Ухвала
від 05.10.2021 по справі 646/933/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2/646/1081/2021

Справа № 646/933/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 жовтня 2021 року м. Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - Демченко С.В.,

за участю:

представника позивача - адвоката Соляник Н.Ф.,

представника відповідача ТОВ Кей-Колект - адвоката Колосова А.В.,

секретар судового засідання - Хілінський М.І.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові клопотання сторони позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект , Товариства з обмеженою відповідальністю БІ-МАЙНО , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння,

у с т а н о в и в:

У провадженні Червонозаводського районного суду м. Харкова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект , Товариства з обмеженою відповідальністю БІ-МАЙНО , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння.

21 вересня 2021 року представник позивача - адвокат Соляник Н.Ф. подала до суду клопотання про витребування доказів, в якому просить витребувати:

-у Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект належним чином засвідчену копію підписаного суб`єктом оціночної діяльності ТОВ Експертна оцінка майнових прав Звіту про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 , який був виконаний 06 грудня 2020 року ТОВ Експертна оцінка майнових прав та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230);

-у Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав інформацію про те, чи дійсно ТОВ Експертна оцінка майнових прав виготовляло Звіт про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 та чи ставив свій підпис керівник ТОВ Експертна оцінка майнових прав у вищевказаному Звіті, який виготовлений 06 грудня 2020 року ТОВ Експертна оцінка майнових прав та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230), прізвище оцінювача, який склав звіт - ОСОБА_3 .

Клопотання обґрунтовано тим, що з листа Фонду Державного майна України від 16 серпня 2021 року позивачу стало відомо про існування Звіту про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 , який, на думку позивача, виготовлено незаконно із зазначенням невірних даних. Зазначає, що вказаний звіт є недійсним, оскільки не підписувався повноважними особами ТОВ Експертна оцінка майнових прав , а наявність належним чином засвідченої копії цього звіту з підписами суб`єктів оцінки дозволить позивачу замовити рецензію вказаного звіту

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, про місце, день та час судового засідання був повідомлений належним чином.

Представник позивача - адвокат Соляник Н.Ф у підготовчому судовому засіданні клопотання про витребування доказів підтримала та просила задовольнити.

Представник відповідача ТОВ Кей-Колект - адвокат Колосов А.В. у підготовчому судовому засіданні заперечував щодо задоволення клопотання про витребування доказів.

Представник відповідача ТОВ БІ-МАЙНО у підготовче судове засідання не з`явився, про місце, день та час судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник у підготовче судове засідання не з`явились, про місце, день та час судового засідання повідомлялись належним чином.

Третя особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Д.В. у підготовче судове засідання не з`явилась, про місце, день та час судового засідання була повідомлена належним чином.

Третя особа приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Л.Є. у підготовче судове засідання не з`явилась, про місце, день та час судового засідання була повідомлена належним чином.

Суд, вислухавши думку сторін по справі, дослідивши клопотання та матеріали справи, прийшов до такого висновку.

Частиною 1 ст. 2 ЦПК України передбачено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до п.4 ч.5 ст. 12 ЦПК України суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Згідно з ч.1 ст. 13 ЦПК України суд розглядає справи не інакше як за зверненням особи, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Збирання доказів у цивільних справах не є обов`язком суду, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до п. 10 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд вирішує заяви та клопотання учасників справи.

Згідно з ч. 1 ст. 81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Дослідивши матеріали справи, з метою всебічного, об`єктивного, повного та неупередженого розгляду справи, суд вважає клопотання сторони позивача про витребування доказів обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.84, 260 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект (місцезнаходження: 01042, м.Київ, вул. Іоанна Павла ІІ, буд.4/6, корпус в , 4 поверх, каб.402) належним чином засвідчену копію підписаного суб`єктом оціночної діяльності Товариством з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав Звіту про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 , який був виготовлений 06 грудня 2020 року Товариством з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230).

Витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав (місцезнаходження: Вінницька область, Хмільницький район, с. Вишенька, вул. Поліна, буд.15) інформацію:

- чи виготовляло Товариство з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав Звіт про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 , який виготовлений 06 грудня 2020 року та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230), прізвище оцінювача, який склав звіт - ОСОБА_3 ;

- чи ставив свій підпис керівник Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав у Звіті про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 , , який виготовлений 06 грудня 2020 року та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230), прізвище оцінювача, який склав звіт - ОСОБА_3 .

Відкласти підготовче судове засідання до 01 листопада 2021 року до 15 години 00 хвилин.

Встановити строк для надання вищевказаних матеріалів на адресу Червонозаводського районного суду м. Харкова не пізніше наступного судового засідання, тобто до 01 листопада 2021 року.

Копію ухвали надіслати Товариству з обмеженою відповідальністю Кей-Колект та Товариству з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав - для виконання.

Відповідно до ч.7 ст.84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя С.В. Демченко

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення05.10.2021
Оприлюднено07.10.2021
Номер документу100153713
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —646/933/21

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 01.05.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні