Ухвала
від 18.08.2021 по справі 711/5144/21
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/5144/21

Провадження № 2/711/2469/21

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у справі

18.08.2021 м. Черкаси

Суддя Придніпровського районного суду м. Черкаси Позарецька С.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Фінанс про визнання виконавчого напису таким, що не підлягає до виконання, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся у Придніпровський районний суд м. Черкаси з позовом до ТОВ Фінансова компанія Інвест Фінанс , в якому просить, визнати таким, що не підлягає виконанню, виконавчий напис від 29.03.2021, вчинений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу - Григорян Діаною Гагіківною, зареєстрований в реєстрі за №2550 про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Фінанс заборгованості за кредитним договором №10001140494 від 28.10.2019 за період з 28.12.2019 по 27.02.2021.

Сума заборгованості: 22879,00 грн. (Двадцять дві тисячі вісімсот сімдесят дев`ять гривень 00 коп.), в тому числі: прострочена заборгованість за сумою кредиту - 8000,00 грн.(Вісім тисяч гривень 00 коп.); прострочена заборгованість по несплаченим відсоткам - 14879,00 грн. (Чотирнадцять тисяч вісімсот сімдесят дев`ять гривень 00 коп.);за вчинення виконавчого напису нотаріусом стягнуто плату в розмірі 500,00 грн. (П`ятсот гривень 00 копійок) . Загальна сума що підлягає стягненню - 23 379 грн.

Крім того, просить, стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Фінанс код ЄДРПОУ 40284315 на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН № НОМЕР_1 в рахунок відшкодування витрат по сплаті судового збору в розмірі 908 грн. та 454 грн. судового збору із заяви про забезпечення позову, а всього: 1362 (одна тисяча триста шістдесят дві) грн. 00 коп.

Також, у прохальній частині позовної заяви позивачем заявлене клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи, встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог статей 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Придніпровського районного суду м. Черкаси. Судовий збір сплачено. Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, що визначені статтями 185-186 ЦПК України, на час вирішення питання про відкриття провадження, відсутні.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження.

За правилами ч. 4 ст. 19 ЦПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду: малозначних справ; справ, що виникають з трудових відносин; справ про надання судом дозволу на тимчасовий виїзд дитини за межі України тому з батьків, хто проживає окремо від дитини, у якого відсутня заборгованість зі сплати аліментів та якому відмовлено другим із батьків у наданні нотаріально посвідченої згоди на такий виїзд; справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до п. п. 1, 2 ч. 6 ст. 19 ЦПК України малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, а також справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує двісті п`ятдесят розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 274 ЦПК України визначено зокрема перелік справ, які підлягають розгляду у порядку спрощеного позовного провадження. Згідно з п. 1 ч. 1 ст. 274, ч. 2 ст. 274 ЦПК України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

Таким чином, враховуючи категорію та складність справи, значення справи для сторін, предмет спору, обсяг та характер доказів у справі, обставини справи, які потрібно буде досліджувати та встановлювати, положення ст.ст. 19, 274 ЦПК України, суддя вважає, що ця справа не є малозначною, а тому її доцільно розглядати за правилами загального позовного провадження .

Отже, у задоволенні клопотання позивача про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження необхідно відмовити, оскільки воно не відповідає нормам процесуального законодавства.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Крім того, позивачем у позовній заяві в якості третіх осіб зазначено приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Київської області - Григорян Діану Гагіківну та приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області - Матвійчук Юлію Володимирівну.

Відповідно до положень ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі, як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

За таких обставин суд вважає, що рішення у розглядуваній справі може вплинути на права та обов`язки приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Київської області - Григорян Діани Гагіківни та приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області - Матвійчук Юлії Володимирівни, а тому їх необхідно залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору.

Враховуючи зазначене вище та керуючись ст.ст. 4, 5, 19, 53, 84, 178, 187, 189-192, 258, 260, 274, 353 Цивільного процесуального кодексу України суддя,-

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , зареєстроване місце проживання за адресою: АДРЕСА_1 ) до Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Інвест Фінанс (ЄДРПОУ 40284315, юридична адреса: вул. Кловський Узвіз, буд. 7, приміщ. 103, м. Київ, 01021) про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду у відкритому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Залучити до участі у цивільній справі № 711/5144/21 в якості третіх особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору - приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Київської області Григорян Діану Гагіківну (місцезнаходження за адресою: АДРЕСА_2 ) та приватного виконавця виконавчого округу Черкаської області Матвійчук Юлію Володимирівну (місцезнаходження за адресою:вул. Небесної Сотні, буд. 105, офіс 209, м.Черкаси,18001).

Призначити підготовче засідання з розгляду справи на 21 жовтня 2021 року о 08 год. 30 хв. у приміщенні Придніпровського районного суду м. Черкаси, який знаходиться за адресою: вул. Гоголя, 316, м. Черкаси,18015 (третій поверх).

Викликати для участі у підготовчому засіданні учасників справи.

Копію цієї ухвали направити учасникам справи.

Копію позовної заяви та доданих до неї документів направити відповідачу та третім особам.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов - п`ятнадцять днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі з доданням доказів, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; а також документів, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити, що відповідач повинен подати суду докази разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї (ч. ч. 3, 8 ст. 83 ЦПК України).

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 191 ЦПК України).

Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив - п`ять днів з дня вручення відзиву відповідача на позов з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу строк для подання заперечення - п`ять днів з дня вручення відповіді на відзив з доданням документів, що підтверджують надіслання (надання) заперечення і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Крім того, у разі участі в розгляді справи третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, щодо предмета спору, в строк, не пізніше дати призначеного підготовчого засідання, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені ч. 3-6 ст. 178 ЦПК України.

Учасники справи мають право надати відповідь на такі пояснення до закінчення підготовчого провадження.

Роз`яснити, що суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, у випадках ненадання копії відзиву на позов, відповіді на відзив, заперечення іншому учаснику справи у встановлений судом строк (ст. 148 ЦПК України).

Крім того, роз`яснити учасникам справи право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду та наявність у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення учасник справи подає суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з одночасним надісланням копії заяви в той самий строк іншим учасникам справи (ст. 212 ЦПК України).

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет - https://pp.ck.court.gov.ua.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), суд за заявою учасників справи та осіб, які не брали участі у справі, якщо суд вирішив питання про їхні права, інтереси та (або) обов`язки (у разі наявності у них права на вчинення відповідних процесуальних дій, передбачених цим Кодексом), поновлює процесуальні строки, встановлені нормами цього Кодексу, якщо визнає причини їх пропуску поважними і такими, що зумовлені обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином. Суд може поновити відповідний строк як до, так і після його закінчення. Суд за заявою особи продовжує процесуальний строк, встановлений судом, якщо неможливість вчинення відповідної процесуальної дії у визначений строк зумовлена обмеженнями, впровадженими у зв`язку з карантином.

Повний текст ухвали складено 18.08.2021.

Суддя: С. М. Позарецька

Дата ухвалення рішення18.08.2021
Оприлюднено20.08.2021
Номер документу99095867
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання виконавчого напису таким, що не підлягає до виконання

Судовий реєстр по справі —711/5144/21

Рішення від 21.12.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Рішення від 21.12.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Рішення від 21.12.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Позарецька С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні