Ухвала
від 24.06.2021 по справі 2-2153/10
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

24.06.2021 Справа №2-2153/10

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області у складі головуючого судді Позняка В.М., секретаря судового засідання Свергун Т.В.,

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про виправлення описки в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 29 березня 2021 року у цивільній справі №2-2153/10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про заміну сторони виконавчого провадження, -

ВСТАНОВИВ :

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А звернувся до суду із заявою про виправлення описки, в якій просить виправити допущену описку в ухвалі по справі №2-2153/10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про заміну сторони виконавчого провадження, а саме:

- в абзаці 2 Вступної частини невірно вказано саму назву заяви ТОВ Лідер А від 11 березня 2021 року, а саме: замість правильної назви ... про заміну сторони у виконавчому листі , помилково вказано: ... про заміну сторони виконавчого провадження ;

- в абзаці 1 Мотивувальної частини невірно вказано назву заяви ТОВ Лідер А , замість правильної назви ...про заміну сторони у виконавчому листі помилково вказано: ... про заміну сторони виконавчого провадження ;

- в передостанньому абзаці Мотивувальної частини невірно вказано назву заяви ТОВ Лідер А , замість правильної назви ... про заміну сторони у виконавчому листі помилково вказано: ... про заміну сторони виконавчого провадження ;

- в частині 1 Резолютивної частини замість правильної назви заяви ТОВ Лідер А від 11 березня 2021 року ... про заміну сторони у виконавчому листі , помилково вказано: … про заміну сторони виконавчого провадження ;

- в частині 2 Резолютивної частини замість, правильної назви заяви ТОВ Лідер А від 11 березня 2021 року ... про заміну сторони у виконавчому листі , помилково вказано: ... про заміну сторони виконавчого провадження .

Відповідно до ч. 1 ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Вирішуючи заяву про виправлення описки, суд бере до уваги такі обставини:

29 березня 2021 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області постановлено ухвалу на підставі якої здійснено заміну сторони у виконавчому провадженні, а саме стягувача Публічне акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю Лідер А при примусовому виконанні виконавчого листа виданого на підставі рішення Тернопільського міськрайонного судом Тернопільської області у справі №2-2153/2010, боржником за яким є ОСОБА_1 .

При цьому, суд керувався приписами статті 442 ЦПК України Зміна сторони виконавчого провадження - заміна сторони виконавчого провадження, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 269 ЦПК України, питання про внесення виправлення вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень.

Також, згідно ч. 1 ст. 432 ЦПК України, суд, який видав виконавчий документ, може за заявою стягувача або боржника виправити помилку, допущену при його оформленні або видачі, чи визнати виконавчий документ таким, що не підлягає виконанню.

Суд вважає, що прохання заявника про виправлення описки шляхом внесення змін у формулювання суті заяви, зокрема зазначення про заміну сторони у виконавчому листі, не має під собою жодної правової підстави, оскільки внесення будь-яких змін до виконавчих листів можливо лише в порядку виправлення допущеної описки, що передбаченого ст.432 ЦПК України.

Разом з цим, заміна сторони у зобов`язані на стадії виконання судового рішення, не може бути підставою для внесення змін (виправлення описки) у виконавчих листах, які були видані судом на підставі рішення суду, яке набрало законної сили.

З огляду на викладене суд приходить до переконання про відмову у задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про виправлення описки в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 29 березня 2021 року у цивільній справі №2-2153/10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про заміну сторони виконавчого провадження.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст.269, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Питання виправлення описки здійснювати без повідомлення учасників справи.

У задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про виправлення описки в ухвалі Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 29 березня 2021 року у цивільній справі №2-2153/10 за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Лідер А про заміну сторони виконавчого провадження - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку, визначеному п.15.5 Розділу XIII Перехідні положення ЦПК України, до Тернопільського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги через суд першої інстанції, у 15-денний строк з дня проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий суддяВ. М. Позняк

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення24.06.2021
Оприлюднено01.07.2021
Номер документу97994845
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2153/10

Постанова від 23.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 06.11.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Дикун С. І.

Ухвала від 16.01.2022

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 08.10.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 24.06.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 29.03.2021

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Позняк В. М.

Ухвала від 25.06.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Іванчук В. І.

Ухвала від 10.06.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О. Ф.

Ухвала від 03.06.2010

Цивільне

Новогродівський міський суд Донецької області

Пархоменко О. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні