Ухвала
від 01.12.2021 по справі 646/933/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

№ провадження 2/646/1081/2021

Справа № 646/933/21

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2021 року м. Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова в складі:

головуючого судді - Демченко С.В.,

секретар судового засідання - Хілінський М.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Харкові цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект , Товариства з обмеженою відповідальністю БІ-МАЙНО , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння,

у с т а н о в и в:

У провадженні Червонозаводського районного суду м.Харкова перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект , Товариства з обмеженою відповідальністю БІ-МАЙНО , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння.

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 05 жовтня 2021 року за клопотанням представника позивача витребувано, у тому числі у Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав інформацію про те, чи виготовляло ТОВ Експертна оцінка майнових прав Звіт про оцінку 3-к. житлової квартири АДРЕСА_1 та чи ставив свій підпис керівник ТОВ Експертна оцінка майнових прав у вказаному Звіті, який виготовлений 06 грудня 2020 року та зареєстрований в Єдиній базі даних звітів про оцінку (пароль пошуку ГНФХДО 448230), прізвище оцінювача, який склав звіт - ОСОБА_3 .

Станом на 01 грудня 2021 року вказана ухвала суду у цій частині Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав не виконана.

Позивач у підготовче судове засідання не з`явився, про місце, день та час судового засідання був повідомлений належним чином.

Представник позивача - адвокат Соляник Н.Ф. у підготовче судове засідання не з`явилася, надала до суду заяву, в якій просила повторно направити ухвалу про витребування доказів з Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав , у зв`язку з чим просила відкласти розгляд справи.

Представник відповідача ТОВ БІ-МАЙНО у підготовче судове засідання не з`явився, про місце, день та час судового засідання був повідомлений належним чином.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник у підготовче судове засідання не з`явились, про місце, день та час судового засідання повідомлялись належним чином.

Третя особа приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Д.В. у підготовче судове засідання не з`явилась, про місце, день та час судового засідання була повідомлена належним чином.

Третя особа приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Л.Є. у підготовче судове засідання не з`явилась, про місце, день та час судового засідання була повідомлена належним чином.

У зв`язку з неявкою в судове засідання осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, у відповідності до положеньч.2 ст.247 ЦПК України судом не здійснювалося.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, приходить до висновку про необхідність повторного витребування зазначених доказів.

Відповідно до вимог ч.ч. 7, 8 ст. 84 ЦПК України, особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до вимог ст. 120 ЦПК України строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

З матеріалів справи вбачається, що ухвала суду від 05 жовтня 2021 року направлялась на поштову адресу Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав та отримана ТОВ Експертна оцінка майнових прав 02 листопада 2021 року, що підтверджується відомостями про відстеження пересилання поштових відправлень на офіційному веб-сайті УДППЗ "Укрпошта" за трекінгом - 6245803783319 .

При цьому, станом на 01 грудня 2021 року ухвала Червонозаводського районного суду м. Харкова від 05 жовтня 2021 року про витребування доказів не виконана, витребувані документи суду не надані, про обставини, що перешкоджають виконанню ухвали суду, також не повідомлено.

З урахуванням того, що докази, які необхідно витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав є суттєвими для вирішення справи по суті та з метою не порушення прав всіх учасників судового провадження та основних засад цивільного судочинства щодо розумних строків розгляду цивільної справи, суд вважає необхідним встановити строк виконання зазначеної ухвали суду.

На підставі викладеного, керуючись ст.120, 148 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Встановити Товариству з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав строк для виконання ухвали Червонозаводського районного суду м. Харкова від 05 жовтня 2021 року про витребування доказів по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю Кей-Колект , Товариства з обмеженою відповідальністю БІ-МАЙНО , ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу м. Київ Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі-продажу та витребування майна з чужого незаконного володіння, п`ять днів з дня отримання ухвали про встановлення строку для виконання ухвали.

Підготовче судове засідання відкласти до 11 січня 2021 року до 13 години 00 хвилин

Попередити Товариство з обмеженою відповідальністю Експертна оцінка майнових прав , що у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд відповідно до вимог ч.8 ст.84 ЦПК України застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала складена та підписана без проголошення 01 грудня 2021 року.

Суддя С.В. Демченко

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.12.2021
Оприлюднено03.12.2021
Номер документу101579506
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —646/933/21

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 01.05.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні