Ухвала
від 06.08.2021 по справі 220/519/20
ВЕЛИКОНОВОСІЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 220/519/20

Провадження № 1-в/220/27/21

У Х В А Л А

Іменем України

06 серпня 2021 року Великоновослківський районний суд Донецької області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

розглянувши увідкритому судовомузасіданні взалі судусмт.Велика НовосілкаДонецької областіподання директора КНП «Великоновосілківська ЦРЛ» ОСОБА_6 про продовження примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

у с т а н о в и в :

Директор КНП «Великоновосілківська ЦРЛ» ОСОБА_6 24 лютого 2021 року звернулася до Великоновослківського районного суду Донецької області із вищевказаним поданням, зазначаючи, що згідно вироку Великоновослківського районного суду Донецької області від 19 серпня 2020 року до ОСОБА_4 застосовні примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у закладі охорони здоров`я за місцем проживання засудженого. До грудня 2020 року хворий ОСОБА_4 знаходився в розшуку, не з`являвся на прийом до лікаря психіатра КНП «Великоновосілківська ЦРЛ». 18 грудня 2020 року та 22 січня 2021 року з`явився на амбулаторний прийом. Від прийому ліків відмовився. 16 лютого 2021 року хворий був консультований комісією лікарів - психіатрів КНП «Психіатрична лікарня м. Маріуполь». Відповідно до висновку лікарівпсихіатрів № 12 від 16 лютого 2021 року пацієнт потребує продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді АППД. У зв`язку з цим, просить продовжити ОСОБА_4 примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги.

Представник КНП «Великоновосілківська ЦРЛ" у судове засідання не з`явився, надав заяву про розгляд подання за його відстуності, подання підтримує, просить його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, який просить подання задовольнити, засудженого ОСОБА_4 , який з поданням не погоджується та заперечує проти продовження примусових заходів медичного характеру, захисника ОСОБА_5 , яка просить у задоволенні подання відмовити у зв`язку з необгрунтованістю, вичивши матеріали подання, суд вважає, що воно підлягає задоволенню з наступних мотивів.

Вироком Великоновослківського районного суду Донецької області від 19 серпня 2020 року ОСОБА_4 , визнаний винним визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.185КК України та призначено покарання у виді штрафу в дохід держави в розмірі п`ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 850 (вісімсот п`ятдесят) гривень. На підставі ст. 20 КК України, застосувано до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у закладі охорони здоров`я за місцем проживання засудженого.

Відповідно до ч.1, 2 ст.95 КК України продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу (лікаря-психіатра), який надає особі таку психіатричну допомогу, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який обґрунтовує необхідність продовження, зміни або припинення застосування таких примусових заходів.

Особи, до яких застосовані примусові заходи медичного характеру, підлягають огляду комісією лікарів-психіатрів не рідше одного разу на 6 місяців для вирішення питання про наявність підстав для звернення до суду із заявою про припинення або про зміну застосування такого заходу. У разі відсутності підстав для припинення або зміни застосування примусового заходу медичного характеру представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, направляє до суду заяву, до якої додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження застосування примусового заходу медичного характеру. У разі необхідності продовження застосування примусового заходу медичного характеру понад 6 місяців представник психіатричного закладу (лікар-психіатр), який надає особі таку психіатричну допомогу, повинен направити до суду за місцем знаходження психіатричного закладу заяву про продовження застосування примусового заходу. До заяви додається висновок комісії лікарів-психіатрів, який містить обґрунтування про необхідність продовження надання особі такої психіатричної допомоги. В подальшому продовження застосовування примусового заходу медичного характеру проводиться кожного разу на строк, який не може перевищувати 6 місяців.

Статтею 19 Закону України «Про психіатричну допомогу» передбачено, що продовження, зміна або припинення застосування примусових заходів медичного характеру здійснюється судом за заявою представника психіатричного закладу, який надавав особі таку психіатричну допомогу, на підставі висновку комісії лікарів - психіатрів.

Із висновку комісії лікарів психіатрів щодо особи, до якої застосовуються примусові заходи медичного характеру № 12 від 16 лютого 2021 року, ОСОБА_4 має діагноз параноїдна шизофринія, безперервний перебіг, непродуктивний етап, ускладнена психічними та поведінковими розладами, внаслідок впливу алкоголю. ОСОБА_4 потребує продовження примусових заходів медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку у вигляді АППД (а.с. 3-4).

Згідно виписки з протоколу № 12 Психіатричної лікарні м. Маріуполя ОСОБА_4 потребує продовження примусових заходів медичного зарактеру.

Амбулаторна психіатрична допомога - психіатрична допомога, що включає в себе обстеження стану психічного здоров`я осіб на підставах та в порядку, передбаченихЗаконом України "Про психіатричну допомогу", профілактику, діагностику психічних розладів, лікування, нагляд, догляд, медико-соціальну реабілітацію осіб, які страждають на психічні розлади, в амбулаторних умовах.

За вказаних обставин, враховуючи наведені норми закону та висновки комісії лікарів-психіатрів, суд вважає необхідним задовольнити подання директора КНП «Великоновосілківська ЦРЛ» ОСОБА_7 в повному обсязі та продовжити заходи медичного характеру у вигляді амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядку ОСОБА_4 .

Керуючись ст. 95 КК України,ст.ст. 537,539 КПК України, -

у х в а л и в:

Подання директора КНП «Великоновосілківська ЦРЛ» ОСОБА_7 про продовження заходів медичного характеруу вигляді амбулаторної психіатричної допомоги у примусовому порядкувідносно ОСОБА_4 - задовольнити.

Продовжити ОСОБА_4 примусові заходи медичного характеру у виді надання амбулаторної психіатричної допомоги в примусовому порядку у закладі охорони здоров`я за місцем проживання засудженого.

На ухвалу може бути подано апеляційну скаргу, протягом семи днів з дня її проголошення, до Донецького апеляційного суду через Великоновосілківський районний суд Донецької області.

Ухвала набирає законної сили після закінчення вищезазначених строків.

Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2021
Оприлюднено31.01.2023
Номер документу98825856
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження примусових заходів медичного характеру щодо ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —220/519/20

Ухвала від 06.08.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 21.07.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 07.06.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 15.03.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 03.03.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 01.03.2021

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Вирок від 19.08.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 28.05.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

Ухвала від 27.03.2020

Кримінальне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Фисун Л. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні