Ухвала
від 15.09.2021 по справі 640/16623/21
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про продовження процесуального строку

15 вересня 2021 року м. Київ № 640/16623/21

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Аблова Є.В., розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника відповідача-1 про продовження процесуального строку для подання відзиву в адміністративній справі

за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю СІЛЬПО-ФУД

Приватного акціонерного товариства СІЛЬПО РІТЕЙЛ

Товариства з обмеженою відповідальністю ЮРТАЛ

про застосування заходів реагування,-

У СТ А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулося Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Одеській області (далі по тексту - позивач, ГУ ДСНС в Одеській області) з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю СІЛЬПО-ФУД (далі по тексту - відповідач-1, ТОВ СІЛЬПО-ФУД ), Приватного акціонерного товариства СІЛЬПО РІТЕЙЛ (далі по тексту - відповідач-2, ПАТ СІЛЬПО РІТЕЙЛ ), Товариства з обмеженою відповідальністю ЮРТАЛ (далі по тексту - відповідач-3, ТОВ ЮРТАЛ ) про застосування заходів реагування.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 серпня 2021 року відкрито провадження в адміністративній справі № 640/16623/21 в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання.

Зазначеною ухвалою відповідачу також встановлено п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Разом з тим, 07 вересня 2021 року на адресу суду від представника відповідача-1 надійшло клопотання про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву, відповідно до якого ТОВ СІЛЬПО-ФУД зазначає про вжиття ним заходів з усунення виявлених позивачем за наслідками перевірки порушень, які стали підставою для звернення останнього до суду з адміністративним позовом, та про звернення ТОВ СІЛЬПО-ФУД до позивача із заявою про призначення позапланової перевірки для перевірки виконання вимог примусу № 37 від 09.04.2021 р., копію якого для підтвердження надано суду.

Вирішуючи питання щодо наявності правових підстав для продовження відповідачу строку для подання відзиву, суд виходить із такого.

Відповідно до частини 2 статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Згідно з частиною 5 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дасть змогу відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив до початку першого підготовчого засідання у справі.

Враховуючи положення статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України з метою забезпечення прав відповідача на подання відзиву на позов та з метою забезпечення прав інших учасників справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника відповідача-1 та продовжити останньому строк для подання відзиву на позовну заяву на десять днів з дня вручення ухвали про продовження процесуального строку.

Керуючись статтями 121, 162, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В :

1. Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю СІЛЬПО-ФУД про продовження строку для подання відзиву на позовну заяву - задовольнити .

2. Продовжити Товариству з обмеженою відповідальністю СІЛЬПО-ФУД строк для подання відзиву на позовну заяву на десять днів з дня вручення ухвали про продовження процесуального строку.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала не підлягає оскарженню.

Суддя Є.В. Аблов

Дата ухвалення рішення15.09.2021
Оприлюднено20.09.2021
Номер документу99654971
СудочинствоАдміністративне
Сутьпродовження процесуального строку. Керуючись статтями 121, 162, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

Судовий реєстр по справі —640/16623/21

Рішення від 13.02.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 15.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 16.08.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 18.06.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні