Постанова
від 26.05.2010 по справі 3-292-10
ПІДВОЛОЧИСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

СПРАВА № 3 - 292 /10

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 травня 2010 року Суддя Підволочиського рай онного суду Тернопільської о бласті Могачевська В.Й.., р озглянувши матеріали, які на дійшли від ВДАІ Підволочиськ ого району УДАІ УМВС України в Тернопільській області пр о притягнення до адміністрат ивної відповідальності

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, у країнця, громадянина України , жителя ІНФОРМАЦІЯ_2, який раніше до адміністративної відповідальності не прит ягувався

за ч. 3 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопо рушення, -

В С Т А Н О В И Л А:

13 квітня 2010 року від ВДАІ Пі дволочиського району УДАІ УМ ВС України в Тернопільській області до Підволочиського районного суду надійшли мат еріали про притягнення до ад міністративної відповідаль ності гр. ОСОБА_1 за вчинен ня правопорушення, передбаче ного ч. 3 ст. 130 Кодексу України п ро адміністративні правопор ушення .

Як вбачається з протоколу про адміністративне правопо рушення серії ВО ‡‚089168 від 08 бер езня 2010 року, гр. ОСОБА_1 08 бер езня 2010 року о 10 годині 40 хвилин в селі Мовчанівка Підволочис ького району Тернопільської області керував транспортн им засобом марки “МТЗ-82”, держ авний реєстраційний номерни й знак: НОМЕР_1, з явними озн аками алкогольного сп'яніння , на вимогу працівника міліці ї пройти у встановленому пор ядку медичний огляд для визн ачення стану алкогольного сп `яніння відмовився, чим поруш ив п. 2.5 Правил дорожнього руху України. та його дії кваліфі ковано за ч. 3 ст. 130 Кодексу Укра їни про адміністративні прав опорушення.

В судове засідання гр. ОС ОБА_1 не з`явився. Повідомлен ий був належним чином, про що с відчить повідомлення про вру чення повістки. Причину неяв ки не повідомив.

Аналізуючи адміністратив ні матеріали стосовно гр. О СОБА_1 суд встановив, що в ді ях правопорушника є ознаки а дміністративного правопору шення, передбачені ч. 1 ст. 130 Код ексу України про адміністрат ивні правопорушення , оскіль ки жодних доказів про вчинен ня особою дій, передбачених ч астиною першою статті 130 даног о Кодексу, яка двічі протягом року піддавалась адміністра тивному стягненню за керуван ня транспортним засобом у ст ані алкогольного, наркотично го сп`яніння, за відмову від пр оходження відповідно до вста новленого порядку огляду на стан алкогольного чи наркоти чного сп`яніння не встановле но, так як згідно постанов Під волочиського районного суду ‡‚ 3-4/09 та ‡‚ 3 - 48 /09, гр. ОСОБА_1 притягувався до адміністра тивної відповідальності за в чинення правопорушеннь, пере дбачених ч. 1, ч.2 ст. 130 Кодексу Ук раїни про адміністративні пр авопорушення, яке мало місце 16 січня 2009 року, 27січня 2009 року, а т ому відповідно до вимог ст. 39 з гаданого Кодексу - особа, підд ана адміністративному стягн енню, протягом року з дня закі нчення виконання стягнення н е вчинила нового адміністрат ивного правопорушення, вважа ється такою, що не була піддан а адміністративному стягнен ню.

За таких обставин вважаю, що працівниками Державтоінспе кції дії гр. ОСОБА_1 за озна ками правопорушення передба ченого ч. 3 ст. 130 Кодексу Україн и про адміністративні правоп орушення кваліфіковані неві рно, оскільки підпадають під кваліфікацію ч. 1 ст. 130 цього ж К одексу - відмова особи, яка к ерує транспортним засобом, в ід проходження відповідно до встановленого порядку огляд у на стан алкогольного, нарко тичного сп`яніння, а тому його слід притягнути до адмініст ративної відповідальності з а ч. 1 ст. 130 Кодексу України про а дміністративні правопоруше ння, наклавши на нього адміні стративне стягнення в межах її санкції.

Накладаючи адміністратив не стягнення за вказане адмі ністративне правопорушення , враховую характер вчиненог о правопорушення, яке віднос иться до грубих порушень ПДР України як таке, що безпосере дньо впливає на безпеку доро жнього руху та її учасників, о собу правопорушника, обстав ини, що пом' якшують відпові дальність: гр. ОСОБА_1 Впер ше притягується до адміністр ативної відповідальності, об ставини, що обтяжують відпов ідальність не виявлені.

Враховуючи наведене та з ме тою виховання особи, яка вчин ила адміністративне правопо рушення, а також запобіганню вчинення нових правопорушен ь, приходжу до переконання, що на гр. ОСОБА_1 слід накласт и адміністративне стягнення у виді штрафу в мінімальному розмірі санкції статті 130 ч. 1 К одексу України про адміністр ативні правопорушення.

Керуючись ст. ст. 33, 283-284, 294 Коде ксу України про адміністрати вні правопорушення, -

П О С Т А Н О В И Л А:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні адміністративног о правопорушення, передбачен ого ч. 1 ст. 130 Кодексу України пр о адміністративні правопору шення та накласти на нього ад міністративне стягнення - п озбавлення права керування т ранспортними засобами строк ом на 1 (один) рік.

Постанова набирає законно ї сили після закінчення стро ку на її оскарження.

На постанову може бути пода на апеляційна скарга, внесен о протест прокурора до апеля ційного суду Тернопільської області через Підволочиськи й районний суд протягом деся ти днів з дня її винесення.

Суддя Підволочиського

районного суду В.Й. Мог ачевська

СудПідволочиський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення26.05.2010
Оприлюднено24.03.2011
Номер документу9864547
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-292-10

Постанова від 05.11.2010

Адмінправопорушення

Розівський районний суд Запорізької області

Кущ Тетяна Миколаївна

Постанова від 23.03.2010

Адмінправопорушення

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Демчук Петро Володимирович

Постанова від 10.06.2010

Адмінправопорушення

Дебальцевський міський суд Донецької області

Попович Тамара Миколаївна

Постанова від 26.05.2010

Адмінправопорушення

Підволочиський районний суд Тернопільської області

Могачевська Віра Йосипівна

Постанова від 02.06.2010

Адмінправопорушення

Першотравневий районний суд Донецької області

Бутенко Анатолій Петрович

Постанова від 10.06.2010

Адмінправопорушення

Любашівський районний суд Одеської області

Вужиловський Олег Володимирович

Постанова від 18.03.2010

Адмінправопорушення

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Панасюк Сергій Леонідович

Постанова від 01.06.2010

Адмінправопорушення

Коропський районний суд Чернігівської області

Грушко Олександр Петрович

Постанова від 22.04.2010

Адмінправопорушення

Богодухівський районний суд Харківської області

Кузіна Надія Петрівна

Постанова від 16.04.2010

Адмінправопорушення

Чернігівський районний суд Запорізької області

Глянь Сергій Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні