Ухвала
від 01.07.2021 по справі 674/544/21
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 674/544/21

Провадження № 2/674/408/21

УХВАЛА

про залучення третьої особи

01 липня 2021 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області в складі: головуючого - судді Сосни О.М., за участю секретаря судового засідання Мудрицької Л.В., представника позивача Алксєєвої М.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Дунаївці цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Новодунаєвецької селищної ради про надання додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області вище зазначена цивільна справа.

Ухвалою судді Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 10.06.2021 витребувано із Новодунаєвецької селищної ради Хмельницької області належним чином завірені копії заповітів, складених ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме: заповіт, реєстровий №467, який посвідчений 24 листопада 2008 року у Морозівській сільській раді Дунаєвецького району та заповіт, реєстровий №16-5, який посвідчений 09 листопада 2017 року Дунаєвецькою селищною радою Дунаєвецького району.

Згідно копії заповіту складеного ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстровий №16-5, який посвідчений 09 листопада 2017 року Дунаєвецькою селищною радою Дунаєвецького району ОСОБА_2 все належне їй майно на день смерті заповіла ОСОБА_3 .

У судовому засіданні головуючим поставлено на обговорення питання про залучення ОСОБА_3 третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Представник позивача ОСОБА_4 проти залучення не заперечила.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 189 ЦПК України, завданням підготовчого провадження є остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Згідно із ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд, зокрема, у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

Згідно із ч. 1 ст. 53 ЦПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Як вбачається із заповіту складеного ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , реєстровий №16-5, який посвідчений 09 листопада 2017 року Дунаєвецькою селищною радою Дунаєвецького району, ОСОБА_2 все належне їй майно на день смерті заповіла ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Враховуючи вище наведене, оскільки рішення по даній справі може вплинути на права і обов`язки ОСОБА_3 суд приходить до висновку про необхідність залучення її в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, у даній справі.

Керуючись ч.ч.1,3 ст.53, 198, 258-260 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Новодунаєвецької селищної ради про надання додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 (Київська область, Миронівський район, с. Карапиші) .

Підготовче судове засідання по справі відкласти на 15 год. 00 хв. 19 липня 2021 року.

Розгляд справи проводити в приміщенні Дунаєвецького районного суду Хмельницької області (м.Дунаївці, вул.Красінських, 11 Хмельницької області).

Третя особа має право подати у десятиденний строк з дня вручення даної ухвали пояснення на позовну заяву.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178, ч. 3 ст. 181 ЦПК України , одночасно з надісланням (наданням) пояснення до суду, копія такого пояснення та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Сторонам по справі направити копію ухвали, третій особі копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Сосна

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення01.07.2021
Оприлюднено02.07.2021
Номер документу98033361
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —674/544/21

Рішення від 05.10.2021

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 13.09.2021

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

Ухвала від 28.04.2021

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Сосна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні