Ухвала
від 19.08.2021 по справі 522/21698/19
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 522/21698/19

Провадження № 1-кс/522/8307/21

УХВАЛА

19 серпня 2021 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Приморського районного суду м. Одеси клопотання слідчого зОВС першоговідділу розслідуваннякримінальних провадженьСУ ФРГУ ДФСв Одеськійобласті капітанаподаткової міліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про накладення арешту на тимчасово вилучене майно у кримінальному провадженні №32019160000000090 від 20.12.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИВ:

В провадженняслідчого суддіПриморського районногосуду м.Одеси надійшлоклопотанняслідчогоз ОВСпершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень СУФР ГУДФС вОдеській областікапітана податковоїміліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про накладення арешту на тимчасово вилучене майно у кримінальному провадженні №32019160000000090 від 20.12.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України, обґрунтоване наступним.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження зареєстрованого в ЄРДР під №32019160000000090 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч.2 ст. 212 КК України.

На адресу слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області з УСБУ в Одеській області та УБФЗ в Одеській області надійшла інформація щодо осіб, які причетні до незаконного виготовлення з метою збуту підакцизних товарів, а саме тютюну для кальяну.

Так, за наявними даними до незаконної діяльності причетні громадянин ОСОБА_5 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), який налагодив збут тютюну для кальянів іноземного виробництва без марок акцизного податку за готівкові грошові кошти без відображення у податковому обліку, через мережу магазинів «Real Hookah», які знаходяться на території м. Одеси.

ОСОБА_5 разом зі своєю дружиною ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), яка є директором та засновником ТОВ «Кальян-груп» (код ЄДРПОУ 42979891, податкова адреса - м. Одеса, вул. Садова, 14) здійснюють реалізацію незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюну для кальяну), у магазині кальянів «Real Hookah», який розташований за адресою: м.Одеса, вул. Бочарова, 30.

13.08.2021 проведено обшук магазину кальянів «Real Hookah», який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Бочарова, 30, в ході якого виявлено та вилучено відповідне майно.

13.08.2021 вилучені предмети та речі визнано та приєднано до кримінального провадження як речові докази.

Згідно зст.226.10Податкового кодексуУкраїни передбачено,що непідлягають маркуванню:алкогольні напоїі тютюновівироби,які постачаютьсядля реалізаціїмагазинам безмитноїторгівлі безпосередньовітчизняними виробникамитакої продукціїза прямимидоговорами,укладеними міжвітчизняними виробникамиалкогольних напоїві тютюновихвиробів івласниками магазинівбезмитної торгівлі.При цьомупереміщення алкогольнихнапоїв ітютюнових виробів,що спрямовуютьсявиробниками домагазинів безмитноїторгівлі,здійснюється підмитним контролеміз застосуваннямзаходів гарантуваннядоставки;алкогольні напої і тютюнові вироби, які ввозяться в Україну і розміщуються у митному режимі магазину безмитної торгівлі.

Маркування алкогольних напоїв та тютюнових виробів здійснюється марками акцизного податку, зразки яких затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Таким чином, відповідно до ст. 226.11 ПКУ ввезення на митну територію України, зберігання, транспортування, прийняття на комісію з метою продажу та продаж на митній території України не маркованих в установленому порядку алкогольних напоїв та тютюнових виробів забороняються.

Вищевказані речі, вилучені із незаконного обігу, можливо були використані як засоби та знаряддя вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди, та відповідно до ч. 1 ст. 98 КПК України можуть містити відомості, які будуть використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

На підставі викладеного, з метою забезпечення збереження вилучених у кримінальному провадженні предметів, які за обставинами кримінального провадження, після проведення відповідних слідчих дій та експертного дослідження, можуть бути визнані речовими доказами, а також враховуючи те, що вилучені підакцизні товари вилучені із незаконного обігу, слідчий звернувся до слідчого судді з клопотання про накладення арешту на вищевказане майно.

Слідчий надав до суду заяву про розгляд клопотання за його відсутності, просив задовольнити клопотання, підтримує його в повному обсязі.

Крім того, відповідно до ч. 2ст. 172 КК України, слідчий просить розглядати клопотання про арешт майна без виклику особи, яка є його власником, з метою забезпечення арешту майна.

Враховуючи вимоги ч. 1ст. 172 КПК України, слідчий суддя вважає за можливе розглянути клопотання без участі власника майна та слідчого.

Враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснювалося, що відповідає положенням ч. 4 ст. 107 КПК України.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Вилучені предмети, відповідно до ст. 98 ч. 1 КПК України, містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Згідно з ч. 2 ст.167 КПК України тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, грошей тощо, щодо яких є достатні підстави вважати, що вони: підшукані, виготовлені,пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушеннята (або) зберегли на собі його сліди; надані особі з метою схилити її до вчинення кримінального правопорушення, фінансування та (або) матеріального забезпечення кримінального правопорушення чи як винагорода за його вчинення; є предметом кримінального правопорушення, пов`язаного з їх незаконним обігом; набуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, доходи від них, або на які було спрямоване кримінальне правопорушення.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КПК арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову. стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна.

Завданням арешту майнає запобіганняможливості йогоприховування,пошкодження,псування,знищення,перетворення чивідчуження. Слідчий, чи прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладене арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів.

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України, у випадку необхідності збереження речових доказів, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що вказане майно є знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегло на собі його сліди або містить інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Слідчим суддею встановлено, що Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області проводиться досудове розслідування кримінального провадження зареєстрованого в ЄРДР під № 32019160000000090 за ознаками кримінальних правопорушень передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено осіб, які причетні до незаконного виготовлення з метою збуту підакцизних товарів, а саме тютюну для кальяну.

Так, за наявними даними до незаконної діяльності причетні громадянин ОСОБА_5 , (РНОКПП НОМЕР_1 ), який налагодив збут тютюну для кальянів іноземного виробництва без марок акцизного податку за готівкові грошові кошти без відображення у податковому обліку, через мережу магазинів «Real Hookah», які знаходяться на території м. Одеси.

ОСОБА_5 разом зі своєю дружиною ОСОБА_6 (РНОКПП НОМЕР_2 ), яка є директором та засновником ТОВ «Кальян-груп» (код ЄДРПОУ 42979891, податкова адреса - м.Одеса, вул. Садова, 14) здійснюють реалізацію незаконно виготовлених підакцизних товарів (тютюну для кальяну), у магазині кальянів «Real Hookah», який розташований за адресою: м.Одеса, вул. Бочарова, 30.

13.08.2021 року на підставіухвали слідчогосудді Приморськогорайонного судум.Одеси від02.08.2021року (справа№522/21698/19,провадження №1-кс/522/7458/21)булопроведено обшук магазину кальянів «Real Hookah», який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Бочарова, 30, в ході якого виявлено та вилучено наступне майно.

-тютюн для кальяну торгової марки «Serbetli» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 28 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «LiBRA» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 47 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daim» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 34 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Revoshi» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 38 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Jibiar» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 67 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Табабка» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 22 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «White Angel» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 34 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «420» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 17 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Black Burn» без марок акцизного податку, у кількості 4 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «NAШ» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 8 пластикових банок (кожна банка вагою 45 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Arawak» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 57 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Zomo» обклеєний марками акцизного податку України у кількості 14 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Serebro» обклеєний марками акцизного податку України у кількості 5 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Honey Bardger» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 25 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Must Have» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 14 пачки (кожна пачка вагою 25 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Ветер Северний» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 4 пачки (кожна пачка вагою 25 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daily Hookan» обклеєний марками акцизного податку України не встановленого зразка, у кількості 2 пачки (кожна пачка вагою 60 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daily Hookan» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 11 пачки (кожна пачка вагою 60 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Arawak» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 35 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Honey Bardger без марок акцизного податку в асортименті у кількості 157 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну без етикеток , який поміщений банки ємністю 100 гр., у кількості 15 банок;

-планшет Samsung у кількості 1 шт.;

-один зошит з чорновими записами; один блокнот з чорновими записами; аркуші паперу формату А4 з асортиментом і ціною у кількості 25 арк.

Вилучені за результатами обшуку предмети, речі та документи 13.08.2021 року відповідно до постанови слідчого визнано та приєднано до кримінального провадження як речові докази.

Вивченням клопотання слідчого встановлено, що майно, вилучене під час проведення 13.08.2021 року на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 02.08.2021 року (справа №522/21698/19, провадження №1-кс/522/7458/21) обшуку магазину кальянів«RealHookah»,який розташованийза адресою:м.Одеса,вул.Бочарова,30, може містити відомості про обставини вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч.2 ст. 212 КК України, чи бути знаряддям вчинення злочину, а тому мають значення речових доказів у кримінальному провадженні.

Метою накладення арешту є збереження вказаного майна в якості речових доказів у кримінальному провадженні та з метою проведення судових експертиз з вилученим майном.

На даний час у кримінальному провадженні проводяться першочергові слідчі дії, тому вилучені предмети та документи повинні бути дослідженні органом досудового розслідування під час досудового розслідування кримінального провадження.

У строк передбачений законом власники майна та їх представники можуть звернутись до суду з клопотанням про скасування накладення арешту на майно в порядку, передбаченому ст.174 КПК України.

Керуючись ст.ст. 167-173, 309, 372, 376 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотанняслідчогоз ОВСпершого відділурозслідування кримінальнихпроваджень СУФР ГУДФС вОдеській областікапітана податковоїміліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу Одеської обласної прокуратури ОСОБА_4 , про накладення арешту на тимчасово вилучене майно у кримінальному провадженні №32019160000000090 від 20.12.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1, 3 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України, задовольнити.

Накласти арештна майно,яке було вилучено у кримінальному провадженні №32019160000000090від 20.12.2019року в ході проведеного 13.08.2021 року на підставі ухвали слідчого судді Приморського районного суду м. Одеси від 02.08.2021 року (справа №522/21698/19, провадження №1-кс/522/7458/21) обшуку магазину кальянів «Real Hookah», який розташований за адресою: м. Одеса, вул. Бочарова, 30, а саме на:

-тютюн для кальяну торгової марки «Serbetli» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 28 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «LiBRA» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 47 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daim» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 34 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Revoshi» без марок акцизного податку України в асортименті у кількості 38 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Jibiar» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 67 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Табабка» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 22 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «White Angel» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 34 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «420» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 17 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Black Burn» без марок акцизного податку, у кількості 4 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «NAШ» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 8 пластикових банок (кожна банка вагою 45 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Arawak» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 57 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Zomo» обклеєний марками акцизного податку України у кількості 14 пачки (кожна пачка вагою 50 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Serebro» обклеєний марками акцизного податку України у кількості 5 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Honey Bardger» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 25 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Must Have» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 14 пачки (кожна пачка вагою 25 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Ветер Северний» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 4 пачки (кожна пачка вагою 25 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daily Hookan» обклеєний марками акцизного податку України не встановленого зразка, у кількості 2 пачки (кожна пачка вагою 60 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки «Daily Hookan» обклеєний марками акцизного податку Російської Федерації у кількості 11 пачки (кожна пачка вагою 60 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Arawak» без марок акцизного податку в асортименті у кількості 35 пачки (кожна пачка вагою 100 гр.);

-тютюн для кальяну торгової марки Honey Bardger без марок акцизного податку в асортименті у кількості 157 пачки (кожна пачка вагою 40 гр.);

-тютюн для кальяну без етикеток , який поміщений банки ємністю 100 гр., у кількості 15 банок;

-планшет Samsung у кількості 1 шт.;

-один зошит з чорновими записами; один блокнот з чорновими записами; аркуші паперу формату А4 з асортиментом і ціною у кількості 25 арк.

Майно, на яке накладено арешт зберігати у відповідності до порядку, визначеному Постановою Кабінету Міністрів України №1104 від 19.11.2012 року «Про затвердження порядку зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження».

Ухвала підлягає негайному виконанню після її проголошення.

Ухвалу може бути оскаржено безпосередньо до Одеського апеляційного суду на протязі 5 (п`яти) днів.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення19.08.2021
Оприлюднено23.05.2024
Номер документу99105381
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —522/21698/19

Ухвала від 13.12.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 26.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Осіік Д. В.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 19.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 17.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Єршова Л. С.

Ухвала від 02.08.2021

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні