Ухвала
від 20.07.2021 по справі 908/2107/21
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 34/127/21

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

20.07.2021 Справа № 908/2107/21

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Науменка А.О., розглянувши матеріали

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю Катрас , ідентифікаційний код юридичної особи 32121615 (69032, м. Запоріжжя, вул. Богдана Хмельницького, буд. 25, кв. 1; адреса для листування: 69035, м. Запоріжжя, вул. Заводська, буд. 3, офіс 10)

до відповідача-1: Національного заповідника Хортиця , ідентифікаційний код юридичної особи 02223572 (69017, м. Запоріжжя, вул. Старого редуту, 9)

до відповідача-2: Уповноваженої особи Національного заповідника Хортиця відповідальної за організацію та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель товарів, робіт та послуг ОСОБА_1 , ( АДРЕСА_1 )

про скасування рішення про відхилення пропозиції учасника щодо участі у спрощеній закупівлі, що оформлене протоколом

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області звернулося Товариство з обмеженою відповідальністю Катрас до відповідачів: Національного заповідника Хортиця та Уповноваженої особи Національного заповідника Хортиця відповідальної за організацію та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель товарів, робіт та послуг ОСОБА_1 з позовом про скасування рішення Уповноваженої особи, відповідальної за організацію та проведення процедур закупівель/спрощених закупівель товарів, робіт та послуг ОСОБА_1 про відхилення пропозиції Товариства з обмеженою відповідальністю Катрас , що оформлене Протоколом від 07.06.2021 (закупівля: ДК 021:2015:-71520000-9 - Послуги з нагляду за виконанням будівельних робіт (Роботи з технічного нагляду за виконанням робіт по об`єкту: Реконструкція будівлі Музею історії Запорізького козацтва м. Запоріжжя з утепленням )).

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 19.07.2021 справу № 908/2107/21 передано на розгляд судді Науменку А.О.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд встановив, що при зверненні до суду із позовною заявою дотримано вимоги, викладені у ст.ст. 162, 164, 172 Господарського процесуального кодексу України.

Відповідно до ч. 1 ст. 176 ГПК України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви.

Згідно з ч. 1 ст. 12, ч. 1 ст. 250 ГПК України господарське судочинство здійснюється за правилами загального або спрощеного позовного провадження.

Враховуючи предмет спору, характер спірних правовідносин, суб`єктний склад сторін у справі, суд дійшов до висновку про розгляд справи в порядку загального позовного провадження з викликом представників сторін.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 ГПК України суд вважає за необхідне повідомити сторони про час та місце судового засідання та визнати явку представників сторін обов`язковою.

Керуючись ст.ст. 120, 176, 182, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі № 908/2107/21. Присвоїти справі номер провадження 34/127/21.

2. Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 05.08.2021 об 11 год. 40 хв., яке відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69001, м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, буд. 4 (про відповідну залу судового засідання буде повідомлено додатково).

4. У порядку підготовки справи до розгляду запропонувати сторонам:

Відповідачам - відповідно до ст. 165 ГПК України, подати до суду у п`ятнадцятиденний строк з дня отримання даної ухвали суду: відзив на позовну заяву і докази на його обґрунтування (нормативне та документальне обґрунтування своєї правової позиції щодо заявлених позовних вимог); всі наявні документи, що спростовують позицію позивача; правовстановлюючі документи; судову практику, зокрема, Верховного Суду зі спірного питання. Одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду направити копію відзиву та доданих до нього документів позивачу та іншому відповідачу, докази направлення/вручення надати суду (додати до відзиву).

Суд зазначає, що відповідно до ч. 9 ст. 165, ч. 2 ст. 178 ГПК України в разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивачу - всі докази, які підтверджують викладені в у позові обставини; протягом п`яти днів з дня отримання відзивів надати відповіді на відзиви та судову практику, зокрема, Верховного Суду зі спірного питання, у т.ч. щодо способу захисту порушеного права шляхом подання даного позову.

Суд роз`яснює позивачу що відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 46 ГПК позивач вправі збільшити або зменшити розмір вимог до початку першого судового засідання , а також відповідно до ч. 3 ст. 46 ГПК позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви не пізніше ніж за п`ять днів до початку першого судового засідання у справі .

5. Запропонувати сторонам здійснити заходи щодо мирного врегулювання спору (належним чином оформлені докази мирного врегулювання спору надати суду).

6. Сторонам надати суду окремі заяви із повідомленням адреси електронної пошти сторін, на яку судом будуть направлятись процесуальні документи у справі.

Судом проводяться судові засідання у т.ч. в режимі відеоконференції з використанням власних технічних засобів та системи відеоконференцзв`язку "EASYCON" (за клопотанням сторони).

Заяви, клопотання і заперечення подавати в письмовій формі відповідно до ст.ст. 169, 170 ГПК України.

Суд наголошує, що копії заяв по суті справи та заяв з процесуальних питань, що подаються до суду, одночасно надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи (докази направлення/вручення цих заяв надаються суду).

Звернути увагу учасників справи, що подання доказів у справі здійснюється учасниками справи на стадії підготовчого провадження. Копії доказів, що подаються до суду, заздалегідь, надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, крім випадків, передбачених ч. 9 ст. 80 ГПК України.

Відповідно до ч. 8 ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Копії документів засвідчуються відповідно до вимог пункту 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003), затвердженої наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 № 55, згідно з яким відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів: "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії.

7. Повідомити учасників справи про дату, час та місце проведення підготовчого засідання шляхом надсилання на їх адреси копії даної ухвали.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників. При цьому, слід враховувати положення ст. 131-2, п. 11 розділу ХV "Перехідні положення" Конституції України та Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення можливостей самопредставництва в суді органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування, інших юридичних осіб незалежно від порядку їх створення" від 18.12.2019 № 390-IX.

Відповідно до даних змін, юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Звертаємо увагу, що вхід до приміщення суду здійснюється виключно з використанням засобів індивідуального захисту, з обов`язковим вимірюванням температури безконтактним термометром.

За необхідності звернення до суду, подачі процесуальних документів Ви можете направити їх поштою, електронною поштою, скріпивши документ електронним цифровим підписом та за допомогою засобів підсистеми "Електронний суд".

Інформацію щодо справи можна отримати за телефоном "гарячої лінії" - НОМЕР_1 та в канцелярії суду - (061) 764-89-29.

Інформацію по справі, що розглядається, можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/sud5009.

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвалу складено та підписано 20.07.2021.

Суддя А.О. Науменко

Дата ухвалення рішення20.07.2021
Оприлюднено20.07.2021
Номер документу98421399
СудочинствоГосподарське
Сутьвідхилення пропозиції учасника щодо участі у спрощеній закупівлі, що оформлене протоколом

Судовий реєстр по справі —908/2107/21

Постанова від 07.06.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 18.04.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 22.02.2022

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Ухвала від 13.12.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Верхогляд Тетяна Анатоліївна

Рішення від 28.10.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 28.09.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 09.09.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 05.08.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

Ухвала від 20.07.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Науменко А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні