Ухвала
від 02.07.2021 по справі 2-н-42/09
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-42/09

Номер провадження № 6/699/25/21

УХВАЛА

про повернення заяви

02.07.2021 року м. Корсунь-Шевченківський

Суддя Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області Свитка С.Л., розглянувши заяву АТ Державний ощадний банк України в особі філії Черкаське обласне управління АТ Ощадбанк про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання та видачу дублікату виконавчого документа,

ВСТАНОВИВ:

До Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області надійшла заява АТ Державний ощадний банк України в особі філії Черкаське обласне управління АТ Ощадбанк про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання та видачу дублікату виконавчого документа.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу заяву передано на розгляд судді Свитці С.Л.

Відповідно до частини 3 статті 182 ЦПК України заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

У статті 183 ЦПК України закріплені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення.

Зокрема, згідно ч.ч.1, 2 будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити:

1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України);

2) найменування суду, до якого вона подається;

3) номер справи, прізвище та ініціали судді (суддів), якщо заява (клопотання, заперечення) подається після постановлення ухвали про відкриття провадження у справі;

4) зміст питання, яке має бути розглянуто судом, та прохання заявника;

5) підстави заяви (клопотання, заперечення);

6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення);

7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Вимога вказати в заяві по суті справи, скарзі, заяві, клопотанні або запереченні ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України стосується лише юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України. Іноземна юридична особа подає документ, що є доказом її правосуб`єктності за відповідним іноземним законом (сертифікат реєстрації, витяг з торгового реєстру тощо).

2. Письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Проте заявником до заяви не додано докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 2, 4, 5 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Однак, всупереч наведеним приписам законодавства, додані до заяви копії документів не засвідчені належним чином та не зазначено про наявність у заявника або іншої особи оригіналів наданих доказів.

Крім цього, згідно п.17.4 Розділ XIII Перехідні положення ЦПК України передбачено, що за видачу стягувачу дубліката виконавчого документа справляється судовий збір у розмірі 0,03 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Тому розмір судового збору становить 68,10 грн (2270 грн *0.03).

Проте заявником судовий збір сплачений не повністю у розмірі 6,81 грн.

Відповідно до ч. 4 статті 183 ЦПК України , суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

Оскільки до заяви не додано докази її надіслання (надання) іншим учасникам справи, не повністю сплачений судовий збір, тому таку заяву слід повернути заявнику без розгляду.

Керуючись статтями 183, 353 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Заяву АТ Державний ощадний банк України в особі філії Черкаське обласне управління АТ Ощадбанк про поновлення строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання та видачу дублікату виконавчого документу повернути заявнику без розгляду.

Копію ухвали направити заявнику.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги.

Апеляційна скарга може бути поданою до Черкаського апеляційного суду через Корсунь-Шевченківський районний суд протягом 15 днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом 15 днів з дня вручення повної ухвали суду.

Суддя Свитка С.Л.

СудКорсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення02.07.2021
Оприлюднено08.07.2021
Номер документу98125110
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-н-42/09

Постанова від 25.05.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Свистунова О. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Свистунова О. В.

Ухвала від 17.01.2022

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Свистунова О. В.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Тітова О. О.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 30.07.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 02.07.2021

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Свитка С. Л.

Ухвала від 23.04.2014

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Омелюх В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні