Ухвала
від 12.10.2021 по справі 360/5316/21
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про тимчасове вилученняі доказів

12 жовтня 2021 рокуСєвєродонецькСправа № 360/5316/21

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Пляшкова К.О. при розгляді в письмовому провадженні справи за позовом адвоката Ткачук Олени Валеріївни в інтересах ОСОБА_1 до приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Журиди Сергія Миколайовича про визнання протиправною та скасування постанови про відкриття виконавчого провадження,

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду 28 вересня 2021 року надійшов адміністративний позов адвоката Ткачук Олени Валеріївни в інтересах ОСОБА_1 (далі - позивач) до приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Журиди Сергія Миколайовича (далі - відповідач, приватний виконавець) про визнання протиправною та скасування постанови відповідача про відкриття виконавчого провадження від 07 вересня 2021 року ВП № 66735893.

Разом з позовом представником позивача подано клопотання про витребування від відповідача належним чином засвідчену копію постанови про відкриття виконавчого провадження від 07 вересня 2021 року ВП № 66735893.

Ухвалою від 04 жовтня 2021 року:

прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито виконавче провадження у справі;

визначено розглядати справу у відкритому судовому засіданні з викликом (повідомленням) сторін, із врахуванням особливостей провадження у справах з приводу рішень, дій або бездіяльності органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, встановлених статтею 287 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України);

призначено судове засідання для розгляду справи по суті на 12 жовтня 2021 року о 15 год. 00 хв. у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, місто Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, будинок 18;

задоволено клопотання про витребування доказів;

зобов`язано відповідача подати до суду у строк до 11 жовтня 2021 року такі докази: постанову про відкриття виконавчого провадження № 66735893, докази отримання позивачем постанови про відкриття виконавчого провадження № 66735893, матеріали виконавчого провадження № 66735893.

Ухвалу від 04 жовтня 2021 року у відповідності до вимог статті 268 КАС України направлено 04 жовтня 2021 року на офіційну електронну адресу приватного виконавця, вказану в Єдиному реєстрі приватних виконавців України: ІНФОРМАЦІЯ_1.

Ухвала отримана приватним 04 жовтня 2021 року об 11 год. 35 хв., що підтверджено відповідним повідомленням.

Також ухвалу від 04 жовтня 2021 року повторно направлено 11 жовтня на офіційну електронну адресу приватного виконавця, вказану в Єдиному реєстрі приватних виконавців України: ІНФОРМАЦІЯ_1, а також на електронну адресу приватного виконавця, вказану на його офіційній сторінці в мережі інтернет: ІНФОРМАЦІЯ_2.

Ухвала отримана відповідачем 11 жовтня 2021 року о 09 год. 28 хв. та о 10 год. 31 хв.

Однак станом на час розгляду справи приватним виконавцем вимоги ухвали суду від 04 жовтня 2021 року в частині подання витребуваних доказів приватним виконавцем не виконано, про неможливість подання витребуваних ухвалою суду документів не повідомлено.

Відповідно до положень Конституції України судові рішення є обов`язковими до виконання на всій території України; обов`язковість рішень суду є однією із основних засад судочинства, яка гарантує ефективне здійснення правосуддя; за неповагу до суду і судді винні особи притягаються до юридичної відповідальності (частина п`ята статті 124, пункт 9 частини третьої, частина п`ята статті 129).

Конституційний Суд України вказав, що виконання всіма суб`єктами правовідносин приписів, викладених у рішеннях суду, які набрали законної сили, утверджує авторитет держави як правової (Рішення КС України від 30.06.2009 № 16-рп/2009).

Відповідно до частини першої статті 9 КАС України розгляд і вирішення справ в адміністративних судах здійснюються на засадах змагальності сторін та свободи в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості.

Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина четверта статті 9 КАС України).

Відповідно до частини другої статті 44 КАС України учасники справи зобов`язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами і неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Згідно з частиною четвертою статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частини шостої статті 80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали (частина сьома статті 80 КАС України).

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом (частина восьма статті 80 КАС України).

Згідно з пунктом 3 частини першої статті 145 КАС України заходом процесуального примусу є тимчасове вилучення доказів для дослідження судом.

Відповідно до частини першої статті 147 КАС України у разі неподання без поважних причин письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, або неповідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом.

Оскільки приватним виконавцем вимоги ухвали від 04 жовтня 2021 року в частині подання до суду витребуваних доказів не виконані, причини неподання витребуваних доказів не повідомлені, суд дійшов висновку про достатність правових підстав для застосування до приватного виконавця заходів процесуального примусу у вигляді тимчасового вилучення доказів для їх дослідження судом.

Тимчасовому вилученню підлягають матеріали виконавчого провадження № 66735893.

Згідно з частиною третьою статті 147 КАС України ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Відповідно до вимог частин першої та третьої статті 24 Закону України Про виконавче провадження виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна. Право вибору місця відкриття виконавчого провадження між кількома органами державної виконавчої служби, що можуть вчиняти виконавчі дії щодо виконання рішення на території, на яку поширюються їхні функції, належить стягувачу.

Виконання рішення, яке зобов`язує боржника вчинити певні дії, здійснюється виконавцем за місцем вчинення таких дій.

Керуючись статтями 9, 77, 80, 145, 147, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Застосувати до приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Журиди Сергія Миколайовича заходи процесуального примусу у вигляді тимчасово вилучення доказів для дослідження судом.

Тимчасово вилучити у приватного виконавця виконавчого округу міста Києва Журиди Сергія Миколайовича оригінал виконавчого провадження № 66735893.

Вилучення вказаного виконавчого провадження та його направлення до Луганського окружного адміністративного суду доручити Подільському відділу державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (код за ЄДРПОУ 34482497, місцезнаходження: 04208, місто Київ, проспект Георгія Гонгадзе, будинок 5-Б).

Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню.

Строк пред`явлення ухвали суду до виконання становить три місяці з дня набрання нею законної сили.

Стягувач: Луганський окружний адміністративний суд (місцезнаходження юридичної особи: 93411, Луганська область, місто Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, будинок 18, код за ЄДРПОУ 35079949).

Боржник: приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Журид Сергій Миколайович (місцезнаходження офісу приватного виконавця: 04070, місто Київ, вулиця Спаська, будинок 31Б, цокольний поверх, офіс 9, РНОКПП НОМЕР_1 ).

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя К.О. Пляшкова

Дата ухвалення рішення12.10.2021
Оприлюднено13.10.2021
Номер документу100276413
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідкриття виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —360/5316/21

Рішення від 07.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 08.12.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 12.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 12.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

Ухвала від 04.10.2021

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

К.О. Пляшкова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні