Ухвала
від 11.06.2021 по справі 756/2761/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 756/2761/21

Провадження № 2/761/9158/2021

У Х В А Л А

11 червня 2021 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Волошин В.О., розглянувши матеріали позовної заяви Акціонерного товариства комерційний банк ПРИВАТБАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

в с т а н о в и в:

В лютому 2021р. до Оболонського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 17 березня 2021р. позовну заяву передано на розгляд до Шевченківського районного суду м. Києва.

В червні 2021р. до Шевченківського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Під час вивчення матеріалів позовної заяви було встановлено, що остання подана з порушенням вимог ст. 175 ЦПК України, а саме п. 5) ч. 3 цієї статті:

- виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Відповідно до ч. 5 ст. 177 ЦПК України, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

В супереч вимог даних норм закону позовна заява містить лише формалізований перелік умов укладеного між сторонами договору та посилання на ряд норм чинного законодавства, без зазначення конкретних обставин саме щодо відповідача.

У позній заяві не викладені обставини, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зокрема, щодо дати виникнення заборгованості за тілом кредиту, за процентами, порядку її розрахунку. Крім того, умови кредитного договору передбачають надання кредиту у вигляді встановленого кредитного ліміту на картковий рахунок, проте не зазначено строку дії відповідної банківської картки, а також не зазначено відомостей чи надавалась відповідачу нова банківська картка у зв`язку зі спливом строку дії попередньої банківської картки та за яких обставин.

Також, у позовній заяві не відображені конкретні обставини, чи нараховувались проценти відповідачу, яка процентна ставка застосовувалась, за який період.

Частиною 2 ст. 83 ЦПК України визначено, що позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

За змістом ч. 2 ст. 95 цього Кодексу письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Однак позивачем при поданні позову до суду разом з доданими до нього письмовими доказами, не було дотримано положення ст. ст. 83, 95 ЦПК України, а саме належним чином не засвідчені копії Витягів з Умов та правил надання банківських послуг в Приватбанку, розрахунки заборгованості за договором, довідки щодо кредитних карток, зміну умов кредитування та обслуговування.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Відтак позивачу необхідно надати виправлену редакцію позовної заяви, з доданими до неї документами, відповідно до кількості учасників процесу.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260, 261, 353 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в :

Позовну заяву Акціонерного товариства комерційний банк ПРИВАТБАНК до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором - залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня отримання ним ухвали, попередивши, що в разі не усунення вказаних недоліків позовна заява буде вважатися неподаною та підлягатиме поверненню позивачу.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення11.06.2021
Оприлюднено22.07.2021

Судовий реєстр по справі —756/2761/21

Постанова від 19.07.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Ухвала від 12.06.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Ухвала від 18.05.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Ухвала від 13.01.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Махлай Людмила Дмитрівна

Рішення від 10.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Рішення від 10.12.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 07.09.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 11.06.2021

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Волошин В. О.

Ухвала від 17.03.2021

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні