Ухвала
від 30.06.2021 по справі 914/1545/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

30.06.2021 р. Справа № 914/1545/21

Суддя Господарського суду Львівської області Коссак С.М.,

Розглянувши матеріали справи

за позовом: Керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область в інтересах держави в особі

позивача: Судововишнянської міської ради Мостиського району Львівської області

до відповідача: ОСОБА_1 , м. Судова Вишня, Яворівський район, Львівська обл.

про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки

ВСТАНОВИВ:

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область в інтересах держави в особі позивача Судововишнянської міської ради Мостиського району Львівської області до відповідача ОСОБА_1 , м. Судова Вишня, Яворівський район, Львівська обл. про розірвання договору оренди землі від 11.04.2017 року, укладений між Судововишнянською міською радою Мостиського району Львівської області та ОСОБА_1 , щодо земельної ділянки кадастровий номер 4622410500:02:003:0121 площею 0,30 га, розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрований у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, за реєстраційним номером об`єкта нерухомого майна: 1903428246224 та зобов`язання відповідача ОСОБА_1 повернути на користь держави в особі Судововишнянської міської ради Львівської області земельну ділянку площею 0,30 га, розташовану за адресою: АДРЕСА_1 .

За приписами ч.6 ст.176 Господарського процесуального кодексу України у разі, якщо відповідачем у позовній заяві вказана фізична особа, що не є підприємцем, суд не пізніше двох днів з дня надходження позовної заяви до суду звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване місце проживання (перебування) такої фізичної особи.

У зв`язку з тим, що відповідач - ОСОБА_1 є фізичною особою, 04.06.2021 року Господарським судом Львівської області надіслано запит до відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУДМС України у Львівській області з метою встановлення зареєстрованого місця проживання вказаної особи.

16.06.2021 року від відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ГУ ДМС України у Львівській області надійшла відповідь на запит суду, у якій вказано місце проживання ОСОБА_1 за адресою - АДРЕСА_2 .

Розглянувши позовну заяву та додані до неї документи, суд дійшов висновку про необхідність залишення її без руху, з огляду на наступне.

Керівником Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область подано позов в інтересах держави в особі позивача Судововишнянської міської ради Мостиського району Львівської області та визначено Судововишнянську міську раду Мостиського району Львівської області позивачем.

Відповідно до п. 13 постанови Верховної Ради України №33 від 17 липня 2020 року Про утворення та ліквідацію районів , Верховною Радою України постановлено утворити у Львівській області Яворівський район (з адміністративним центром у місті Яворів) у складі територій Івано-Франківської селищної, Мостиської міської, Новояворівської міської, Судововишнянської міської, Шегинівської сіської, Яворівської територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України, відповідно до якої утворено Судововишнянську міську територіальну громаду.

Відповідно до вищезазначеної Постанови Верховної Ради України у Львівській області: утворено Яворівський район (з адміністративним центром у місті Яворів) у складі територій затверджених Кабінетом Міністрів України, у тому числі Судововишнянської міської територіальної громади та виключені з облікових даних Судововишнянська міська територіальна громада ( Судововишнянська міська рада, Дмитровицька, Довгомостиська сільради), Дидятицька, Маломокрянська сільради Мостиського району, території яких увійшли до складу Судововишнянської міської територіальної громади Яворівського району.

Розпорядженням Кабінету міністрів України № 624-р від 27 травня 2020 р. територію громади було збільшено шляхом доєднання ще двох сільських рад - Маломокранської та Дидятицької. В результаті цього кількість населених пунктів, які входять до складу Судовишнянської міської територіальної громади зросло від 9 до 19. Тоді ж в результаті нового адміністративно-територіального поділу громада після ліквідації Мостиського району стала частиною новоутвореного Яворівського району.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2020 року №1635-р Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій встановлено, що відповідно до пункту 6 частини першої статті 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України» і статті 7 1 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» : здійснити реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих згідно з постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» , шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, згідно з додатком 1; утворити районні державні адміністрації в адміністративних центрах районів, утворених зазначеною постановою, як нові юридичні особи публічного права згідно з додатком 2; здійснити реорганізацію районних державних адміністрацій районів, ліквідованих зазначеною постановою, шляхом їх приєднання до районних державних адміністрацій, утворених згідно з абзацом третім цього пункту, згідно з додатком 3.

Суд зазначає, що відповідно до частини 1 статті 45 Господарського процесуального кодексу України, сторонами в судовому процесі - позивачами і відповідачами - можуть бути особи, зазначені у статті 4 цього Кодексу.

Частинами 1, 2 статті 4 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що право на звернення до господарського суду в установленому цим Кодексом порядку гарантується. Ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи у господарському суді, до юрисдикції якого вона віднесена законом. Юридичні особи та фізичні особи - підприємці, фізичні особи, які не є підприємцями, державні органи, органи місцевого самоврядування мають право на звернення до господарського суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав та законних інтересів у справах, віднесених законом до юрисдикції господарського суду, а також для вжиття передбачених законом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням.

Частиною 2 ст. 45 ГПК України визначено, що позивачами є особи, які подали позов або в інтересах яких подано позов про захист порушеного, невизнаного чи оспорюваного права або охоронюваного законом інтересу.

Виконуючи вимогу процесуального закону суд зазначає, що конкретизація позивача у справі необхідна з метою правильного вирішення справи та реальності в подальшому виконання вимог, вказаних у прохальній частині позовної заяви. Відтак, необхідно уточнити позивача у справі чи юридичну особу в інтересах якої прокурором подано позовну заяву та мотиви звернення до суду в інтересах такої особи.

Відповідно до ч.1 ст.174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст. 45, 162, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовну заяву керівника Яворівської окружної прокуратури Львівської області, м. Яворів, Львівська область в інтересах держави в особі позивача Судововишнянської міської ради Мостиського району Львівської області до відповідача ОСОБА_1 , м. Судова Вишня, Яворівський район, Львівська обл. про розірвання договору оренди землі та повернення земельної ділянки - залишити без руху.

2. Встановити прокурору строк у 10 календарних днів з дня вручення цієї ухвали для усунення таких недоліків, а саме:

- визначитися та уточнити позивача у справі в контексті ч. 2 ст. 45 ГПК України та обгрунтувати звернення до суду в інтересах такої особи;

3. Зобов`язати прокурора, у випадку виправлення зазначених у цій ухвалі недоліків, подання додаткових доказів, невідкладно надіслати відповідні документи відповідачу. Докази такого надіслання надати суду.

4. У випадку невиконання цієї ухвали у встановлений судом строк, позовна заява вважається неподаною і підлягає поверненню позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://lv.arbitr.gov.ua/sud5015, а також у Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб-адресою - http://reyestr.court.gov.ua .

Суддя С.М. Коссак

СудГосподарський суд Львівської області
Дата ухвалення рішення30.06.2021
Оприлюднено30.06.2021
Номер документу97964571
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/1545/21

Ухвала від 17.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 07.02.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 18.01.2022

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Рішення від 25.11.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 18.11.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 21.10.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 07.10.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 16.09.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 03.08.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

Ухвала від 19.07.2021

Господарське

Господарський суд Львівської області

Коссак С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні