Ухвала
від 19.04.2021 по справі 440/2608/20
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

19 квітня 2021 рокум. ПолтаваСправа № 440/2608/20

Полтавський окружний адміністративний суд у складі судді - Клочка К.І., розглянувши у порядку письмового провадження питання про залучення співвідповідача у справі за позовом Першого заступника керівника Кобеляцької місцевої прокуратури до Малоперещепинської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,

В С Т А Н О В И В:

22 червня 2020 року перший заступник керівника Кобеляцької місцевої прокуратури Полтавської області звернувся до Полтавського окружного адміністративного суду з позовом в інтересах держави до Малоперещепинської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Малоперещепинської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області щодо утворення у складі виконавчих органів ради служби у справах дітей;

- зобов`язати Малоперещепинську сільську раду Новосанжарського району Полтавської області вчинити дії, спрямовані на утворення у складі виконавчих органів ради служби у справах дітей.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року позовну заяву Першого заступника керівника Кобеляцької місцевої прокуратури до Малоперещепинської сільської ради Новосанжарського району Полтавської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії залишено без розгялду.

Постановою Другого апеляційного адміністративного суду від 10 грудня 2020 року ухвалу Полтавського окружного адміністративного суду від 19 серпня 2020 року скасовано. Справу №440/2608/20 направлено для продовження розгляду до Полтавського окружного адміністративного суду.

17 лютого 2021 року справа надійшла до Полтавського окружного адміністративного суду.

Ухвалою суду від 18 лютого 2021 року позов прийнято до правадження судді Клочка К.І. та постановлено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику учасників справи (уписьмовому провадженні).

Судом встановлено, що рішенням другої позачергової сесії восьмого скликання Новосанжарської селищної ради Полтавського району Полтавської області від 18 грудня 2020 року №32 розпочато процедуру реорганізації Малоперещепинської сільської ради (ЄДРПОУ 21044237), місцезнаходження: вул. Незалежності, 44, с. Мала Перещепина Новосанжарського району Полтавської області, 39320, шляхом приєднання до Новосанжарської селищної ради (ЄДРПОУ 21044987), місцезнаходження: вул. Незалежності, 41 смт Нові Санжари Полтавського району Полтавської області, 39300. Новосанжарська селищна рада є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Малоперещепинської сільської ради.

18 грудня 2020 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис №1005741270003000856 про рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в результаті її реорганізації.

Відповідно до частин третьої-шостої статті 48 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до ухвалення рішення у справі за згодою позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі, якщо це не потягне за собою зміни підсудності адміністративної справи. Суд має право за клопотанням позивача до ухвалення рішення у справі залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позивач не згоден на заміну відповідача іншою особою, суд може залучити цю особу як другого відповідача. У разі відмови у задоволенні позову до такого відповідача понесені позивачем витрати відносяться на рахунок держави.

З урахуванням наведеного, суд доходить висновку про наявність підстав для залучення до участі у справі Новосанжарську селищну раду Полтавського району Полтавської області у якості співвідповідача.

На підставі викладеного, керуючись статтями 48, 243, 248, 250, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі у якості співвідповідача Новосанжарську селищну раду Полтавського району Полтавської області (вул. Незалежності, 41 смт Нові Санжари Полтавського району Полтавської області, 39300, ЄДРПОУ 21044987).

Розгляд справи розпочати спочатку.

Надати співвідповідачу строк п`ять днів з дня вручення ухвали для подання заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Запропонувати співвідповідачу у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі надати до суду відзив на позов разом з усіма доказами, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити співвідповідачу, що у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішуватиме справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу трьохденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка повинна відповідати статті 163 Кодексу адміністративного судочинства України.

Встановити співвідповідачу трьохденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке повинно відповідати статті 164 Кодексу адміністративного судочинства України.

Повідомити учасникам справи, що вони можуть отримати інформацію у справі на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, веб-адреса сторінки суду: http://court.gov.ua/fair/sud1670/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення до Другого апеляційного адміністративного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 3 жовтня 2017 року №2147-VIII.

Суддя К.І. Клочко

Дата ухвалення рішення19.04.2021
Оприлюднено22.06.2021
Номер документу97756063
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —440/2608/20

Ухвала від 25.11.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 24.11.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 04.08.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 19.04.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Ухвала від 18.02.2021

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

К.І. Клочко

Постанова від 10.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Постанова від 10.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

Ухвала від 10.11.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Чалий І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні