Ухвала
від 18.08.2021 по справі 428/4652/20
СЄВЄРОДОНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 428/4652/20

Провадження № 2/428/526/2021

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 серпня 2021 року м. Сєвєродонецьк

Сєвєродонецький міський суд Луганської області у складі:

головуючого судді Посохова І.С.,

за участю секретаря судового засідання Колядінцевої П.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Сєвєродонецьку Луганської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сєвєродонецької міської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернувся до Сєвєродонецького міського суду Луганської області з позовною заявою до Сєвєродонецької міської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

До початку розгляду справи по суті до суду надійшло клопотання від позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі правонаступника відповідача Сєвєродонецької міської ради - Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

У судове засідання позивач ОСОБА_1 та його представник ОСОБА_2 не з`явилися, подали до суду заяву з проханням провести підготовче судове засідання без їх участі.

Представник відповідача Сєвєродонецької міської ради в судове засідання не з`явився, про день, час та місце судового засідання повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Розглянувши подане клопотання, дослідивши матеріали справи, суд дійшов наступного.

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Так, Указом Президента України від 28.07.2020 № 297/2020 було утворено Військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області. Цей Указ набрав чинності з дня його опублікування 29.07.2020 в Урядовому кур`єрі.

Далі, Указом Президента України від 19.02.2021 № 62/2021 було утворено Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області. Цей Указ набрав чинності з дня його опублікування 23.02.2021 в Урядовому кур`єрі.

02.03.2021 внесено запис до Єдиного державного реєстру про включення до Єдиного державного реєстру відомостей про юридичну особу Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області .

Абзацом 6 статті 2 Указу № 62/2021 Військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області реорганізовано шляхом приєднання до Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

В результаті реорганізації 11.03.2021 розпорядженням керівника Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації № 39 юридичну особу - Військово-цивільну адміністрацію міста Сєвєродонецьк Луганської області (код ЄДРПОУ 43748368) було приєднано до Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 5 ст. 78, ч. 2, п. 3-1 ч. 11 ст. 79 Закону України Про місцеве самоврядування в Україні повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради можуть бути достроково припинені у випадках передбачених законами України Про військово-цивільні адміністрації , Про правовий режим воєнного стану .

Повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, районної, обласної ради за наявності підстав, передбачених пунктом 3 частини першої цієї статті, достроково припиняються з дня набрання чинності актом Президента України про утворення відповідної військово-цивільної, військової адміністрації.

Повноваження сільського, селищного, міського голови можуть бути достроково припинені також у випадках, передбачених законами України Про військово-цивільні адміністрації , Про правовий режим воєнного стану .

Повноваження сільського, селищного, міського голови припиняються достроково, а відповідна особа звільняється з посади з дня набрання чинності актом Президента України про утворення відповідної військово-цивільної, військової адміністрації населеного пункту (населених пунктів).

Відповідно до ч. 1 ст. 1 Закону України Про військово-цивільні адміністрації для виконання повноважень місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у випадках, встановлених цим Законом, в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації, зокрема в районі проведення антитерористичної операції можуть утворюватися військово-цивільні адміністрації.

Військово-цивільні адміністрації населених пунктів - це тимчасові державні органи, що здійснюють на відповідній території повноваження сільських, селищних, міських рад, районних у містах рад, виконавчих органів сільських, селищних, міських, районних у містах рад та голів та інші повноваження, визначені цим Законом.

Отже, після утворення Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області (код 43748368) було припинено повноваження Сєвєродонецької міської ради Луганської області, а згодом, після утворення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (код ЄДРПОУ 44083662) було припинено повноваження Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області, а її повноваження перейшли до Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Таким чином, оскільки у цій справі відбулася заміна відповідача, а саме Військово-цивільна адміністрація міста Сєвєродонецьк Луганської області набула повноважень Сєвєродонецької міської ради Луганської області, а згодом Сєвєродонецька міська військово-цивільна адміністрація Сєвєродонецького району Луганської області набула повноважень Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області в якості правонаступника відповідача Військово-цивільної адміністрації міста Сєвєродонецьк Луганської області.

Керуючись ст. 55, 258-260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про залучення до участі у справі правонаступника задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сєвєродонецької міської ради про визнання права власності на майно в порядку спадкування, правонаступника відповідача Сєвєродонецької міської ради - Сєвєродонецьку міську військово-цивільну адміністрацію Сєвєродонецького району Луганської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І. С. Посохов

СудСєвєродонецький міський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення18.08.2021
Оприлюднено22.09.2021
Номер документу99753827
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —428/4652/20

Рішення від 08.12.2021

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Рішення від 09.12.2021

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 18.08.2021

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 24.02.2021

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 24.12.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

Ухвала від 10.06.2020

Цивільне

Сєвєродонецький міський суд Луганської області

Посохов І. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні