Ухвала
від 18.08.2021 по справі 2-484/11
КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-484/11

Провадження № 6/159/75/21

КОВЕЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2021 року м. Ковель

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

під головуванням судді - Панасюка С.Л.,

за участю секретаря - Клевецької О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Ковелі заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ФК Форт про заміну сторони виконавчого провадження, видачу дубліката виконавчого листа та поновлення строку пред`явлення виконавчого документа до виконання.

в с т а н о в и в :

Заявлені вимоги обґрунтовані тим, що рішенням Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 15 квітня 2011 року ухвалено стягнути з ОСОБА_1 на користь ВАТ КБ Надра заборгованість за кредитним договором № 116-АТ від 25.06.2008.

14.05.2020 між ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал та ПАТ КБ Надра укладений договір про відступлення прав вимоги, за умовами якого ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які були боржниками ПАТ КБ Надра в тому числі і до ОСОБА_1 .

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 29.10.2020 було замінено стягувача - ВАТ КБ Надра на його правонаступника - ТОВ ФК Морган Кепітал .

30 грудня 2020 року між ТОВ ФК Морган Кепітал та ТОВ ФК Форт укладено договір відступлення (купівлі-продажу) прав вимоги та майнових прав № 92-Ф, згідно з умовами якого право вимоги до позичальника за зобов`язанням, передбаченим кредитним договором № 116-АТ від 25.06.2008 перейшло до ТОВ ФК Форт .

Заявник просив замінити ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал на його правонаступника ТОВ ФК Форт у відносинах, пов`язаних з виконанням рішення Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 15 квітня 2011 року у справі за позовом ВАТ КБ Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Заявник вказує, що у зв`язку із перебуванням первинного кредитора ПАТ КБ Надра на стадії ліквідації, кадрових змін, а саме скорочення штатів та звільнення працівників, виникла необхідність передачі документів до інших структурних підрозділів, через що було пропущено строки на пред`явлення виконавчого листа до виконання. Просив поновити строк для пред`явлення виконавчих документів до виконання.

Зазначив також, що ПАТ КБ Надра втратило оригінали виконавчих документів, тому просив видати дублікат виконавчого документу.

Представник заявника просив розглянути справу у його відсутності.

Боржник заперечень проти заяви не подав.

Заяву слід задовольнити.

Згідно ч.ч.1, 2, 5 ст.442 ЦПК України:

1. У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

2. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

5. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Рішенням Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 15 квітня 2011 року у цивільній справі за позовом ВАТ КБ Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, позов задоволено. Судове рішення набрало законної сили.

14.05.2020 між ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал та ПАТ КБ Надра укладений договір про відступлення прав вимоги, за умовами якого ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал набуло статусу нового кредитора та отримало право грошової вимоги по відношенню до осіб, які були боржниками ВАТ КБ Надра в тому числі і до ОСОБА_1 .

Ухвалою Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 29.10.2020 було замінено стягувача - ВАТ КБ Надра на його правонаступника - ТОВ ФК Морган Кепітал .

30 грудня 2020 року між ТОВ ФК Морган Кепітал та ТОВ ФК Форт укладено договір відступлення (купівлі-продажу) прав вимоги та майнових прав № 92-Ф, згідно з умовами якого право вимоги до позичальника за зобов`язанням, передбаченим кредитним договором № 116-АТ від 25.06.2008 перейшло до ТОВ ФК Форт .

Отже, відбулась заміна кредитора у зобов`язанні і Товариство з обмеженою відповідальністю ФК Форт набуло права стягнення за згаданим вище рішенням суду від 15.04.2011 замість попередньої особи, яка мала право стягнення за судовим рішенням, - ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал , в тому числі і право бути зазначеним стягувачем у виконавчому листі в разі звернення за ним.

Відповідно до п.п.17.4 п.17 Розділу Перехідні положення ЦПК України, у разі втрати виконавчого документа суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, незалежно від того, суд якої інстанції видав виконавчий документ, може видати його дублікат, якщо стягувач або державний виконавець, приватний виконавець звернувся із заявою про це до закінчення строку, встановленого для предявлення виконавчого документа до виконання. Про видачу дубліката виконавчого документа постановляється ухвала у десятиденний строк із дня надходження заяви.

Як вбачається з інформації про виконавче провадження, виконавчий лист про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за кредитним договором 27.06.2014 був повернутий стягувачу - ПАТ КБ Надра .

Частиною 1 ст. 433 ЦПК України визначено, що у разі пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено.

Аналогічне положення містить ч. 6 ст. 12 Закону України Про виконавче провадження , згідно якої стягувач, який пропустив строк пред`явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення такого строку до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Заявник зазначає, що у зв`язку з перебуванням ПАТ КБ Надра на стадії ліквідації, кадрових змін, а саме скорочення штатів та звільнення працівників, виникла необхідність передачі документів до інших структурних підрозділів, через що був втрачений виконавчий лист та пропущено строки на пред`явлення виконавчого листа до виконання.

Вказану причину пропуску строку для пред`явлення виконавчого документа до виконання слід визнати поважною.

Оскільки оригінал виконавчого листа втрачений з поважних причин, тому вважає за необхідне видати дублікат виконавчого листа.

На підставі викладеного та керуючись ст. 12 Закону України Про виконавче провадження , п.17.4 Перехідних положень ЦПК України ст.ст. 433 ЦПК України, ст. 442 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Заяву задовольнити.

Замінити сторону стягувача Відкрите акціонерне товариство КБ Надра (після заміни права стягувача набуло ТОВ Фінансова компанія Морган Кепітал ) на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю ФК Форт (код ЄДРПОУ: 42725156) по виконанню рішення Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 15 квітня 2011 року у цивільній справі за позовом ВАТ КБ Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Видати дублікат виконавчого листа у цивільній справі № 2-484/11 за позовом ВАТ КБ Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Поновити строк на пред`явлення дублікату виконавчого листа до виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Волинського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Головуючий:

С. Л. Панасюк

СудКовельський міськрайонний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення18.08.2021
Оприлюднено20.08.2021
Номер документу99094394
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-484/11

Рішення від 27.05.2011

Цивільне

Біляївський районний суд Одеської області

Горяєв І. М.

Рішення від 09.11.2011

Цивільне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 23.06.2021

Цивільне

Городищенський районний суд Черкаської області

Синиця Л. П.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Ковельський міськрайонний суд Волинської області

Панасюк С. Л.

Ухвала від 07.08.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 07.08.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Тетервак Н. А.

Ухвала від 23.03.2021

Цивільне

Корюківський районний суд Чернігівської області

Кутовий Ю. С.

Ухвала від 01.06.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Непша О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні