Ухвала
від 06.10.2021 по справі 940/749/20
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

06.10.2021 Справа № 940/749/20

Провадження по справі № 2/940/24/21

У Х В А Л А

Іменем України

06 жовтня 2021 року Тетіївський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді : Косович Т.П.

при секретарі : Козуб І.С.

з участю прокурора: Защитинської Т.І.

адвоката: Безуглої І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тетієві цивільну справу за позовом першого заступника керівника Білоцерківської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації, державного підприємства Спеціалізоване лісогосподарське підприємство Київоблагроліс до Тетіївської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру в Київській області, Теліжинецька сільська рада Тетіївського району Київської області, про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди,

встановив:

Білоцерківська місцева прокуратура в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації та державного підприємства Спеціалізоване лісогосподарське підприємство Київоблагроліс звернулася до суду з зазначеним позовом.

В судовому засіданні прокурор Тетіївського відділу Білоцерківської окружної прокуратури Защитинська Т.І. заявила клопотання про залучення до участі в справі Білоцерківської окружної прокуратури як належної сторони, а також про залучення правонаступника відповідача Тетіївської районної державної адміністрації - Білоцерківської районної державної адміністрації.

Представники позивачів Київської обласної державної адмністрації та державного підприємства Спеціалізоване лісогосподарське підприємство Київоблагроліс у судове засідання не прибули, до суду надіслали заяви про проведення розгляду справи без їх участі, позовні вимоги підтримують в повному обсязі.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Безугла І.С. проти заявленного клопотання не заперечує.

Представники третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головного управління Держгеокадастру в Київській області та Теліжинецької сільської ради Тетіївського району Київської області у судове засідання не прибули, про час і місце його проведення повідомлені належним чином.

Суд, дослідивши заявлене клопотання та матеріали справи, прийшов висновку про його задоволення, виходячи з наступних підстав.

Відповідно ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави. Суд та учасники судового процесу зобов`язані керуватися завданням цивільного судочинства, яке превалює над будь-якими іншими міркуваннями в судовому процесі.

Згідно ч. 1 ст. 104 ЦК України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Статтею 55 ЦПК України передбачено, що у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Як встановлено в судовому засіданні, відповідно до вимог ЗУ Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо першочергових заходів із реформи органів прокуратури від 19.09.2019 року № 113-IX, ЗУ Про прокуратуру від 14.10.2014 року № 1697-VII, наказів Генерального прокурора від 17.02.2021 року № 39 Про окремі питання забезпечення початку роботи окружних прокуратур та від 17.02.2021 року № 40 Про день початку роботи окружних прокуратур з 15.03.2021 року розпочала діяльність Білоцерківська окружна прокуратура Київської області, а тому саме вона є належною стороною у справі і суд залучає її до участі в справі замість Білоцерківської місцевої прокуратури.

Розпорядженням КМУ від 16.12.2020 року № 1635-р Тетіївську районну державну адміністрацію припинено шляхом реорганізації - приєднання до Білоцерківської районної державної адміністрації, а отже належним відповідачем у справі на даний час є саме Білоцерківська районна державна адміністрація, а тому суд залучає її до участі в справі в якості відповідача.

Керуючись ст.ст. 55,260,261 ЦПК України суд,

ухвалив:

До участі в справі за позовом першого заступника керівника Білоцерківської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації, державного підприємства Спеціалізоване лісогосподарське підприємство Київоблагроліс до Тетіївської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру в Київській області, Теліжинецька сільська рада Тетіївського району Київської області, про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди, замість Білоцерківської місцевої прокуратури залучити Білоцерківську окружну прокуратуру Київської області.

Залучити до участі в справі правонаступника відповідача Тетіївської районної державної адміністрації - Білоцерківську районну державну адміністрацію, код ЄДРПОУ 19425498, юридична адреса: 09117, м. Біла Церква, вул. Ярослава Мудрого, 2 Київської області.

Залученим особам направити копію ухвали, копію позовної заяви з доданими до неї документами.

Судове засіданні відкласти на 11 годину 00 хвилин 05 листопада 2021 року.

В судове засідання викликати сторони та їх представників.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: Т.П.Косович

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення06.10.2021
Оприлюднено07.10.2021
Номер документу100162896
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —940/749/20

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні