Ухвала
від 17.09.2021 по справі 520/160/20
ДРУГИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

17 вересня 2021 р.Справа № 520/160/20 Суддя Другого апеляційного адміністративного суду Рєзнікова С.С. , розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" на ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021 року по справі № 520/160/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС"

до Державної податкової служби України

про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021 року відмовлено в задоволенні заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" щодо встановлення судового контролю за виконанням рішення в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" до Державної податкової служби України про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії.

На зазначену ухвалу суду 05.07.2021, через засоби поштового зв`язку, Товариством з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" подано апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга підлягає залишенню без руху, оскільки подана поза межами строку, визначеного ч. 1 ст. 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно ч. 1 ст. 295 КАС України, апеляційна на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини рішення (ухвали) суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 295 КАС України, учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

В апеляційній скарзі скаржником зазначено, що копію ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021 Товариством з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" на дату звернення з апеляційною скаргою не отримано та вказує, що строк на апеляційне оскарження позивачем не пропущено.

Доводи апеляційної скарги в частині не отримання скаржником копії оскаржуваної ухвали суду першої інстанції на дату звернення з апеляційною скаргою, підтверджуються наявним в матеріалах справи повідомленням про вручення поштового відправлення, відповідно до якого скаржником отримано копію оскаржуваної ухвали суду 07.07.2021(а.с. 166).

Проте, позивач звертаючись з апеляційною скаргою 05.07.2021, через засоби поштового зв`язку, з пропуском процесуального строку встановленого ч. 1 ст. 295 КАС України, не заявляє клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021.

Суд зазначає, що скаржник не скористався своїм правом на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021 по справі 520/160/20, відтак у суду апеляційної інстанції відсутня можливість поновити відповідний процесуальний строк за відсутності звернення Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" до суду з клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження зазначеного рішення суду першої інстанції.

Відповідно до ч. 3 ст. 298 КАС України, апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Враховуючи вищезазначене, скаржнику слід надати суду клопотання (заяву) про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням причин пропуску строків на апеляційне оскарження рішення та документів на підтвердження цих обставин.

За таких обставин, апеляційну скаргу необхідно залишити без руху і надати заявникові термін для виправлення вищезазначених недоліків.

Також суд зазначає, що згідно з ч. 3 ст. 299 КАС України, питання про відмову у відкритті апеляційного провадження суд апеляційної інстанції вирішує протягом п`яти днів після надходження апеляційної скарги або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст.169, 295, ч. 2,5 ст.298, ч. 3 ст. 299 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" на ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 17.06.2021 року по справі № 520/160/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" до Державної податкової служби України про скасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії - залишити без руху .

Надати Товариству з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС" строк для усунення недоліків поданої апеляційної скарги протягом десяти днів з моменту отримання копії ухвали про залишення апеляційної скарги без руху шляхом направлення до суду клопотання (заяви) про поновлення строку на апеляційне оскарження із зазначенням причин пропуску такого строку.

Роз`яснити Товариству з обмеженою відповідальністю "ЕЛЕКТРОТЕХ ПЛЮС", що відповідно до ч. 3 ст. 299 КАС України, у разі у разі не усунення зазначених недоліків апеляційної скарги, питання про відмову у відкритті апеляційного провадження буде вирішено протягом п`яти днів з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: С.С. Рєзнікова

Дата ухвалення рішення17.09.2021
Оприлюднено20.09.2021
Номер документу99685315
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування рішень та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —520/160/20

Ухвала від 30.12.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 12.11.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 17.09.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 09.07.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Рєзнікова С.С.

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 14.06.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Полях Н.А.

Ухвала від 16.12.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 12.10.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Григоров А.М.

Ухвала від 11.08.2020

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Жигилій С.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні