Ухвала
від 30.06.2021 по справі 758/8785/21
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 758/8785/21

У Х В А Л А

30 червня 2021 року м. Київ

Суддя Подільського районного суду м. Києва Якимець О.І., розглянувши заяву Комунального некомерційного підприємства Клінічна лікарня Психіатрія виконавчого органу Київської міської ради, зацікавлена особа - мати ОСОБА_1 , про госпіталізацію ОСОБА_2 у КНП Клінічна лікарня Психіатрія у примусовому порядку для лікування,

В С Т А Н О В И В:

29 червня 2021 року до Подільського районного суду м. Києва надійшла заява Комунального некомерційного підприємства Клінічна лікарня Психіатрія виконавчого органу Київської міської ради про госпіталізацію ОСОБА_2 у КНП Клінічна лікарня Психіатрія у примусовому порядку для лікування, зацікавлена особа - мати ОСОБА_1 , за підписом заступника директора КНП Клінічна лікарня Психіатрія .

Заява подана і оформлена в порядку, встановленому ст. 340 ЦПК України. Підстав для відмови у відкритті провадження у справі не вбачається.

Відповідно до ст. 341 ЦПК України, заява про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку розглядається судом у такі строки з дня її надходження до суду: про госпіталізацію особи до психіатричного закладу - протягом 24 годин.

Також частиною 2 статті 341 ЦПК України передбачено, що справа за заявою про надання психіатричної допомоги у примусовому порядку чи про припинення надання амбулаторної психіатричної допомоги, госпіталізацію у примусовому порядку розглядається за присутності особи, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, з обов`язковою участю прокурора, лікаря-психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, що подав заяву, та законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, пов`язані з наданням психіатричної допомоги.

Згідно зі ст. 293 ЦПК України розгляд вищезазначеної заяви проводиться судом у складі одного судді і двох присяжних.

Від заявника Комунального некомерційного підприємства Клінічна лікарня Психіатрія надійшла заява про розгляд справи в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд дійшов висновку про задоволення вказаного клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 212, 293, 340, 341 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою Комунального некомерційного підприємства Клінічна лікарня Психіатрія виконавчого органу Київської міської ради, зацікавлена особа - мати ОСОБА_1 , про госпіталізацію ОСОБА_2 у КНП Клінічна лікарня Психіатрія у примусовому порядку для лікування.

Призначити справу до судового розгляду в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду на 30 червня 2021 року об 11 годині 30 хвилин у приміщенні Подільського районного суду м. Києва (м. Київ, вулиця Хорива, 21, каб. 201, зала судових засідань №5) з викликом представника заявника, лікаря-психіатра, прокурора, особи, щодо якої розглядається питання, пов`язане з наданням психіатричної допомоги, та його законного представника.

Про час і місце судового засідання повідомити: особу, стосовно якої вирішується питання про надання їй психіатричної допомоги у примусовому порядку, прокурора, лікаря - психіатра, представника закладу з надання психіатричної допомоги, що подав заяву, та законного представника особи, стосовно якої розглядаються питання, пов`язані з наданням психіатричної допомоги.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя О. І. Якимець

Дата ухвалення рішення30.06.2021
Оприлюднено01.07.2021
Номер документу97980232
СудочинствоЦивільне
Сутьгоспіталізацію ОСОБА_2 у КНП Клінічна лікарня Психіатрія у примусовому порядку для лікування

Судовий реєстр по справі —758/8785/21

Рішення від 30.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Рішення від 30.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

Ухвала від 30.06.2021

Цивільне

Подільський районний суд міста Києва

Якимець О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні