Ухвала
від 19.07.2021 по справі 676/4266/21
КАМ'ЯНЕЦЬ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 676/4266/21

Номер провадження 1-кс/676/1158/21

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19 липня 2021 року м. Кам`янець-Подільський

Слідчий суддя Кам`янець-Подiльського міськрайонного суду Хмельницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно по кримінальному провадженню №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст.115 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим з прокурором Кам`янець-Подільської окружної прокуратури Хмельницької області ОСОБА_4 про накладення арешту на майно по кримінальному провадженню №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст.115 КК України.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що ОСОБА_5 , близько 19.25 год. 15.07.2021 року навпроти магазину «Фея» по вул. Розвадовського, 10 в м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області, перебуваючи за столом, дістав із посилки «Нової Пошти» гранату, яку кинув між столи, за якими сиділи люди. В результаті підриву гранати постраждало 6 осіб з них: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , що отримав тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Однак, їм вчасно було надано першочергову медичну допомогу перехожими особами та працівниками екстреної медичної допомоги, які прибули на місце події. Таким чином ОСОБА_5 виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, однак смерть потерпілих не настала, а злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

Вказане кримінальне правопорушення 16.07.2021 року зареєстроване в Єдиному реєстру досудових розслідувань №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст.115 КК України.

16.07.2021 року слідчим проведено огляд місця події по вул. Розвадовського в м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області в результаті виявлено та вилучено сімнадцять металевих уламків, кільце з бойовою чекою до ручної гранати, запобіжний важіль з маркування УДЗ 334-4-88, 9 шт. полімерні уламки фрагменту корпусу ручної гранати типу УДЗ, автомобіль марки «Ford» на передньому склі в правій частині виявлено осколкове ураження без проникаючого отвору. В передній частині з правого боку під передньою правою фарою якого виявлено слід крові, на водійських дверях - серветку з залишками крові, камінь з залишками крові, серветку з залишками крові, сліди крові на асфальтному покритті, пошкоджені сонцезахисні окуляри, дерев`яну палицю довжиною 85 см. із резиновим наконечником та шипами, поліетиленовий пакет із картонною коробкою «Нова Пошта» в середині якої виявлено підсумок з двома відділами для ручних гранат, на рекламному банері із надписами «Живе пиво» - плями крові, на дерев`яному столі - слід крові, на першій сходинці сходинкового маршу магазину «Айсберг» - кров.

О 04.44 год. 16.07.2021 року на підставі ст.208 КПК України, затримано громадянина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Заставна Чернівецької області, під час особистого обшуку якого виявлено та вилучено мобільний телефон марки «Samsung»«GT-E1202» S\N: НОМЕР_1 , IMEI: НОМЕР_2 , ІМЕІ2: НОМЕР_3 із сім картою оператора ПрАТ «Київстар» номер мобільного телефону НОМЕР_4 , синтетичну футболку сіро-зеленого кольору марки «Under Armour», джинсові штани марки «Colvin Klein Jeans», кросівки марки «Novigator».

Слідчий зазначає, що з огляду на зазначене, є підстави вважати, що: сімнадцять металевих уламків; кільце з бойовою чекою до ручної гранати; запобіжний важіль; 9 шт. полімерних уламків; слід крові; дві серветки із залишками крові; змив залишків крові, сонцезахисні окуляри; дерев`яна палиця з резиновим наконечником та шипами; поліетиленовий пакет із картонною коробкою пакування «Нова Пошта»; два змиви крові; змиви крові із поверхні бетонного покриття; мобільний телефон марки «Samsung» «GT-E1202» S\N:RV1D38HSJ4X IMEI: НОМЕР_2 , ІМЕІ2: НОМЕР_3 із сім картою оператора ПрАТ «Київстар» номер мобільного телефону 380982966438,16; синтетична футболка марки «Under Armour»; джинсові штани марки «Colvin Klein Jeans»; кросівки марки «Novigator» містять сліди кримінальних правопорушень, які в подальшому матимуть статус речового доказу, тому виникла необхідність у накладенні арешту на вказане вище майно.

В судове засідання, слідчий СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 не з`явився, про місце і час розгляду справи судом повідомлений належним чином, однак на адресу суду наддав письмову заяву про розгляд справи у його відсутності, клопотання підтримує та просить задоволити із мотивів, наведених в ньому.

В судове засідання власники майна не з`явилися, про місце і час розгляду справи судом повідомлені належним чином, однак не надали суду письмової заяви про відкладення розгляду с прави.

Дослідивши клопотання, матеріали додані до нього, письмову заяву слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно по кримінальному провадженню №12021242000000519 від 16 липня 2021 року за ознаками кримінальних правопорушень передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст.115 КК України, слід задоволити частково, виходячи з наступних підстав.

У відповідності до вимог ч.2 ст.172 КПК України розгляд клопотання проводити без участі власників вище переліченого майна.

Відповідно до вимог ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існують достатні підстави вважати, що воно є предметом, засобом чи знаряддям вчинення злочину, доказом злочину, набуте злочинним шляхом, доходом від вчиненого злочину, отримане за рахунок доходів від вчиненого злочину або може бути конфісковане у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого чи юридичної особи, до якої може бути застосовано заходи кримінально-правового характеру, або може підлягати спеціальній конфіскації щодо третіх осіб, юридичної особи або для забезпечення цивільного позову.

Крім цього, відповідно до вимог ст.172 КПК України слідчий суддя вправі розглянути клопотання про арешт майна, яке не є тимчасово вилученим, без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, з метою забезпечення арешту майна. Така необхідність обумовлюється наявність обгрунтованої підозри вважати, що в разі повідомлення підозрюваного, обвинуваченого іншого власника майна про наміри накласти арешт на їхнє майно, вони можуть його сховати, знищити, пошкодити тощо.

Згідно п.3 ч.2 ст.167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей, тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Ч.2 ст.171 КПК України передбачає, що клопотання слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено: 1) підстави і мету відповідно до положень ст.170 цього Кодексу та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна; 2) перелік, види майна, що належить арештувати; 3) документи, що підтверджують право власності на майно, що належить арештувати, або конкретні факти і докази, що свідчать про володіння, користування чи розпорядження підозрюваним, обвинуваченим, засудженим, третіми особами таким майном.

Відповідно до порядку визначеного ч.1, 2 ст.168 КПК України - тимчасово вилучити майно може кожен, хто законно затримав особу в порядку, передбаченомуст.207,208цього Кодексу. Кожна особа, яка здійснила законне затримання, зобов`язана одночасно із доставленням затриманої особи до слідчого, прокурора, іншої уповноваженої службової особи передати їй тимчасово вилучене майно. Факт передання тимчасово вилученого майна засвідчується протоколом. Тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Так, з витягу ЄРДР, що наявний в матеріалах кримінального провадження №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст.115 КК України, вбачається, що ОСОБА_5 , близько 19.25 год. 15.07.2021 року навпроти магазину «Фея» по вул. Розвадовського, 10 в м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області, перебуваючи за столом, дістав із посилки «Нової Пошти» гранату, яку кинув між столи, за якими сиділи люди. В результаті підриву гранати постраждало 6 осіб: ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , що отримав тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості. Однак, їм вчасно було надано першочергову медичну допомогу перехожими особами та працівниками екстреної медичної допомоги, які прибули на місце події. Таким чином ОСОБА_5 виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця, однак смерть потерпілих не настала, а злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі.

В своєму клопотанні слідчий зазначає, що під час проведення досудового розслідування виникла необхідність проведення слідчих (розшукових) дій, що мають значення для встановлення обставин кримінального провадження, тому, слід накласти арешт на вище перелічене майно, які є речовим доказом у кримінальному провадженні.

З огляду на викладене, а саме, з метою збереження речових доказів, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно по кримінальному провадженню №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст. 115 КК України, задоволити частково, накласти арешт на сімнадцять металевих уламків; на кільце з бойовою чекою до ручної гранати; запобіжний важіль; 9 шт. полімерних уламків; сонцезахисні окуляри; дерев`яну палицю з резиновим наконечником та шипами; поліетиленовий пакет із картонною коробкою пакування «Нова Пошта»; два змив із плями речовини бурого кольору; змиви із поверхні бетонного покриття із плямою речовини бурого кольору, які були вилучені в ході проведення огляду місця події по АДРЕСА_1 , мобільний телефон марки «Samsung» «GT-E1202» S\N: НОМЕР_1 , IMEI: НОМЕР_2 , ІМЕІ2: НОМЕР_3 із сім картою оператора ПрАТ «Київстар» номер мобільного телефону 380982966438,16; синтетичну футболку марки «Under Armour», джинсові штани марки «Colvin Klein Jeans»; кросівки марки «Novigator», які були вилучені під час особистого обшуку у підозрюваного ОСОБА_5 , заборонивши їх відчуження, в решті вимог клопотання слідчого, зокрема в накладенні арешту на слід округлої форми бурого кольору ззовні схожий на кров; серветку білого кольору із залишками речовини бурого кольору; змив із залишків речовини бурого кольору; серветку білого кольору із залишками речовини бурого кольору, відмовити, оскільки слідчий належним чином не мотивував, які це речові докази та яке мають відношення до справи, вказані речові докази не пронумеровані, їх не можливо ідентифікувати, а слідчий суддя не здобув таких в судовому засіданні, тому в цій частині слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись ст.132, 168-173, ч.1 ст.309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання слідчого СВ Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області ОСОБА_3 про накладення арешту на майно по кримінальному провадженню №12021242000000519 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених, ч. 2 ст. 15, п. 1, 2, 5, 7, ч. 2 ст. 115 КК України -задоволити частково.

З метою збереження речових доказів, накласти арешт на сімнадцять металевих уламків; на кільце з бойовою чекою до ручної гранати; запобіжний важіль; 9 шт. полімерних уламків; сонцезахисні окуляри; дерев`яну палицю з резиновим наконечником та шипами; поліетиленовий пакет із картонною коробкою пакування «Нова Пошта»; два змив із плями речовини бурого кольору; змиви із поверхні бетонного покриття із плямою речовини бурого кольору, які були вилучені в ході проведення огляду місця події по вул. Розвадовського, 10 в м. Кам`янець-Подільський Хмельницької області, мобільний телефон марки «Samsung» «GT-E1202» S\N: НОМЕР_1 , IMEI: НОМЕР_2 , ІМЕІ2: НОМЕР_3 із сім картою оператора ПрАТ «Київстар» номер мобільного телефону 380982966438,16; синтетичну футболку марки «Under Armour», джинсові штани марки «Colvin Klein Jeans»; кросівки марки «Novigator», які негайно передати на зберігання до кімнати зберігання речових доказів Кам`янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області, попередивши відповідальну особу про кримінальну відповідальність за ст.388 КК України.

В решті вимог клопотання слідчого, відмовити.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Копію ухвали не пізніше наступного робочого дня після її постановлення надіслати слідчому, прокурору для організації виконання, про виконання ухвали негайно повідомити слідчого суддю.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Хмельницького апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя Кам`янець-Подільського міськрайонного суду

ОСОБА_1

СудКам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення19.07.2021
Оприлюднено24.05.2024
Номер документу98407247
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —676/4266/21

Ухвала від 19.07.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

Ухвала від 17.07.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

Ухвала від 17.07.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

Ухвала від 16.07.2021

Кримінальне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Воєвідко Я. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні