Ухвала
від 13.07.2021 по справі 370/3065/15-ц
МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

МАКАРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Д.Ростовського, 35, смт. Макарів, Київська область, 08001, тел/факс (04578)5-13-39, e-mail inbox@mk.ko.court.gov.ua

У Х В А Л А

справа №370/3065/15-ц

"13" липня 2021 р. Макарівський районний суд Київської області

у складі: судді Мазки Н.Б

із секретарем Ілюшенко К.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду смт Макарів Бучанського Київської області в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом

Споживчого товариства Копилівське споживче товариство до Колонщинської сільської ради Макарівського району Київської області, ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа без самостійних вимог Управління Держземагенства у Макарівському районі Київської області про визнання рішень Колонщинської сільської ради, державних актів на право власності на земельні ділянки недійсними, скасування державної реєстрації земельних ділянок,

в с т а н о в и в:

представник відповідачки ОСОБА_2 ОСОБА_4 заявив клопотання про заміну відповідача Колонщинську сільську раду Макарівського району Київської області правонаступником - Макарівською селищною радою Київської області.

Представник позивача адвокат Ганенко Р.А., відповідачка ОСОБА_2 не заперечили проти задоволення клопотання.

Клопотання підлягає задоволенню за таких обставин.

Частинами 2, 4 ст.51 ЦПК України передбачено, що якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановлюється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно вимог ст.55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Процесуальне правонаступництво це заміна сторони у справі іншими особами у зв`язку з переходом до цих осіб матеріальних прав і обов`язків попередньої особи.

Підставою процесуального правонаступництва є наступництво в матеріальних правовідносинах.

14.05.2020 року набрав чинності Закон України Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад , яким внесені зміни, зокрема до Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , а саме: розділ V Прикінцеві та перехідні положення цього Закону доповнено пунктом 71 такого змісту: до прийняття закону про адміністративно-територіальний устрій України визначення адміністративних центрів територіальних громад та затвердження територій територіальних громад здійснює Кабінет Міністрів України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12.06.2020 року №715-р Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Київської області адміністративним центром Макарівської територіальної громади визначено смт Макарів та затверджено територію Макарівської територіальної громади.

Відповідно до підпункту 4 ч.2 розділу II Закону України Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення територій та адміністративних центрів територіальних громад повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, старост сіл, селищ територіальних громад, які увійшли до складу територіальних громад, території яких затверджено Кабінетом Міністрів України на підставі цього Закону, припиняються в день набуття повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних на перших місцевих виборах у 2020 році відповідно до підпункту 2 цього пункту.

Згідно з ч.8 ст.45 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні повноваження місцевої ради, обраної на позачергових, повторних або перших виборах, закінчуються в день відкриття першої сесії відповідної ради, обраної на наступних (чергових або позачергових) виборах.

27.11.2020 року відбулося перше пленарне засідання Макарівської селищної ради VIII скликання та відповідно до ч.1 ст.42 Закону України Про місцеве самоврядування 27.11.2020 року ОСОБА_5 обраний Макарівським селищним головою на перших місцевих виборах у 2020 році, набув повноважень Макарівського селищного голови.

Таким чином повноваження сільських, селищних, міських рад, сільських, селищних, міських голів, старост сіл, селищ територіальних громад, які увійшли до складу територіальних громад, території яких затверджено Кабінетом Міністрів України на підставі цього Закону, припиняються в день набуття повноважень сільських, селищних, міських рад, обраних на перших місцевих виборах у 2020 році.

Керуючись вимогами ст.51, 55 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

залучити до участі у справі у якості правонаступника відповідача Колонщинської сільської ради Макарівського району Київської області - Макарівську селищну раду Київської області.

Підготовче судове засідання відкласти на 11.10.2021 року на 09.30 годину.

Суддя

СудМакарівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення13.07.2021
Оприлюднено14.07.2021
Номер документу98285410
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —370/3065/15-ц

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Білоцька Л. В.

Ухвала від 10.05.2023

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Тандир О. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 02.03.2021

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Макарівський районний суд Київської області

Мазка Н. Б.

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 04.12.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 24.10.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

Ухвала від 19.08.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Ящук Тетяна Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні