Ухвала
від 04.08.2021 по справі 910/12885/20
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про оголошення перерви в судовому засіданні

"04" серпня 2021 р. Справа№ 910/12885/20

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Ходаківської І.П.

суддів: Владимиренко С.В.

Демидової А.М.

за участю секретаря судового засідання Зозулі Н.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу

Компанії "Ріордан Лімітед" [Riordan Limited]

на рішення господарського суду міста Києва від 11.12.2020 (повний текст рішення складено 28.12.2020)

у справі № 910/12885/20 (суддя Нечай О.В.)

за позовом Компанії "Ріордан Лімітед" [Riordan Limited]

до: 1) Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест", яке діє в інтересах та за рахунок Пайового закритого недиверсифікованого венчурного інвестиційного фонду "Голден";

2) Товариства з обмеженою відповідальністю "Лікерія";

за участі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Товариства з обмеженою відповідальністю "Керамблоки-Інвест"

про визнання правочинів удаваними, припинення правовідношення, визнання недійсним правочину і визнання права власності

за участю представників:

від позивача: Галич І. Л.

від відповідача-1: Колесник Д. В.

від відповідача-2: Буртовий М. В.

від третьої особи: Буртовий М. В.

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду у складі колегії суддів: головуючий суддя - Ходаківська І.П., судді: Владимиренко С.В., Демидова А.М. перебуває апеляційна скарга Компанії Ріордан Лімітед [Riordan Limited] на рішення господарського суду міста Києва від 11.12.2020 у справі №910/12885/20, в розгляді якої оголошено перерву до 04.08.2021.

У судове засідання 04.08.2021 з`явились представники всіх учасників справи.

04.08.2021 в судовому засіданні представником відповідача - 1 було заявлено усне клопотання про відкладення розгляду справи та надання додаткового часу для оформлення повноважень щодо підписання мирової угоди представником Товариства з обмеженою відповідальністю "Компанія з управління активами "Галуа Інвест", керівництво якого знаходиться за кордоном.

Представники позивача, відповідача - 2 та третьої особи підтримали заявлене клопотання, що було зафіксовано протоколом судового засідання.

Суд апеляційної інстанції зазначає, що за приписами ч. 1 ст. 42 ГПК України, учасники справи мають право, зокрема, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до частини 2 статті 216 Господарського процесуального кодексу України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

Відповідно до ч. 1 ст. 273 ГПК України апеляційна скарга на рішення суду першої інстанції розглядається протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Водночас, необхідність тривалого часу для узгодження позицій сторін щодо розгляду апеляційної скарги унеможливлює розгляд даної справи у строки встановлені Господарським процесуальним кодексом України.

Відповідно до ст. 8 Конституції України та ч. 1 ст. 17 Закону України "Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини", суд при вирішенні справи керується принципом верховенства права, відповідно до якого зокрема людина, її права та свободи визнаються найвищими цінностями та визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Суд застосовує цей принцип з урахуванням судової практики Європейського Суду з прав людини.

Пунктом 1 ст. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод визначено, що кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру або встановить обґрунтованість будь-якого висунутого проти нього кримінального обвинувачення.

Згідно усталеної практики Європейського суду з прав людини (рішення у справах "ФПК "ГРОСС" проти України", "Лагун проти України", "Буряк проти України", "ТОВ "Гержик проти України") суду потрібно дотримуватись розумного строку для судового провадження.

Розумним, зокрема, вважається строк, що є об`єктивно необхідним для виконання процесуальних дій, прийняття процесуальних рішень та розгляду і вирішення справи з метою забезпечення своєчасного (без невиправданих зволікань) судового захисту, з урахуванням основних засад (принципів) господарського судочинства, встановлених ст. 2 ГПК України.

З огляду на практику Європейського суду з прав людини, розумність тривалості судового розгляду має визначатися з огляду на обставини справи та наступні критерії: складність справи, поведінка заявника та компетентних органів, а також важливість предмета позову для заявника у справі (рішення Європейського суду з прав людини у справі "Фрідлендер проти Франції", "Смірнова проти України").

За таких обставин, Північний апеляційний господарський суд, оцінюючи розумність тривалості строку розгляду у даній справі, з метою забезпечення процесуальних прав учасників справи (принципу рівності та змагальності), справедливого вирішення судом спору, вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача - 1, оголосити перерву в судовому засіданні та продовжити процесуальний строк розгляду апеляційної скарги.

Про оголошення перерви у судовому засіданні присутніх представників учасників справи судом повідомлено під розписку.

Керуючись частиною 2 ст. 216, ст.ст. 232, 234, 273, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,-

У Х В А Л И В :

1. Продовжити строк розгляду апеляційної скарги Компанії Ріордан Лімітед [Riordan Limited] на рішення господарського суду міста Києва від 11.12.2020 у справі №910/12885/20.

2. Оголосити перерву у розгляді справи №910/12885/20 до 15.09.2021 о 10 год. 15 хв. Судове засідання відбудеться за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань № 6.

3. Довести до відома учасників апеляційного провадження, що їх участь у судовому засіданні не є обов`язковою та нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду апеляційної скарги.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає касаційному оскарженню.

Головуючий суддя І.П. Ходаківська

Судді С.В. Владимиренко

А.М. Демидова

Дата ухвалення рішення04.08.2021
Оприлюднено06.08.2021

Судовий реєстр по справі —910/12885/20

Ухвала від 01.12.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 24.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 11.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

Ухвала від 15.09.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 04.08.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 16.06.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 19.05.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 03.03.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Ухвала від 01.02.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ходаківська І.П.

Рішення від 11.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Нечай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні