Ухвала
від 26.09.2022 по справі 940/749/20
ТЕТІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

26.09.2022 Справа № 940/749/20

Провадження по справі № 2/940/7/22

У Х В А Л А

Іменем України

26 вересня 2022 року Тетіївський районний суд Київської області в складі :

головуючого судді: Косович Т.П.

при секретарі: Козуб І.С.

з участю прокурора: Защитинської Т.І.

адвоката: Безуглої І.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Тетієві цивільну справу за позовом першого заступника керівника Білоцерківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адмністрації, державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» до Білоцерківської районної державної адміністрації, ОСОБА_1 , треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору: Головне управління Держгеокадастру в Київській області, Теліжинецька сільська рада Тетіївського району Київської області, про визнання незаконним та скасування розпорядження, визнання недійсним договору оренди,

встановив:

Перший заступник керівника Білоцерківської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Київської обласної державної адмністрації, державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» звернувся до суду з вищезазначеним позовом.

У судовому засіданні прокурор Тетіївського відділу Білоцерківської окружної прокуратури Защитинська Т.І. повторно заявила клопотання про визнання обов`язковою явки в судове засідання представника державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» для дачі особистих пояснень.

Представник відповідача ОСОБА_1 адвокат Безугла І.С. у судовому засіданні проти заявленого клопотання не заперечує.

Представник позивача Київської обласноїдержавної адмністраціїу судове засідання не прибув, до суду надіслав заяву про проведення розгляду справи без його участі, позовні вимоги підтримує в повному обсязі.

Представник державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» у судове засідання не прибув, про час і місце його проведення повідомлений належним чином.

Представник відповідача Білоцерківської районної державної адміністрації у судове засідання не прибув, про час і місце його проведення повідомлений належним чином.

Представники третіх осіб в судове засідання не прибули, про час і місце його проведення повідомлялись належним чином.

Суд, дослідивши заявлене клопотання та матеріали справи, прийшов до висновку про його задоволення, виходячи з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.128 ЦПК України суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Згідно п.3 ч.2 ст. 43 ЦПК України учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою.

Згідно з ч.3 ст. 43 ЦПК України у випадку невиконання учасником справи його обов`язків, суд застосовує до такого учасника справи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

З урахуванням особливостей даної цивільної справи та зважаючи на те, що представник позивача не з`явився в дане судове засідання, а для встановлення всіх обставин, що мають значення для правильного вирішення справи, необхідним є заслухати особисті пояснення представника державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» щодо предмету та суті позовних вимог, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора та визнати повторну явку представника позивача обов`язковою.

Згідно ч.2 ст. 223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, з таких підстав якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 43, 128, 222, 223, 258-260 ЦПК України, суд

ухвалив:

Судовий розгляд цивільної справи за позовом першого заступника керівника Білоцерківської окружноїпрокуратури вінтересах державив особі:Київської обласноїдержавної адмністрації,державного підприємства«Спеціалізоване лісогосподарськепідприємство «Київоблагроліс»до Білоцерківськоїрайонної державноїадміністрації, ОСОБА_1 ,треті особи,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмету спору:Головне управлінняДержгеокадастру вКиївській області,Теліжинецька сільськарада Тетіївськогорайону Київськоїобласті,про визнаннянезаконним таскасування розпорядження,визнання недійснимдоговору оренди відкласти на 11 годину 01 листопада 2022 року.

В судове засідання викликати сторонни, третіх осіб.

Клопотання прокурора Тетіївського відділу Білоцерківської окружної прокуратури Защитинської Т.І. задовольнити.

Визнати повторно явку в судове засідання представника державного підприємства «Спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Київоблагроліс» обов`язковою.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя : Т.П. Косович

СудТетіївський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.09.2022
Оприлюднено27.09.2022
Номер документу106419092
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —940/749/20

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Поліщук Наталія Валеріївна

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Рішення від 01.06.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 07.02.2023

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 26.09.2022

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 06.12.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 05.11.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 06.10.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

Ухвала від 01.04.2021

Цивільне

Тетіївський районний суд Київської області

Косович Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні