Ухвала
від 08.11.2023 по справі 646/933/21
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/933/21

Провадження № 2/646/1604/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.11.2023 м.Харків

Суддя Червонозаводського районного суду м. Харкова Сіренко Ю.Ю., розглянувши матеріали за позовною заявою ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект», товариства з обмеженою відповідальністю «БІ-Майно», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округ м. Києва Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі продажу та витребування майна з чужого незаконно володіння, -

в с т а н о в и в:

До Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект», товариства з обмеженою відповідальністю «БІ-Майно», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округ м. Києва Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі продажу та витребування майна з чужого незаконно володіння .

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 15 лютого 2021 року провадження у справі відкрито, призначено загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання.

Згідно ухвали Червонозаводського районного суду м. Харкова від 11 січня 2022 року закрито підготовче провадження, призначено справу справу до судового розгляду.

Згідно Указу Президента України № 64/2022 від 24.02.2022 року "Про введення воєнного стану в Україні" із 05 години 30 хвилин 24 лютого 2022 року строком на 30 діб введено в Україні воєнний стан.

Відповідно до Указу Президента України № 133/2022 від 14.03.2022 року "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні" продовжено строк дії воєнного стану в Україні із 05 години 30 хвилин 26 березня 2022 року строком на 30 діб.

Розпорядженням Голови Верховного Суду № 4/0/9-22 від 10.03.2022 року "Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану" змінено територіальну підсудність судових справ Червонозаводського районного суду м. Харкова та Комінтернівського районного суду м. Харкова, визначено територіальну підсудність справ за Ленінським районним судом м. Полтави.

Згідно протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 25.04.2022 року справу передано на розгляд судді Крючко Н.І..

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 02 травня 2022 року було прийнято до розгляду у порядку загального позовного провадження, призначено до підготовчого судового розгляду.

Розпорядженням Голови Верховного Суду від 17 листопада 2022 року № 65 відновлено територіальну підсудність судових справ Комінтернівського, Ленінського, Московського, Орджонікідзевського, Фрунзенського, Червонозаводського районних судів м. Харкова, Чугуївського міського суду Харківської області, Дергачівського, Харківського районних судів Харківської області з 23 листопада 2022 року.

04 травня 2023 року до суду надійшла заява відповідача ОСОБА_2 про передачу даної справи для розгляду Червонозаводського районного суду м. Харкова, підсудність якого відновлена, оскільки сторони мешкають в м. Харкові та жоден учасник цієї справі не знаходиться у м. Полтаві.

Ухвалою Ленінського районного суду м. Полтави від 09.05.2023 року передано цивільну справу № 646/933/21за позовом646/933/21за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект», товариства з обмеженою відповідальністю «БІ-Майно», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округ м. Києва Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі продажу та витребування майна з чужого незаконно володінняна розгляд до Червонозаводського районного суду м. Харкова.

Відповідно до пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов`язків має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Європейський суд з прав людини у рішенні від 12 жовтня 1978 року у справі «Занд проти Австрії» вказав, що словосполучення «встановлений законом» поширюється не лише на правову основу самого існування «суду», але й на дотримання таким судом певних норм, які регулюють його діяльність.

Згідно з частиною першоюстатті 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

В пункті 2 постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ № 3 від 01 березня 2013 року «Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ» зазначається, що підсудність визначає коло цивільних справ у спорах, вирішення яких належить до повноважень конкретного суду першої інстанції.

Застаттею 23 ЦПК Україниусі справи, що підлягають вирішенню в порядку цивільного судочинства, розглядаються місцевими загальними судами як судами першої інстанції, крім справ, визначених частинами другою та третьою цієї статті.

Згідно з положеннями частини першоїстатті 187 ЦПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченомустаттею 185 цього Кодексу.

Підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Позовна заява подана з дотриманням правил предметної, суб`єктної, територіальної, інстанційної підсудності (глава 2 розділ І ЦПК України).

Відповідно до вимог ст.19ЦПК України справа розглядається в порядку загального позовного провадження.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст. 175-177 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.187, 260 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Відкрити провадження у справі за позовною ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Кей-Колект», товариства з обмеженою відповідальністю «БІ-Майно», ОСОБА_2 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округ м. Києва Пономарьова Дар`я Володимирівна, приватний нотаріус Харківського міського нотаріального округу Васікова Лариса Євгеніївна про визнання недійсним договору купівлі продажу та витребування майна з чужого незаконно володіння.

Призначити підготовче засідання у справі на 22.01.2024 року о 13 годині 30 хв. в приміщенні Червонозаводського районного суду м. Харкова, за адресою: м. Харків, майдан Героїв Небесної Сотні, б. 36, 3 поверх, 31 каб.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі направити сторонам у справі.

Направити сторонам копії позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк із дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідачі мають право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст.193ЦПК України у строк для подання відзиву відповідачі мають право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ст.49ЦПК України, позивач вправі відмовитися від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідачі мають право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. позивач вправі збільшити або зменшити розмір позовних вимог до закінчення підготовчого засідання. До закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Учасники справи зобов`язані подати до суду докази направлення іншим учасникам справи копій заяв та доданих до них документів, передбачених п. 2 ч. 2, ч. 3, ч. 4 ст. ст. 49 ЦПК України. Відповідно до ч. 5 ст. 49ЦПК України, у разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у рішенні суду.

Разом з першою заявою по суті спору кожна сторона подає до суду попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які вона понесла і які очікує понести в зв`язку із розглядом справи. Відповідно до ч. 2 ст. 134ЦПК України, у разі неподання стороною попереднього розрахунку суми судових витрат суд може відмовити їй у відшкодуванні відповідних судових витрат, за винятком суми сплаченого нею судового збору.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до ч. 2 ст. 222ЦПК, суд залишає без розгляду заяви та клопотання, які без поважних причин не були заявлені в підготовчому провадженні або в інший строк, визначений судом.

Учасникам справи роз`яснюється, що відповідно до п.1 ч. 1 ст. 43ЦПК України, вони мають право ознайомлюватися з матеріалами справи, робити з них витяги, копії, одержувати копії судових рішень.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК Україниучасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відео конференції поза межами приміщення суду, про що подають заяву до суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання з одночасним надсиланням її копії іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади https://cz.hr.court.gov.ua/sud2035/).

Апеляційна скарга на ухвалу в частині порушення правил підсудності може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її отримання.

Суддя - Ю.Ю. Сіренко

Дата ухвалення рішення08.11.2023
Оприлюднено04.12.2023
Номер документу115350673
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі продажу та витребування майна з чужого незаконно володіння

Судовий реєстр по справі —646/933/21

Ухвала від 08.11.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 09.05.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 27.09.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 16.08.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 19.06.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 01.05.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 11.01.2022

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 05.10.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

Ухвала від 26.04.2021

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Демченко С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні