Ухвала
від 29.07.2021 по справі 662/2250/19
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 662/2250/19

Номер провадження: 22-ц/819/1522/21

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження у справі

29 липня 2021 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Майданіка В.В.,

суддів: Кутурланової О.В . ,

Орловської Н.В.,

розглянувши матеріали цивільної справи за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Новотроїцького районного суду Херсонської області від 27 травня 2021 року у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , СК ім. Леніна про стягнення коштів, набутих без достатньої правової підстави ,

В С Т А Н О В И В :

Рішенням Новотроїцького районного суду Херсонської області від 27 травня 2021 року у задоволенні позову про стягнення коштів набутих без достатньої правової підстави, у розмірі 17544,01грн було відмовлено.

На вказане рішення позивачем подана апеляційна скарга, в якій ставиться питання про його скасування й ухвалення нового рішення про задоволення позовних вимог у повному обсязі.

Форма та зміст апеляційної скарги відповідають вимогам, встановленим ст.356 ЦПК України.

Передбачені законом вимоги щодо строку апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції, сплати судового збору дотримано.

Підстав для повернення скарги особі, що її подала, залишення скарги без руху, відмови у відкритті апеляційного провадження не вбачається, перешкод для відкриття апеляційного провадження немає.

Згідно з п.п.1 і 2 ч.1 та ч.4 ст.274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи та справи, що виникають із трудових відносин, крім справ, визначених в частині четвертій вказаної норми закону.

Відповідно до ч.6 ст.19 ЦПК України для цілей цього Кодексу малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує 250 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч.1 ст.368 ЦПК України справа розглядається судом апеляційної інстанції за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, з особливостями, встановленими цією главою.

За ч.1 ст.369 ЦПК України апеляційні скарги на рішення суду у справах з ціною позову менше 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, крім тих, які не підлягають розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, розглядаються судом апеляційної інстанції без повідомлення учасників справи.

Згідно ч.3 ст.369 ЦПК України з урахуванням конкретних обставин справи суд апеляційної інстанції може розглянути апеляційні скарги, зазначені в ч.ч.1 та 2 цієї статті, у судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи.

У своєму клопотанні позивач просить апеляційну скаргу розглядати в режимі відеоконференції між Херсонським апеляційним судом та Новотроїцьким районним судом Херсонської області, тобто по суті просить провести розгляд справи за участі учасників справи.

Зважаючи на предмет спору і обставини, якими позивач обґрунтовує заявлені вимоги, а також конкретні обставини справи, апеляційний суд вважає, що клопотання позивача про розгляд справи з обов`язковим викликом учасників справи задоволенню не підлягає. Сторона позивача подала апеляційну скаргу, в якій виклала всі свої доводи, які вважала за необхідне, і апеляційний суд не вбачає в зазначеному клопотанні обставини, які слугували б підставою для розгляду справи з повідомленням (викликом) учасників справи, і вважає, що вказана справа підлягає розгляду за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження,без повідомлення учасників справи.

Керуючись ст.ст.359, 369 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Новотроїцького районного суду Херсонської області від 27 травня 2021 року.

В задоволенні клопотання ОСОБА_1 про розгляд справи з обов`язковим повідомленням (викликом) учасників справи відмовити.

Розгляд вказаної апеляційної скарги проводити за правилами, встановленими для розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження,без повідомлення учасників справи.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом з копією ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати копії апеляційної скарги з доданими до неї матеріалами.

Роз`яснити іншим учасникам справи право подати в 10-денний строк відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі, який має відповідати вимогам ст.360 ЦПК України, за адресою м.Херсон, вул.295 Стрілецької Дивізії, 1-а, з посиланням на номер справи № 22-ц /819/1522/21, а також додати до відзиву докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ В.В. Майданік

Судді: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ О.В. Кутурланова

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Н.В. Орловська

СудХерсонський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення29.07.2021
Оприлюднено30.07.2021
Номер документу98654006
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —662/2250/19

Постанова від 31.08.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Майданік В. В.

Ухвала від 26.08.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Майданік В. В.

Ухвала від 29.07.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Майданік В. В.

Ухвала від 13.07.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Майданік В. В.

Рішення від 27.05.2021

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

Рішення від 27.05.2021

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

Ухвала від 19.08.2020

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Новотроїцький районний суд Херсонської області

Решетов В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні