Ухвала
від 27.07.2021 по справі 201/7461/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/7461/21

Провадження № 2/201/2985/2021

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

і відкриття провадження

27 липня 2021 року суддя Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська - Наумова О.С., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Українська Боргова компанія , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Дар`я Володимирівна про скасування рішення державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та визнання іпотеки такою, що припинена належним виконанням кредитного зобов`язання,

В С Т А Н О В И В :

26 липня 2021 року до Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ТОВ Українська Боргова компанія , ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Д.В. про скасування рішення державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та визнання іпотеки такою, що припинена належним виконанням кредитного зобов`язання.

Згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, головуючим по справі визначено суддю Наумову О.С.

Спір у справі виник між позивачем ОСОБА_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 та відповідачами ТОВ Українська Боргова компанія , яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Мельникова, буд. 12 та ТОВ Фінансова компанія Довіра та гарантія яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Авіаконструктора Ігоря Сікорського, буд. 8. Третя особа: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Д.В. , яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 .

Предметом спору є скасування рішення державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та визнання іпотеки такою, що припинена належним виконанням кредитного зобов`язання з підстав, вказаних в позові.

Підсудність справи визначена згідно з положень ч. 1 ст. 30 ЦПК України.

Розгляд справи відбуватиметься за загальними правилами позовного провадження.

Від позивача до суду подано клопотання, в якому останній просить витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Пономарьової Д.В. належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо реєстрації правочину щодо права власності на квартиру АДРЕСА_3 за ТОВ Українська Боргова компанія , а також копії всіх документів, що стали підставою для реєстрації даного правочину. Також, просив витребувати з архіву Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська для огляду в судове засідання цивільну справу №412/9784/2012 за позовом ПАТ Дельта Банк до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості.

Згідно зі ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до ч. ч. 1, 2 ст. 83 ЦПК України сторони та інші учасники справи подають докази у справі безпосередньо до суду. Позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом з поданням позовної заяви.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Частинами 6-9 ст. 84 ЦПК України визначено, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за доцільне витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Пономарьової Д.В. належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо реєстрації правочину щодо права власності на квартиру АДРЕСА_3 за ТОВ Українська Боргова компанія , а також копії всіх документів, що стали підставою для реєстрації даного правочину .

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://court.gov.ua/fair/ .

Враховуючи, що підстав для залишення без руху, повернення позивачу позовної заяви, відмови у відкритті провадження не встановлено, керуючись ст.ст. 30, 187, 353 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В :

Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження у цивільній справі №201/7461/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Українська Боргова компанія , Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та гарантія , третя особа - Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пономарьова Дар`я Володимирівна про скасування рішення державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та визнання іпотеки такою, що припинена належним виконанням кредитного зобов`язання .

Призначити проведення підготовчого засідання у справі на 10 год. 00 хв. 31 серпня 2021 року, про що повідомити сторони.

Витребувати у Приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Пономарьової Дар`ї Володимирівни належним чином завірену копію нотаріальної справи щодо реєстрації правочину щодо права власності на квартиру АДРЕСА_3 за ТОВ Українська Боргова компанія , а також копії всіх документів, що стали підставою для реєстрації даного правочину.

Відповідач має право подати до суду відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи мають бути надані суду. Форма та зміст відзиву передбачені ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 191 ЦПК України, у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Відповідно до ст. 199 ЦПК України, позивач та відповідач в п`ятиденний строк з моменту отримання відповідно відзиву та відповіді на відзив мають право подати до суду відповідь на відзив та заперечення.

Третя особа відповідно до положень ст.ст. 181, 278 ЦПК України має право подати пояснення щодо позову і щодо відзиву протягом десяти днів з дня їх отримання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Наумова

Дата ухвалення рішення27.07.2021
Оприлюднено05.08.2021
Номер документу98765568
СудочинствоЦивільне
Сутьскасування рішення державного реєстратора, визнання права власності на нерухоме майно та визнання іпотеки такою, що припинена належним виконанням кредитного зобов`язання

Судовий реєстр по справі —201/7461/21

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 15.06.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 07.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 03.04.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Рішення від 18.10.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Рішення від 18.10.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

Ухвала від 27.07.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Наумова О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні