Ухвала
від 24.09.2021 по справі 192/2054/20
СОЛОНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 192/2054/20

Провадження № 2/192/243/21

Ухвала

Іменем України

24 вересня 2021 року Солонянський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого - судді Стрельникова О.О.

за участю: секретаря судового засідання - Корота Л.С.,

представника позивача - адвокат Булкіної О.І.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в смт Солоне, Солонянського району, Дніпропетровської області, цивільну справу в порядку загального позовного провадження за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства АННА , Товариства з обмеженою відповідальністю Екологічні аграрні технології про розірвання договору оренди та суборенди землі, припинення права оренди та суборенди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Солонянського районного суду Дніпропетровської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Фермерського господарства АННА , Товариства з обмеженою відповідальністю Екологічні аграрні технології про розірвання договору оренди та суборенди землі, припинення права оренди та суборенди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію права оренди та суборенди земельної ділянки.

В підготовчому засіданні представник позивача подала клопотання про відмову від позовних вимог до ТОВ Екологічні аграрні технології , оскільки на даний час строк дії договору суборенди закінчився і підстав для його розірвання немає.

Також представником позивача подано уточнену позовну заяву, яка по суті є заявою про зміну предмету позову, в даній заяві позивач просить усунути перешкоди у користування належним йому майном, а саме спірною земельною ділянкою, припинити право оренди відповідача ФГ АННА спірної земельної ділянки та скасувати державну реєстрацію такого права оренди.

Вказана заява про зміну предмету позову відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України і тому може бути прийнята до розгляду.

Згідно доданих до заяви про зміну предмету позову відомостей, її копія направлена відповідачу 23 вересня 2021 року.

Відповідно до ч. 7 ст. 178 ЦПК України - відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Як вбачається зі ст. 197 ЦПК України, суд в підготовчому засіданні встановлює строки для подання відповіді на відзив та заперечення.

Враховуючи положення вказаних норм, суд вважає, що оскільки позивач в підготовчому засіданні по справі змінив предмет позову, тому з метою реалізації прав відповідача для подання заяви по суті, а саме відзиву на позов до початку підготовчого засідання, а також можливості сторін подати відповіді на відзив та заперечення, необхідно встановити строки для подання таких заяв, у зв`язку з чим проведення підготовчого засідання слід відкласти.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 49, 178, 197, 255 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника позивача про відмову від позову до Товариства з обмеженою відповідальністю Екологічні аграрні технології про розірвання договору суборенди землі, припинення права суборенди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію права суборенди земельної ділянки - задовольнити.

Прийняти відмову від позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Екологічні аграрні технології про розірвання договору суборенди землі, припинення права суборенди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію права суборенди земельної ділянки.

Провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Екологічні аграрні технології про розірвання договору суборенди землі, припинення права суборенди земельної ділянки та скасування рішення про державну реєстрацію права суборенди земельної ділянки - закрити.

Прийняти до розгляду заяву про зміну предмету позову ОСОБА_1 до Фермерського господарства АННА про усунення перешкод у користуванні нерухомим майном, шляхом припинення права оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки.

Встановити строк подання для відзиву для відповідача на заяву про зміну предмету позову до 07 жовтня 2021 року.

У разів подання відповідачем відзиву, встановити позивачу строк подання відповіді на відзив до 10 жовтня 2021 року, а у разі подання позивачем відповіді на відзив, строк для відповідача для подання заперечень - 12 жовтня 2021 року.

Роз`яснити сторонам, що до відзиву, відповіді на відзив і до заперечення, застосовуються правила, встановлені частинами третьою - п`ятою статті 178 ЦПК України, в тому числі і щодо надіслання (надання) їх копій іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням), відзиву, відповіді на відзив, заперечення до суду.

Відкласти проведення підготовчого засідання до 15 год. 00 хв. 12 жовтня 2021 року.

В підготовче засідання викликати сторони.

Ухвала в частині закриття провадження по справі може бути оскаржена безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, і набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду в іншій частині ухвала набирає законної сили негайно з моменту її проголошення і оскарженню не підлягає.

Головуючий: суддя Стрельников О.О.

СудСолонянський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення24.09.2021
Оприлюднено24.09.2021
Номер документу99841929
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —192/2054/20

Рішення від 29.05.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Рішення від 29.05.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 21.02.2022

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 10.11.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 12.10.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 24.09.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 23.04.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

Ухвала від 03.02.2021

Цивільне

Солонянський районний суд Дніпропетровської області

Стрельников О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні