Постанова
від 25.09.2007 по справі 5/58-б-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

5/58-Б-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м. Херсон, вул. Горького, 18


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"25" вересня 2007 р.                                                             Справа № 5/58-Б-07

Господарський суд  Херсонської області  у складі судді   Ситюка В.Г., при секретарі Мальцевій О.В., розглянувши справу  

за заявою:  УПФУ в Комсомольському районі м.Херсона, ДПІ у м.Херсоні

до:  Херсонського обласного оптового підприємства "Укроптм'ясомолторг" м.Херсон

про визнання банкрутом  

за участю представників:

від  кредиторів: ДПІ у м. Херсоні - Шевченко К.В. - гол.держ.податк.інспектор, дов.                            № 1/9/10-026 від 09.01.07р.,

- УПФУ в Комсомольському районі м. Херсона - Горбань В.В. - зав.юр.сектору, дов. у справі,  

- ВВД ФСС від НВ - Спілок Н.В. - гол.спеціаліст, дов. у справі,

розпорядник майна - арбітражний керуючий Запорожець Д.Ю.

в с т а н о в и в:

Ухвалою господарського суду від 12.09.07р. затверджено реєстр вимог кредиторів, зобов'язано розпорядника майна боржника скликати перші загальні збори кредиторів, яким утворити комітет кредиторів та визначитися щодо подальшої процедури банкрутства боржника; протоколи зборів кредиторів, засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника розпорядника майна зобов'язано подати до суду.

Розпорядником майна подано до суду протоколи зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів, аналіз фінансового становища боржника і повідомлено про скликання і проведення перших загальних зборів кредиторів, утворення ними комітету кредиторів і прийняття комітетом рішення про звернення до суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Комітетом кредиторів подано до суду клопотання про визнання боржника банкрутом, відкриття  ліквідаційної процедури і призначення ліквідатора.

Заслухавши розпорядника майна, представників кредиторів, розглянувши матеріали справи, суд вважає клопотання комітету кредиторів таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.8 ст.16 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Як вбачається з матеріалів справи, розпорядником майна скликано перші загальні збори кредиторів, якими утворено комітет кредиторів –протокол зборів кредиторів від 24.09.07р.

Комітетом кредиторів (протокол засідання від 24.09.07р.) за результатами розгляду аналізу фінансового становища боржника прийнято рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Присутні в судовому засіданні представники кредиторів підтримали клопотання комітету кредиторів, посилаючись на відсутність інших можливостей погашення боргу.

Відповідно до наданого розпорядником майна аналізу фінансового становища боржника, останнє характеризується як незадовільне і носить ознаки критичної неплатоспроможності.

За таких обставин, враховуючи відсутність інших пропозицій по судовим процедурам банкрутства, фінансове становище боржника, суд вважає за необхідне клопотання комітету кредиторів задовольнити та визнати боржника банкрутом і відкрити щодо нього ліквідаційну процедуру, оскільки погашення вимог кредиторів можливо не інакше як через застосування по відношенню до боржника ліквідаційної процедури.

За таких обставин суд визнає боржника банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру. Ліквідатором банкрута призначається арбітражний керуючий                   Запорожець Д.Ю. кандидатура якого погоджена комітетом кредиторів.

Враховуючи викладене, керуючись ст.ст. 22, 24 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд,  -

п о с т а н о в и в:

1.Визнати  Херсонське обласне оптове підприємство "Укроптм'ясомолторг" м.Херсон, код ЄДРПОУ № 01553824 банкрутом.

2.Відкрити ліквідаційної процедуру строком на 8 місяців і призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Запорожця Дмитра Юрійовича, ліц. АВ № 081063 від 07.06.06р.

3.Ліквідатору здійснити ліквідацію банкрута та забезпечити виконання вимог, передбачених ст. ст. 25-32  Закону України ,,Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”. Звіт та ліквідаційний баланс з документальним підтвердженням проведеної роботи подати до суду.

4.          Постанову надіслати кредиторам, боржнику, арбітражному керуючому              Запорожцю Д.Ю., Херсонському сектору з питань банкрутства, державному реєстратору, Херсонській обласній раді, Комсомольському ВДВС Херсонського МУЮ.

       Суддя                                                                                                  В.Г. Ситюк

Дата ухвалення рішення25.09.2007
Оприлюднено04.10.2007
Номер документу989330
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5/58-б-07

Постанова від 16.04.2009

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Пінтеліна Т.Г.

Ухвала від 04.02.2009

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 03.11.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 20.08.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 22.07.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 21.05.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Ухвала від 07.04.2008

Господарське

Вищий господарський суд України

Ткаченко Н.Г.

Постанова від 25.09.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Ситюк В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні