Ухвала
від 23.09.2021 по справі 200/9543/21
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

23 вересня 2021 р. Справа №200/9543/21

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов`янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Стойки В.В.,

при секретарі Дідевичі І.О.

за участі:

представника позивача Наумова В.І.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання адміністративну справу за позовом Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області до Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» про зняття з платника податків податкового боргу, -

В С Т А Н О В И В:

Головне управління Державної податкової служби у Донецькій області звернулось до Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» про зняття з платника податків податкового боргу.

18.08.2021 року представник відповідача до суду надав клопотання про відкладення розгляду справи з огляду на перебування представника у відпустці.

Представник позивача питання про відкладення розгляду справи залишив на розсуд суду.

Розглядаючи клопотання про відкладення розгляду справи суд зазначає наступне.

Як передбачено положеннями ст. 205 КАС України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; необхідність витребування нових доказів, у випадку, коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їхні представники.

Аналізуючи вимоги вищевказаної статті суд зазначає, що законодавцем передбачено можливість відкладення розгляду за двох умов, а саме: дотримання меж встановленого цим Кодексом строку та за наявності певних підстав.

Обставина, за наявності якої суд відкладає розгляд справи, та яка підлягає застосуванню в контексті даного адміністративно-правового спору визначена пунктом 2 ч. 2 ст. 205 КАС України, а саме: перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

Аналізуючи обставини, зазначені представником відповідача в обґрунтування клопотання про відкладення розгляду справи, суд звертає увагу на те, що явка сторін по даній справи до суду обов`язковою не визнавалась.

Крім того, зазначена представником відповідача обставина його не явки до судового засідання- перебування представника у відпустці, не приймається судом як поважна. Також на час розгляду цієї справи застосовані карантинні обмеження дозволяють без обмежень приймати участь у судових засіданнях.

Відповідно, резюмуючи вищевикладені положення законодавства та обставини справи, суд вважає, що зазначене клопотання задоволенню не підлягає.

Також суд вважає за належне зазначити, що згідно ч. 2 ст. 44 КАС України, учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки. Надання клопотань та заяв під час провадження по справі не повинно мати опосередкованих ознак затягування розгляду справи.

Судом роз`яснені процесуальні права та обов`язки сторін, передбачені статтями 44, 47 Кодексу адміністративного судочинства України, роз`яснена можливість щодо примирення згідно зі статтею 190 Кодексу адміністративного судочинства України, визначені факти, які необхідно встановити для вирішення спору, у тому числі які належить доказувати, з`ясовані докази в обґрунтування доводів чи заперечень сторін.

Згідно п.3 ч.2 ст.183 КАС України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу, зокрема, про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи, що підготовче провадження закінчено, суд вважає за необхідне призначити справу до судового розгляду.

Керуючись положеннями КАС України, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» про відкладення розгляду справи, - відмовити.

Закінчити підготовче провадження та призначити адміністративну справу за позовом Головного управління Державної податкової служби у Донецькій області до Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» про зняття з платника податків податкового боргу до розгляду по суті на 06.10.2021 року на 11 год. 00 хв.

Вступна та резолютивна частина ухвали складена в нарадчій кімнаті та проголошена у судовому засіданні 23.09.2021 року.

Повний текст ухвали складено протягом п`яти днів.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Першого апеляційного адміністративного суду через Донецький окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом пятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розглянуто справу в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Стойка

Дата ухвалення рішення23.09.2021
Оприлюднено29.09.2021
Номер документу99896112
СудочинствоАдміністративне
Сутьзняття з платника податків податкового боргу

Судовий реєстр по справі —200/9543/21

Постанова від 01.12.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Постанова від 01.12.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 30.11.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 25.10.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 13.06.2022

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 22.11.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Рішення від 06.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 06.10.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

Ухвала від 23.09.2021

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Стойка В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні