Ухвала
від 28.07.2021 по справі 600/1574/20-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

28 липня 2021 р. м. Чернівці Справа № 600/1574/20-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Лелюк О.П., розглянувши в порядку письмового провадження матеріали заяви ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Припрутської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

У С Т А Н О В И В:

До суду від ОСОБА_1 надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Припрутської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Заявник просить суд замінити сторону виконавчого провадження №65368037, відкритого 11 травня 2021 року державним виконавцем Новоселицького районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Рудченко Л.О. за виконавчим листом №600/1574/20-а, виданого 28 квітня 2021 року, а саме Припрутську сільську раду Новоселицького району Чернівецької області на правонаступника Боянську сільську раду села Бояни, Чернівецького району Чернівецької області, код ЄДРПОУ 04417576.

Вказана заява обґрунтована тим, що відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України №729-р від 12 червня 2020 року Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Чернівецької області на першій сесії восьмого скликання Боянської сільської ради було прийнято рішення №04-01/20 від 13 листопада 2020 року Про реорганізацію Припрутської сільської ради як юридичної особи шляхом приєднання до Боянської сільської ради. Сесія сільської ради вирішила припинити діяльність юридичної особи Припрутська сільська рада (село Припруття Новоселицького району Чернівецької області) у зв`язку із реорганізацією шляхом приєднання до Боянської сільської ради. У зв`язку з цим позивач вважає, що необхідно замінити сторону виконавчого провадження, а саме Припрутську сільську раду Новоселицького району Чернівецької області, яка припинила свою діяльність, на правонаступника Боянську сільську раду Чернівецького району Чернівецької області.

Ухвалою суду від 05 липня 2021 року вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження у справі №600/1574/20-а призначено до судового розгляду 13 липня 2021 року об 11 год. 20 хв.

В судове засідання, яке призначене на 13 липня 2021 року, учасники справи не з`явилися, явку уповноважених представників не забезпечили.

У зв`язку з цим, враховуючи положення частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, судом вирішено проводити розгляд указаної заяви в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву ОСОБА_1 про заміну сторони виконавчого провадження у справі №600/1574/20-а та додані до неї матеріали, судом встановлено, що рішенням Чернівецького окружного адміністративного суду від 07 грудня 2020 року (справа №600/1574/20-а), яке набрало законної сили, адміністративний позов ОСОБА_1 до Припрутської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії задоволено повністю. Визнано протиправним та скасовано рішення від 19 червня 2020 року №7/6 36 сесії VII скликання Припрутської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області, яким відмовлено ОСОБА_1 у затвердженні проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) та для ведення особистого селянського господарства. Зобов`язано Припрутську сільську раду Новоселицького району Чернівецької області затвердити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність ОСОБА_1 за кадастровими номерами 7323085700:02:001:0081 площею 0,25 для будівництва і обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд та 7323085700:02:001:0106 площею 0,1714 га для ведення особистого селянського господарства, які знаходяться в с. Боянівка Новоселицького району Чернівецької області.

28 квітня 2021 року Чернівецьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі №600/1574/20-а про зобов`язання Припрутську сільську раду Новоселицького району Чернівецької області затвердити проект землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність ОСОБА_1 за кадастровими номерами 7323085700:02:001:0081 площею 0,25 для будівництва і обслуговування житлового будинку господарських будівель і споруд та 7323085700:02:001:0106 площею 0,1714 га для ведення особистого селянського господарства, які знаходяться в с. Боянівка Новоселицького району Чернівецької області.

Згідно вказаного виконавчого листа боржником є Припрутська сільська рада (код ЄДРПОУ 02165490).

Постановою державного виконавця Новоселицького районного відділу державної виконавчої служби Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Івано-Франківськ) Рудченко Л.О. від 11 травня 2021 року ВП №65368037 відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа №600/1574/20-а від 28 квітня 2021 року.

13 листопада 2020 року першою сесією восьмого скликання Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області прийнято рішення №04-01/20 Про реорганізацію Припрутської сільської ради як юридичної особи шляхом приєднання до Боянської сільської ради , яким на підставі розпорядження Кабінету Міністрів України №729-р від 12 червня 2020 року Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Чернівецької області вирішено: припинити діяльність юридичної особи Припрутської сільської ради у зв`язку з реорганізацією шляхом приєднання до Боянської сільської ради (пункт 1 рішення); створити комісію з припинення (реорганізацію) юридичної особи Припрутської сільської ради шляхом приєднання до Боянської сільської ради (пункт 2 рішення); зобов`язати голову Боянської сільської ради подати державному реєстратору дане рішення для внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення щодо припинення юридичної особи Припрутської сільської ради шляхом приєднання до Боянської сільської ради (пункт 4 рішення); Боянська сільська рада вважається правонаступником активів і пасивів, всіх майнових прав та обов`язків Припрутської сільської ради (пункт 7 рішення); зобов`язати голову Боянської сільської ради або уповноважену ним особу подати документи державному реєстратору про припинення Припрутської сільської ради як юридичної особи в результаті приєднання: заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті приєднання (пункт 10 рішення); зобов`язати голову Боянської сільської ради або уповноважену ним особу подати документи державному реєстратору про внесення змін до установчих документів Боянської сільської ради, в силу приєднання (пункт 11 рішення); зобов`язати комісію з припинення (реорганізації) не пізніше ніж через три місяці прозвітувати перед радою про завершення процесу реорганізації (пункт 13 рішення).

Водночас судом встановлено, що до заяви про заміну сторони виконавчого провадження у справі №600/1574/20-а позивачем не додано витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стосовно Припрутської сільської ради та Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

Тобто, в матеріалах справи відсутні належні докази щодо припинення Припрутської сільської ради як юридичної особи у зв`язку з її реорганізацією шляхом приєднання до Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області.

У зв`язку з цим ухвалою суду від 13 липня 2021 року зобов`язано ОСОБА_1 надати витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань стосовно Припрутської сільської ради та Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області. Витребувано у Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області письмові докази щодо реалізації рішення першої сесії восьмого скликання Боянської сільської ради Чернівецького району Чернівецької області від 13 листопада 2020 року №04-01/20 Про реорганізацію Припрутської сільської ради як юридичної особи шляхом приєднання до Боянської сільської ради .

На виконання вимог указаної ухвали представником позивача подано до суду заяву, в якій зазначено, що голова Боянської сільської ради порушив пункт 4 рішення №04-01/20 від 13 листопада 2020 року Про реорганізацію Припрутської сільської ради як юридичної особи шляхом приєднання до Боянської сільської ради та не подав державному реєстратору вказане рішення для внесення в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запису щодо припинення юридичної особи Припрутської сільської ради шляхом приєднання до Боянської сільської ради. Крім цього, голова сільської ради не виконав пункт 10 рішення №04-01/20 від 13 листопада 2020 року та не надав державному реєстратору документи про припинення Припрутської сільської ради як юридичної особи в результаті приєднання. Разом з цим, посилаючись на норми пункту 6-1 Прикінцевих та перехідних положень Закону України Про місцеве самоврядування в Україні , представник позивача вважає, що Боянська сільська рада є правонаступником Припрутської сільської ради, а невиконання головою сільської ради обов`язків, покладених на нього рішенням сесії Боянської сільської ради, не повинно порушувати права та інтереси громадянина ОСОБА_1 та інших кредиторів.

До вказаної заяви представником позивача також надано витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно юридичних осіб - Боянської сільської ради та Припрутської сільської ради.

Так, згідно з відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань стосовно Боянської сільської ради, сформованих 19 липня 2021 року, державним реєстратором 13 листопада 2020 року були внесені зміни про названу юридичну особу, а саме: зміна керівника або відомостей про керівника юридичної особи, зміна найменування юридичної особи (повного та/або скороченого), зміна фізичних осіб або зміна відомостей про фізичних осіб-платника податків, які мають право вчиняти дії від імені юридичної особи без довіреності, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо.

Водночас, з відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про Припрутську сільську раду, сформованих 19 липня 2021 року, вбачається, що у 2020 році жодних реєстраційних дій стосовно названої юридичної особи державним реєстратором не проводилось.

Крім цього, з матеріалів справи вбачається, що 27 липня 2021 року до суду надійшов лист від Боянської сільської ради, до якого додано рішення першої сесії восьмого скликання Боянської сільської ради №04-01/20 від 13 листопада 2020 року Про реорганізацію Припрутської сільської ради, як юридичної особи шляхом приєднання до Боянської сільської ради .

Водночас доказів щодо реалізації зазначеного вище рішення, витребуваних ухвалою суду від 13 липня 2021 року, Боянською сільською радою не надано.

З огляду на викладене, зважаючи на повідомлені суду обставини, з метою з`ясування позицій позивача, відповідача та заінтересованих осіб щодо заміни сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №600/1574/20-а, обставин, які мають значення для правильного вирішення вказаного вище питання, а також враховуючи положення частини другої статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за необхідне вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження у справі №600/1574/20-а призначити до судового розгляду.

Керуючись статтями 241, 243, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Припрутської сільської ради Новоселицького району Чернівецької області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії призначити до судового розгляду на 25 серпня 2021 року о 14 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні Чернівецького окружного адміністративного суду за адресою: м. Чернівці, вул. Садова, 1-І. Заява розглядатиметься суддею Лелюком О.П. одноособово.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П. Лелюк

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення28.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98611290
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —600/1574/20-а

Ухвала від 25.08.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 28.07.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 13.07.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 05.07.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 26.05.2021

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Рішення від 07.12.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

Ухвала від 28.09.2020

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Лелюк Олександр Петрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні