Ухвала
від 15.07.2021 по справі 668/1590/16-ц
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 668/1590/16-ц

н/п 2/766/3136/21

УХВАЛА

про заміну відповідача

15.07.2021 року м.Херсон

Херсонський міський суд Херсонської області у складі:

головуючої судді Войцеховської Я.В.

при секретарі Ференц А.І.

розглянувши у відкритому судовому засідання в порядку загального позовного провадження питання про заміну відповідача у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Херсонської міської ради, Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради, ОСОБА_2 про стягнення шкоди ,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Херсонський міський суд Херсонської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

На адресу суду 15.07.2021 року від представника позивача - адвоката Доготер Оксани Георгіївни надійшло клопотання про заміну відповідача Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради на правонаступника - Департамент міського господарства Херсонської міської ради. Просила розглянути дане клопотання без її участі.

Позивач надав на адресу суду заяву в якій просив питання про заміну відповідача на належного вирішити без його участі.

Представник Виконавчого комітету Херсонської міської ради надав заяву про вирішення питання про заміну відповідача правонаступником без участі представника.

Інші учасники справи в судове засідання за викликом суду не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлялися у встановленому законом порядку .

Суд, вивчивши доводи заяви про заміну відповідача, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання представника позивача підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 51 ЦПК України передбачено можливість здійснення заміни неналежного відповідача, у випадку, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом.

Відповідно до положень ст.51 , ч.ч. 2, 3 ЦПК України суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі; після спливу цих строків, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача.

Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Згідно ч.1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань , Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради ( ЄДРПОУ 39566340) знаходиться в стані припинення. 02.03.2021 року винесено рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноважено органу щодо припинення юридичної особи в результаті ліквідації.

Повноваження такої юридичної особи передано Департаменту міського господарства Херсонської міської ради, дата заснування 04.02.2021 року основний вид діяльності: 81.11 Державне управління загального характеру.

На підставі рішення Херсонської міської ради № 66 від 26.01.2021 року створено Департамент міського господарства Херсонської міської ради (ЄДРПОУ 44026651) з 01.02.2021 року.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе клопотання представника позивача про заміну відповідача задовольнити, замінивши Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради на правонаступника - Департамент міського господарства Херсонської міської ради .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 51, 55, 260 ЦПК України,

у х в а л и в:

Клопотання представника позивача про заміну відповідача задовольнити - задовольнити.

Замінити відповідача - Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Херсонської міської ради, Управління обліку, розподілу та приватизації житла Херсонської міської ради, ОСОБА_2 про стягнення шкоди на належного - Департамент міського господарства Херсонської міської ради ( 73000 м.Херсон вул.Ярослава Мудрого, 45 ЄДРПОУ 44026651 ) .

Судове засідання відкласти до 14-30 год. 21.09.2021 року, про що повідомити учасників справи.

Копію ухвали направити учасникам справи та повідомити Департамент міського господарства Херсонської міської радипро можливість ознайомлення з матеріалами справи .

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України ).

Відповідач, у відповідності до ч.1 ст.193 ЦПК України , має право у строк для подання відзиву пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити учасникам справи право відводу з підстав зазначених у статтях 36, 37, 38 ЦПК України, який відповідно до ч.3 ст.39 ЦПК України може бути заявлений протягом десяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі, але не пізніше початку підготовчого засідання або першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Звернути увагу сторін, що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченому ст.83 Цивільного процесуального кодексу України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи .

Повідомити учасників справи про можливість отримання інформації щодо справи на веб-сторінці офіційного веб-порталу судової влади України за адресою: https://court.gov.ua/fair/sud2125.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Я.В.Войцеховська

Дата ухвалення рішення15.07.2021
Оприлюднено21.07.2021
Номер документу98439081
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —668/1590/16-ц

Ухвала від 02.12.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Шестакова Я. В.

Ухвала від 15.07.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 14.04.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Постанова від 29.03.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 11.01.2021

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 11.12.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 29.10.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Зайцев Андрій Юрійович

Ухвала від 14.09.2020

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Войцеховська Я. В.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Базіль Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні