Ухвала
від 29.06.2021 по справі 310/1655/14-ц
БЕРДЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 310/1655/14-ц

6/310/89/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 червня 2021 року м. Бердянськ

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області у складі: головуючого судді Черткової Н.І., за участю секретаря судового засідання Димової Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Бердянську заяву Запорізької обласної прокуратури, заінтересовані особи: Бердянська окружна прокуратура, Бердянська міська рада, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області, Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, реєстраційна служба Бердянського міськрайонного управління юстиції Запорізької області про заміну сторони виконавчого провадження, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник звернувся до суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження.

Заяву мотивує тим, що рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 25.10.2017 року скасовано, постановлено нове рішення по суті спору та стягнуто з Бердянської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області, реєстраційної служби Бердянського міськрайонного управління юстиції Запорізької області на користь прокуратури Запорізької області понесені судові витрати у вигляді судового збору в загальному - розмірі 4104,72 грн. пропорційно по 820,94 грн. Постанова набрала законної сили з дня її прийняття.

На виконання судового рішення в цій частині Бердянським міськрайонним судом Запорізької області видано виконавчі листи про стягнення на користь прокуратури Запорізької області (стягувач) з Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області судового збору у сумі 820,94 грн., яке є правонаступником Управління Держземагенства у Бердянському районі Запорізької області. Однак, обидві юридичні особи на теперішній час припинені.

Представник заявника в заяві прохав розглянути справу у його відсутності та прохав суд замінити сторону виконавчого провадження у справі № 310/1655/14-ц.

Інші учасники судового розгляду справи про час та місце слухання справи повідомлялися належним чином, в судове засідання не з`явилися, причини їх неявки до суду невідомі, тому суд, враховуючи матеріали та обставини справи, вважає за можливе розглянути заяву без їх участі.

Суд, розглянувши заяву, вивчивши і дослідивши рішення суду, матеріали справи, дійшов висновку про необхідність заміни сторони виконавчого провадженя з огляду на таке.

З`ясовано, шо постановою Запорізького апеляційного суду від 01.12.2020 апеляційну скаргу прокуратури Запорізької області в інтересах держави у зазначеній справі задоволено, рішення Бердянського міськрайонного суду Запорізької області від 25.10.2017 року скасовано, постановлено нове рішення, яким стягнуто з Бердянської міської ради, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області, реєстраційної служби Бердянського міськрайонного управління юстиції Запорізької області на користь прокуратури Запорізької області судовий збір у розмірі 4104,72 грн. пропорційно.

Встановлено, що на виконання судового рішення в цій частині Бердянським міськрайонним судом Запорізької області видано виконавчі листи про стягнення на користь прокуратури Запорізької області з Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області (боржник - код ЄДРПОУ 38508246) судового збору у сумі 820,94 грн.

Водночас, за вказаним у виконавчому листі кодом ЄДРПОУ 38508246 боржника було зареєстровано - Управління Держземагенства у Бердянському районі Запорізької області, яке згідно графи Дата та номер запису про державну реєстрацію припинення юридичної особи припинено 28.03.2016, а зазначене у виконавчому листі в якості боржника Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області має код ЄДРПОУ 40097116 та також припинено 21.12.2017.

Таким чином, Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області (код ЄДРПОУ 40097116) є правонаступником Управління Держземагенства у Бердянському районі Запорізької області (код ЄДРПОУ 38508246).

Одночасно з указаною реорганізацією постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 № 5 на території Запорізької області створено Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 39820689).

Крім того, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 31.08.2016 № 581 Про реформування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру були ліквідовані, як юридичні особи публічного права так і територіальні органи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру і Державного агентства земельних ресурсів (у т.ч. управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області), та визначено, що міжрегіональне та міськрайонні управління Служби, управління (відділи) Служби у районі, містах є структурними підрозділами відповідних головних управлінь Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру.

Згідно з ч.ч. 1-2, 5 ст. 15 Закону України Про виконане провадження сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Боржником у цьому випадку є визначена виконавчим документом юридична особа, на яку покладається обов`язок щодо виконання рішення. У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, враховуючи вищезазначені відомості, реорганізацію та припинення юридичної особи, що визначена у виконавчому документі, як боржник, а також втрату статусу юридичної особи та набуття статусу лише структурного підрозділу, правонаступником Управління Держземагенства у Бердянському районі Запорізької області, якого як боржника вказано у виконавчому листі, Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області, код ЄДРПОУ 40097116 (визначене у виконавчому листі в якості боржника) є Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 39820689).

Водночас, слід зазначити, що заміна сторони припиненого боржника його правонаступником, є необхідною умовою для належного забезпечення виконання зазначеного рішення, дотримання прав учасників у справі і недопущення затримки стягнення належних сум судового збору на користь обласної прокуратури у порядку, передбаченому законодавством.

Відповідно до ч. 1 ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ч. 5 ст. 442 ЦПК України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Таким чином, суд, оцінивши усі докази в їх сукупності, вважає вимоги, викладені в заяві законними і обгрунтованими, і такими, що підлягають задоволенню.

На підставі вищевикладеного і керуючись ст.442 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Запорізької обласної прокуратури, заінтересовані особи: Бердянська окружна прокуратура, Бердянська міська рада, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області, Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області, реєстраційна служба Бердянського міськрайонного управління юстиції Запорізької області про заміну сторони виконавчого провадження, задовольнити.

Замінити боржника Управління Держгеокадастру у Бердянському районі Запорізької області (код ЄДРПОУ 38508246) у виконавчому листі, виданому 29.12.2020 у справі № 310/1655/14-ц, на його правонаступника Головне управління Держгеокадастру у Запорізькій області (код ЄДРПОУ 39820689, Запорізька обл., м. Запоріжжя, вул. Українська, буд. 50, 69095)

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Запорізького апеляційного суду через Бердянський міськрайонний суд Запорізької області шляхом подання апеляційної скарги протягом 15-ти днів з дня її складення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом 15-ти днів з дня її вручення.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 цього Кодексу.

СуддяН. І. Черткова

Дата ухвалення рішення29.06.2021
Оприлюднено09.07.2021
Номер документу98162524
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —310/1655/14-ц

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

Ухвала від 14.01.2022

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

Ухвала від 29.06.2021

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

Постанова від 07.04.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 18.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 26.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Сакара Наталія Юріївна

Ухвала від 16.12.2020

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Черткова Н. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні