Ухвала
від 05.07.2021 по справі 653/1308/21
ГЕНІЧЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 653/1308/21

Провадження № 2/653/810/21

У Х В А Л А

іменем України

05 липня 2021 року

Суддя Генічеського районного суду Херсонської області Ковальчук Н.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ), в інтересах якої діє ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Червоний Сиваш (місцезнаходження: 75566, Херсонська обл., Генічеський р-н, село Новодмитрівка, вул. Шевченка, будинок 26) про витребування майна з чужого незаконного володіння,

встановила:

ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 , звернулась до суду із вказаним позовом, в якому просить витребувати з чужого незаконного володіння земельні ділянки, які знаходяться на території колишньої Новодмитрівської сільської ради Генічеського району Херсонської області, шляхом зобов`язання Товариства з обмеженою відповідальністю Червоний Сиваш , директор Крижановський В.Г., передати ОСОБА_3 , довіреній особі власника ОСОБА_1 , земельну ділянку, площею 3,9947 га, кадастровий номер 6522181500:01:023:0417, земельну ділянку, площею 04522 га, кадастровий номер 6522181500:01:023:1417, земельну ділянку, площею 0,9195 га, кадастровий номер 6522181500:01:023:2417 з земель сільськогосподарського призначення у стані, відповідному для корисного використання цієї землі за цільовим призначенням.

Крім того, представником позивача заявлено клопотання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження.

Ухвалою від 24 травня 2021 року позовну заяву залишено без руху та надано позивачу строк на усунення недоліків. У встановлений судом строк позивачем було усунуто недоліки, вказані в ухвалі суду.

Позовна заява підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Генічеському районному суду Херсонської області, відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України. Підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження немає.

Згідно з ч. 3 ст. 274 ЦПК при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: 1) ціну позову; 2) значення справи для сторін; 3) обраний позивачем спосіб захисту; 4) категорію та складність справи; 5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо; 6) кількість сторін та інших учасників справи; 7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; 8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Враховуючи категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі її доцільно розглядати за правилами загального позовного провадження, у зв`язку з чим у клопотанні представника позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження потрібно відмовити.

Згідно з ч. 1 ст. 196 ЦПК України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Керуючись ст. ст. 187, 196, 274 ЦПК України,

ухвалила:

Відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 , в інтересах якої діє ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю Червоний Сиваш про витребування майна з чужого незаконного володіння.

У задоволенні клопотання представника позивача про розгляд справи у спрощеному позовному провадженні відмовити.

Розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Призначити підготовче судове засідання у справі на 04 жовтня 2021 року о 09 год. 10 хв. у приміщенні Генічеського районного суду Херсонської області за адресою: Херсонська обл., м. Генічеськ, вул. Братів Коваленко, 66.

Копії цієї ухвали надіслати учасникам справи, а відповідачу також надіслати копії позовної заяви та доданих до неї документів.

Встановити строк для подання відповідачем суду відзиву на позов та всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), що підтверджують заперечення проти позову, - 15 днів з дня вручення відповідачу копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідач одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду повинен надіслати копію такого відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення проти відповіді на відзив, а також докази, що підтверджують обставини, на яких вони ґрунтуються, протягом 5 днів з дня їх отримання.

Копії відповіді на відзив та заперечення проти відповіді на відзив та доданих до них документів позивач та відповідач повинні надіслати кожному учаснику справи.

Одночасно з направленням до суду заяв по суті (відзиву, відповіді на відзив, заперечення проти відповіді на відзив) учасник справи повинен надати суду документи, що підтверджують надіслання (надання) таких заяв та доданих до них доказів іншим учасникам справи.

Звернути увагу учасників справи на те, що копії письмових доказів, які подаються повинні бути оформлені відповідно до вимог ст. 95 ЦПК України.

Направити учасникам справи пам`ятки про права та обов`язки.

Роз`яснити учасникам справи, що отримати інформацію по справі, що розглядається, вони можуть на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/sud2107/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Генічеського районного суду Н. В. Ковальчук

СудГенічеський районний суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення05.07.2021
Оприлюднено22.08.2021
Номер документу99132335
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —653/1308/21

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 02.02.2022

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 05.07.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Ковальчук Н. В.

Ухвала від 24.05.2021

Цивільне

Генічеський районний суд Херсонської області

Ковальчук Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні