Ухвала
від 27.07.2021 по справі 464/5277/21
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/5277/21

пр № 2/464/1540/21

У Х В А Л А

27 липня 2021 року м. Львів

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Мичка Б.Р., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід", Львівської міської ради, третя особа Комунальна установа "Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду" про визнання права власності на одноквартирний житловий будинок,

в с т а н о в и в:

На розгляді у Сихівському районному суді м.Львова перебуває вищезазначена справа.

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до переконання, що така подана без додержання вимог, викладених у ст. 175, 177 ЦПК України.

Крім того, згідно ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачами при зверненні до суду сплачено кожним судовий збір у розмірі 908 грн., покликаючись на те, що ціна позову становить 19, 80 грн.

Так згідно вимог ч. 2 ст. 4 Закону України "Про судовий збір", відповідно до якого ставки судового збору:

- із позовних заяв майнового характеру, яка подана фізичною особою - підприємцем 1 відсоток ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 Закону України "Про судовий збір" судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі.

Ціна позову визначається від ринкової вартості майна на момент звернення до суду та повинна бути підтверджена відповідними відомостями (оцінкою відповідної установи).

Як вбачається із позовної заяви позивачем вказано у матеріалах справи ціну позову 19, 80 грн., однак не долучено документів щодо оцінки вказаної квартири на день звернення до суду з позовом, у зв`язку із чим не можливо встановити суму судового збору, яка підлягає сплаті при зверненні до суду.

Відповідно до п. 2, 9 ч. 1 ст. 176 ЦПК України у позовах про визнання права власності на майно або його витребування ціна позову визначається вартістю майна; у позовах про право власності на нерухоме майно, що належить фізичним особам на праві приватної власності, - дійсною вартістю нерухомого майна, а на нерухоме майно, що належить юридичним особам, - не нижче його балансової вартості.

У п. 16 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 10 від 17 жовтня 2014 року Про застосування судами законодавства про судові витрати у цивільних справах роз`яснено, що розмір судового збору за подання позовної заяви про визнання права власності на майно або його витребування визначається з урахуванням вартості спірного майна, тобто як зі спору майнового характеру.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених устаттях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заявибез руху. Відповідно до ч. 2 ст. 185 ЦПК України в ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи вищенаведене, приходжу до переконання, що вищезазначену позовну заяву слід залишити без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків протягом десяти днів з дня отримання нею копії ухвали.

Керуючись ст.ст.175,177,185,335,337ЦПК України,суддя, -

п о с т а н о в и в:

Позовну заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 до Товариства з обмеженою відповідальністю "Агрокультура Захід", Львівської міської ради, третя особа Комунальна установа "Львівський міський центр приватизації державного житлового фонду" про визнання права власності на одновкартирний житловий будинок- залишити без руху, надавши строк, який не може перевищувати десять днів з дня отримання ухвали суду, для усунення вказаних недоліків заяви.

Роз`яснити позивачам, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, позовна заява вважатиметься неподаною та буде їй повернута.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Б.Р. Мичка

Дата ухвалення рішення27.07.2021
Оприлюднено28.07.2021
Номер документу98599102
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на одноквартирний житловий будинок

Судовий реєстр по справі —464/5277/21

Постанова від 21.03.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Постанова від 21.03.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 24.10.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Ухвала від 07.07.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ніткевич А. В.

Рішення від 16.05.2022

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Рішення від 16.05.2022

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 10.01.2022

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 15.11.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 19.08.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні