Ухвала
від 18.08.2021 по справі 490/1112/16-ц
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 490/1112/16-ц

н\п 2/490/2627/2021

Центральний районний суд м. Миколаєва

У Х В А Л А

18 серпня 2021 року м. Миколаїв

Центральний районний суд м. Миколаєва у складі головуючого судді Шолох Л.М., розглянувши заяву адвоката Предместнікової Дар`ї Олегівни, яка діє в інтересах третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору ТОВ Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 490/1112/16-ц за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Миколаївської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , про визнання незаконним та скасування рішень Миколаївської міської ради,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач у лютому 2016 року звернувся до Центрального районного суду м. Миколаєва із означеним позовом.

Ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва від 03.03.2016 року відкрито загальне позовне провадження у справі.

У період з лютого 2016 року по 16.02.2021 року справа перебувала в провадженні іншого складу суду.

Протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.02.2021 року визначено головуючого у справі суддю Шолох Л.М.

Ухвалою Центрального районного суду м. Миколаєва від 09.03.2021 року справу прийнято до розгляду і відкрито провадження у справі суддею Шолох Л.М.

Підготовче судове засідання призначено на 25 серпня 2021 року на 11 год 30 хв.

17 серпня 2021 року від представника третьої особи ТОВ Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , Предместнікової Д.О., надійшла заява про проведення засідання в режимі відеоконференції.

У поданій заяві представник просить провести судове засідання, призначене на 25 серпня 2021 року о 11-30 год., в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою програмного забезпечення "EASYCon" з використанням власних технічних засобів.

Дослідивши заяву суддя приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

З наведеного слідує, що проведення судового засідання в режимі відеоконференції є можливим у разі наявності у відповідному суді технічної можливості.

Враховуючи обмежену кількість залів судового засідання, обладнаних технічними засобами для проведення відеоконференції (в тому числі і за допомогою програмного забезпечення "EASYCon") та зважаючи на щільний графік судових засідань з розгляду усіх категорій справ, які проводяться у цих залах, у Центрального районного суду м. Миколаєва відсутня можливість забезпечити проведення підготовчого судового засідання у справі № 490/1112/16-ц в режимі відеоконференції.

Також слід зазначити, що питання участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється приписами статті 212 ЦПК України, якої передбачено, що учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Аналіз наведеної норми свідчить, що прийняття рішення щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції є правом суду. Вказана норма не передбачає обов`язку проведення судового засідання в режимі відеоконференції в разі наявності про це клопотання сторони.

Випадки, в яких суд може постановити ухвалу про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції не визначені у законі. Проте, необхідність здійснення відеоконференції, на думку суду, визначається з врахуванням обставин справи, її складності та потреби у наданні пояснень залучених спеціалістів чи інших учасників процесу, які за станом здоров`я чи з інших незалежних від цих осіб причин не можуть бути присутніми у засіданні суду, а їх участь є обов`язковою.

Враховуючи обмежену кількість залів судового засідання, обладнаних технічними засобами для проведення відео конференції та відсутність виключних обставин для здійснення розгляду справи в режимі відеоконференції, суд дійшов висновку про необхідність відмовити у задоволенні заяви представника третьої особи ТОВ Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , Предместнікової Д.О. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі.

Керуючись статті 212, 260 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В :

Відмовити представнику третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , ОСОБА_4 у задоволенні заяви про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції з розгляду справи №490/1112/16-ц за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 до Миколаївської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, Товариство з обмеженою відповідальністю Миколаївський реабілітаційний Центр-Буд , про визнання незаконним та скасування рішень Миколаївської міської ради.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М. Шолох

Дата ухвалення рішення18.08.2021
Оприлюднено25.08.2021
Номер документу99139228
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання незаконним та скасування рішень Миколаївської міської ради

Судовий реєстр по справі —490/1112/16-ц

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 23.01.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 16.01.2023

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 23.09.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 11.07.2022

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 09.03.2021

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Шолох Л. М.

Ухвала від 24.05.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Дем’яносов Микола Власович

Ухвала від 30.11.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Дем’яносов Микола Власович

Ухвала від 19.09.2016

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Парінова Ірина Костянтинівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні