Ухвала
від 17.06.2021 по справі 420/1242/20
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/1242/20

УХВАЛА

17 червня 2021 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Потоцької Н.В.

розглянувши в порядку статті 377 КАС України (у письмовому провадженні) подання (заяву) в.о. заступника начальника Другого Суворовського ВДВС у м. Одесі Анісімова А.В. за вхід. №ЕП/30112/21 від 09.06.2021 року про затвердження мирової угоди між сторонами виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебувала справа за адміністративним позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю КОРТЕК про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю).

Рішенням суду від 27.04.2020 року адміністративний позов Головного управління ДСНС України в Одеській області - задоволено повністю.

Застосовано заходи реагування у сфері державного нагляду (контролю) до товариства з обмеженою відповідальністю КОРТЕК , ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога. 128,

у спосіб: у вигляді повного зупинення експлуатації будівель товариства з обмеженою відповідальністю КОРТЕК , за адресою: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 128,

у порядок: шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель товариства з обмеженою відповідальністю КОРТЕК , від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері техногенної та пожежної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019 за номерами: 1,2,4-19,21-42,44-46,50.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 16.09.2020 року апеляційна скарга Товариства з обмеженою відповідальністю "КОРТЕК" залишена без задоволення, а рішення Одеського окружного адміністративного суду від 27.04.2020р. залишити без змін.

Рішення суду звернуто до примусового виконання.

09.06.2021 року засобами електронної пошти до суду надійшло подання (заява) в.о. заступника начальника Другого Суворовського ВДВС у м. Одесі Анісімова А.В. за вхід. №ЕП/30112/21 від 09.06.2021 року про затвердження мирової угоди між сторонами виконавчого провадження.

Відповідно до заяви сторони домовились про таке:

1.1 Відповідач, Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса. 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128, зобов`язується впродовж 8 (восьми) місяців з моменту постановлення ухвали про затвердження угоди про примирення у справі № 420/1242/20 повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки №363 від 08.11.2019 року, а саме:

- Визначити для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою , а також клас зони згідно з Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.

- Евакуаційні виходи позначити світловими покажчиками з написом Вихід білого кольору на зеленому фоні, підключеним до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або таким, що переключаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення.

- Відокремити приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В. 1.1-7-2016 Пожежна безпека об`єктів будівництва (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).

- Обладнати будівлю організації системами протипожежного захисту відповідного ДБН В.2.5-56:2014 Системи протипожежного захисту .

- Визначити необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного поверху та приміщення, до забезпечити територію. будинки, споруди та приміщення.

- Зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), що дає право на початок використання суб`єктом господарювання об`єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) орендарями.

- Провести ідентифікацію на визначення об`єкта підвищеної небезпеки.

- Створити об`єктовий матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.

1.2. Нести повну відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення в будівлях Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128.

1.3. До 01.02.2022 року звернутись до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів до ТОВ КОРТЕК (Акт перевірки №363 від 08.11.2019 року).

2. Позивач - Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов`язується на підставі клопотання ТОВ КОРТЕК , здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів до ТОВ КОРТЕК , впродовж 15 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі № 420/1242/20.

4. У разі не усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки зазначених п. 1.1. умов примирення сторін позивач скеровує виконавчий документ до примусового виконання рішення суду.

5. Встановити, що строк направлення виконавчого документу до примусового виконання розпочинається з дати, до якої діють умови щодо примирення сторін, а саме: з 01.02.2022 року.

6. У разі невиконання умов примирення сторін Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128, зобов`язується повністю зупинити експлуатацію шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель, споруд, приміщень від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019 року.

7. Повернути з Державного бюджету України на користь Головного управління ДСНС України в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091, код ЄДРПОУ 38643633) п`ятдесят відсотків судового збору сплаченого при подачі позову.

В.о. заступника начальника Другого Суворовського ВДВС у м. Одесі Анісімов А.В. у поданій заяві просив затвердити умови мирової угоди між сторонами у виконавчому провадженні.

Судове засідання для розгляду подання призначено на 16.06.2021 року на 15:15 годину.

Сторони у судове засідання не з`явились. Про дату, час та місце проведення судового засідання повідомлені належним чином та завчасно.

16.06.2021 року за вхід.№31610/21 представником ТОВ КОРТЕК подано заяву про розгляд справи без його участі.

Керуючись ч. 9 ст. 205 та ч. 2 ст. 377 КАС України, судом продовжено розгляд справи в порядку письмового провадження.

Дослідивши умови примирення сторін, суд вважає за можливе визнати умови примирення.

Згідно із ч. 5 ст. 47 КАС України сторони можуть досягнути примирення на будь-якій стадії судового процесу, що є підставою для закриття провадження в адміністративній справі.

Відповідно до ст. 377 КАС України заява про примирення, укладена між сторонами виконавчого провадження, або заява стягувача про відмову від примусового виконання в процесі виконання рішення подається в письмовій формі державному виконавцеві, який не пізніше триденного строку передає її для затвердження до суду, який видав виконавчий документ. Сторони можуть примиритися на умовах, що виходять за межі предмета спору, якщо такі умови примирення не порушують прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Умови примирення не можуть суперечити закону або виходити за межі компетенції суб`єкта владних повноважень.

Суд розглядає заяву про примирення або заяву стягувача про відмову від примусового виконання в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням стягувача і боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає судовому розгляду.

За результатами розгляду заяви про примирення або заяви стягувача про відмову від примусового виконання суд може постановити ухвалу про затвердження умов примирення сторін виконавчого провадження або про прийняття відмови стягувача від примусового виконання і про закінчення виконавчого провадження.

Суд не затверджує умови примирення сторін виконавчого провадження або не приймає відмову стягувача від примусового виконання, якщо це суперечить закону або порушує чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Враховуючи вищевикладене, оскільки умови примирення між сторонами у цій справі є такими, що не суперечать закону, не порушують права чи охоронювані законом інтереси інших осіб, спрямовані на виконання рішення суду, суд дійшов висновку про наявність підстав для затвердження умов примирення сторін у виконавчому провадженні по даній справі.

Керуючись ст. ст. 2-9, ч. 5 ст. 47, 191, 256, 295, 297, 377 КАС України, суд,

УХВАЛИВ:

Затвердити умови примирення сторін у виконавчому провадженні по справі №420/1242/20 за позовом Головного управління ДСНС України в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю КОРТЕК про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), викладені в заяві в.о. заступника начальника Другого Суворовського ВДВС у м. Одесі Анісімова А.В. за вхід. №ЕП/30112/21 від 09.06.2021 року, на умовах:

1.1 Відповідач, Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса. 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128, зобов`язується впродовж 8 (восьми) місяців з моменту постановлення ухвали про затвердження угоди про примирення у справі № 420/1242/20 повністю усунути порушення вимог законодавства у сфері техногенної, пожежної безпеки та цивільного захисту, які зазначені в Акті перевірки №363 від 08.11.2019 року, а саме:

- Визначити для всіх будівель і приміщень виробничого, складського призначення категорію щодо вибухопожежної та пожежної небезпеки відповідно до вимог ДСТУ Б В.1.1-36:2016 Визначення категорій приміщень, будинків та зовнішніх установок за вибухопожежною та пожежною небезпекою , а також клас зони згідно з Правилами будови електроустановок. Електрообладнання спеціальних установок (далі - НПАОП 40.1-1.32-01), у тому числі для зовнішніх виробничих і складських дільниць, які необхідно позначати на вхідних дверях до приміщення, а також у межах зон усередині приміщень та ззовні.

- Евакуаційні виходи позначити світловими покажчиками з написом Вихід білого кольору на зеленому фоні, підключеним до джерела живлення евакуаційного (аварійного) освітлення, або таким, що переключаються на нього автоматично у разі зникнення живлення на їх основних джерелах живлення.

- Відокремити приміщення електрощитових від інших приміщень шляхом встановлення (влаштування) протипожежних перешкод відповідно до вимог ДБН В. 1.1-7-2016 Пожежна безпека об`єктів будівництва (протипожежні двері, перекриття з нормованою межею вогнестійкості тощо).

- Обладнати будівлю організації системами протипожежного захисту відповідного ДБН В.2.5-56:2014 Системи протипожежного захисту .

- Визначити необхідну кількість первинних засобів пожежогасіння відповідальним за пожежну безпеку закладу окремо для кожного поверху та приміщення, до забезпечити територію. будинки, споруди та приміщення.

- Зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки (далі - декларація), що дає право на початок використання суб`єктом господарювання об`єктів нерухомості (будівель, споруд, приміщень або їх частин) орендарями.

- Провести ідентифікацію на визначення об`єкта підвищеної небезпеки.

- Створити об`єктовий матеріальний резерв для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та проведення невідкладних відновлювальних робіт.

1.2. Нести повну відповідальність за пожежну, техногенну безпеку та цивільний захист на час дії угоди про примирення в будівлях Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128.

1.3. До 01.02.2022 року звернутись до Головного управління ДСНС України в Одеській області з клопотанням про проведення позапланової перевірки додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів до ТОВ КОРТЕК (Акт перевірки №363 від 08.11.2019 року).

2. Позивач - Головне управління ДСНС України в Одеській області зобов`язується на підставі клопотання ТОВ КОРТЕК , здійснити позапланову перевірку додержання (виконання) вимог законодавства у сферах пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту та виконання вимог попередніх приписів до ТОВ КОРТЕК , впродовж 15 робочих днів з дня надходження клопотання (заяви) на проведення позапланової перевірки.

3. Відповідно до умов цієї угоди про примирення сторони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання претензій, які були предметом судового розгляду у справі № 420/1242/20.

4. У разі не усунення порушень вимог пожежної та техногенної безпеки зазначених п. 1.1. умов примирення сторін позивач скеровує виконавчий документ до примусового виконання рішення суду.

5. Встановити, що строк направлення виконавчого документу до примусового виконання розпочинається з дати, до якої діють умови щодо примирення сторін, а саме: з 01.02.2022 року.

6. У разі невиконання умов примирення сторін Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК (ТОВ КОРТЕК ), ідентифікаційний код юридичної особи: 30793977, юридична адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога 128, зобов`язується повністю зупинити експлуатацію шляхом відключення за допомогою фахівців енергопостачальних організацій вищевказаних будівель, споруд, приміщень від джерел електропостачання (або інших електромереж, електроприладів, пристроїв, обладнання, установок), обмеження до них доступу, за винятком проведення робіт з усунення недоліків зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019 року, до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки, які впливають на ризик виникнення надзвичайної ситуації, аварії чи пожежі та можуть спричинити загрозу життю та здоров`ю людей, зазначених в акті перевірки №363 від 08.11.2019 року.

7. Повернути з Державного бюджету України на користь Головного управління ДСНС України в Одеській області (вул. Прохорівська, 6, м. Одеса, 65091, код ЄДРПОУ 38643633) п`ятдесят відсотків судового збору сплаченого при подачі позову.

Роз`яснити сторонам, що ухвала про затвердження умов примирення виконується сторонами в порядку і строки, які нею визначені. Ухвала про затвердження умов примирення є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

У разі невиконання ухвали суду про затвердження умов примирення вона може бути подана для її примусового виконання в порядку, визначеному законодавством для виконання судових рішень.

Ухвала набирає законної сили відповідно до вимог ст. 256 КАС України та може бути оскаржена у порядку та строки визначені статтею 295, 297 КАС України.

Пунктом 15.5 розділу VII Перехідні положення КАС України від 03 жовтня 2017 року визначено, що до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи зберігаються порядок подачі апеляційних скарг та направлення їх до суду апеляційної інстанції, встановлені Кодексом адміністративного судочинства України від 06 липня 2005 року.

Апеляційна скарга подається до адміністративного суду апеляційної інстанції через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Головне управління ДСНС України в Одеській області - адреса: 65091 м. Одеса, вул. Прохорівська, 6, код ЄДРПОУ 38643633, телефон: (048) 725 13 16, е-mail:odesa@mns.gov.ua)

Товариство з обмеженою відповідальністю КОРТЕК , код ЄДРПОУ 30793977, адреса: 65013, Одеська обл., м. Одеса, вул. Миколаївська дорога, 128, телефон:(073) 441 63 78

Головуючий суддя Потоцька Н.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97755675
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —420/1242/20

Ухвала від 23.09.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

Ухвала від 04.08.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

Ухвала від 09.06.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

Ухвала від 04.03.2021

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

Постанова від 16.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Ухвала від 25.06.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравець О.О.

Рішення від 27.04.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Потоцька Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні