Ухвала
від 21.07.2021 по справі 601/2534/19
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 601/2534/19

1-кп/609/3/2021

21 липня 2021 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого суду: ОСОБА_1

при секретарі : ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Шумськ матеріали обвинувального акту у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.191КК України, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018210120000292 від 11.06.2018 р., за участю сторін:

прокурора: ОСОБА_4

обвинуваченої: ОСОБА_3

захисника: ОСОБА_5

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Шумського районного суду Тернопільської області знаходиться кримінальне провадження № 12018210120000292, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 11.06.2018 р. про обвинувачення ОСОБА_3 за ч.1 ст.191КК України.

21 липня 2021 року до Шумського районного суду Тернопільської області від обвинуваченої ОСОБА_3 надійшло клопотання про виклик для допиту свідків, в якому остання зазначає, що з метою встановлення дійснихобставин інкримінованогоїй кримінальногоправопорушення танедопущення,безпідставного,незаконного притягнення до кримінальноївідповідальності,виходячи іззавдань кримінального провадження,захисту особивід необгрунтованогопроцесуального примусу,користуючись своїми процесуальнимиправами,виникла необхідністьу заявленніданого письмового клопотання провиклик длядопиту свідківу судовомузасідання поданому кримінальному провадженні. Враховуючи наведене клопотання просить задоволити та викликати для допиту в якості свідка:

-колишньогого директораПочаївської загальноосвітньоїшколи І-ІІІступенів Почаївської міської радиТернопільської області ОСОБА_6 , адреса місця проживання стороні Обвинуваченої ОСОБА_3 , не відома;

-представника технічногонагляду Замовникапідрядних робітпо Договорупідряду №б/н35від 24.07.2017року,фізичну-особупідприємця ОСОБА_7 , проживаючого АДРЕСА_1 ;

-авторів,які виготовлялипроектно-кошториснудокументацію зкапітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_1 в АДРЕСА_2 з використанням енергозберігаючих технологій (Блок А).

В судовому засіданні захисник обвинуваченої ОСОБА_3 , адвокат ОСОБА_5 клопотання про виклик для допиту свідків підтримав. Просив викликати у судове засідання для допитув якостісвідка колишньогогодиректора Почаївськоїзагальноосвітньої школиІ-ІІІступенів Почаївської міської радиТернопільської області ОСОБА_6 , адреса місця проживання стороні Обвинуваченої ОСОБА_3 , не відома.

Прокурор в судовому засіданні заперечив щодо задоволення поданого захисником обвинуваченої клопотання.

Суд, вислухавши думку сторін кримінального провадження приходить до наступного висновку.

Статтею 2 КПК Українивстановлено, що завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Частинами 1, 2 та 6ст.22 КПК Українивизначено, що кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків.

Згідност.23 КПК Українисуд досліджуєдокази безпосередньо.Показання учасниківкримінального провадженнясуд отримуєусно. Неможуть бутивизнані доказамивідомості,що містятьсяв показаннях,речах ідокументах,які небули предметомбезпосереднього дослідженнясуду,крім випадків,передбачених цимКодексом.Суд можеприйняти якдоказ показанняосіб,які недають їхбезпосередньо всудовому засіданні,лише увипадках,передбачених цимКодексом. Сторона обвинувачення зобов`язана забезпечити присутність під час судового розгляду свідків обвинувачення з метою реалізації права сторони захисту на допит перед незалежним та неупередженим судом.

Відповідно до ч. 1 ст. 65 КПК України свідком є фізична особа, якій відомі або можуть бути відомі обставини, що підлягають доказуванню під час кримінального провадження, і яка викликана для давання показань.

Статтею 91КПК України передбачено,що укримінальному провадженніпідлягають доказуванню:подіякримінального правопорушення(час,місце,спосіб таінші обставинивчинення кримінальногоправопорушення); винуватістьобвинуваченого увчиненні кримінальногоправопорушення,форма вини,мотив імета вчиненнякримінального правопорушення; виді розміршкоди,завданої кримінальнимправопорушенням,а такожрозмір процесуальнихвитрат; обставини,які впливаютьна ступіньтяжкості вчиненогокримінального правопорушення,характеризують особуобвинуваченого,обтяжують чипом`якшують покарання,які виключаютькримінальну відповідальністьабо єпідставою закриттякримінального провадження; обставини,що єпідставою длязвільнення відкримінальної відповідальностіабо покарання; обставини, які підтверджують, що гроші, цінності та інше майно, які підлягають спеціальній конфіскації, одержані внаслідок вчинення кримінального правопорушення та/або є доходами від такого майна, або призначалися (використовувалися) для схиляння особи до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та/або матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи винагороди за його вчинення, або є предметом кримінального правопорушення, у тому числі пов`язаного з їх незаконним обігом, або підшукані, виготовлені, пристосовані або використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення; обставини, що є підставою для застосування до юридичних осіб заходів кримінально-правового характеру. Доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження.

Відповідно до ч.1ст.92 КПК Україниобов`язок доказування обставин, передбаченихстаттею 91цього Кодексу, за винятком випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті, покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Відповідно до ч.3ст.333 КПК України, у разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні обставин або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження, і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі (розшукові) дії. У разі прийняття такого рішення суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для проведення слідчої (розшукової) дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами.

Отже, враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що заявлене клопотання обвинуваченої та її захисника відповідає викладеним вище вимогам КПК Українита не суперечить загальним засадам кримінального провадження, визначеним уст.7 КПК Українищодо:верховенства права,законності,рівності передзаконом ісудом,презумпції невинуватостіта забезпеченнядоведеності вини,змагальності сторінта свободив поданніними судусвоїх доказіві удоведенні передсудом їхпереконливості,безпосередності дослідженняпоказань,а томупідлягає дочасткового задоволення,оскільки,що стосуєтьсяпро викликдля допитусвідків представникатехнічного наглядуЗамовника підряднихробіт поДоговору підряду №б/н35від 24.07.2017року,фізичну-особупідприємця ОСОБА_7 , проживаючого АДРЕСА_1 та авторів,які виготовлялипроектно-кошториснудокументацію зкапітального ремонту ІНФОРМАЦІЯ_1 в АДРЕСА_2 з використанням енергозберігаючих технологій(БлокА)в судовомузасіданні обвинувачената їїзахисник неклопотали.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 7, 22-23, 91-92, 333 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Клопотання захисника обвинуваченої ОСОБА_3 , адвоката ОСОБА_5 про виклик для допиту свідків задоволити частково.

Доручити Кременецькому РВП ГУНП в Тернопільській області виконати судове доручення та встановити фактичне місце проживання свідка колишньогого директораПочаївської загальноосвітньоїшколи І-ІІІступенів Почаївської міської ради Тернопільської області ОСОБА_6 , її засоби зв`язку, надавши вказану інформацію суду.

Повідомити ОСОБА_6 про необхідність явки у наступне судове засідання, призначене на 18 серпня 2021 року о 11 год. 00 хв. для допиту останньої у якості свідка у кримінальному провадженні за обвинуваченням ОСОБА_3 , у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.191КК України.

Роз`яснити свідку, що якщо свідок не з`явиться до суду без поважних причин, суд має право постановити ухвалу про його привід та/або ухвалу про накладення на нього грошового стягнення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.07.2021
Оприлюднено01.02.2023
Номер документу98479735
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —601/2534/19

Ухвала від 07.11.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 29.08.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 29.06.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 15.06.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Харлан М. В.

Ухвала від 17.05.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 28.04.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 04.04.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 22.02.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 21.07.2021

Кримінальне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні