Ухвала
від 18.10.2021 по справі 520/15522/21
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

18.10.2021 № 520/15522/21

Cуддя Харківського окружного адміністративного суду Панов М.М., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника Зачепилівської селищної ради про витребування доказів по адміністративній справі за позовом Керівника Красноградської окружної прокуратури Харківської області, Харківської обласної державної адміністрації до Зачепилівської селищної ради Зачепилівського району Харківської області, Державного підприємства "Красноградське лісове господарство" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В :

Керівник Красноградської окружної прокуратури Харківської області та Харківська обласна державна адміністрація звернулись до Харківського окружного адміністративного суду з позовом, в якому просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність Зачепилівської селищної ради Красноградського району Харківської області (64401, вул. Паркова, 37, с. Зачепилівка, Харківська область, ЄДРПОУ 04397856) та зобов`язати Зачепилівську селищну раду Красноградського району Харківської області відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж частини загальнозоологічного заказника місцевого значення Російський Орчик площею 593 га, який знаходиться на території Малоорчицького старостинського округу Зачепилівської селищної ради Красноградського району Харківської області (колишньої Малоорчицької сільської ради Зачепилівського району Харківської області) та закріплення його меж в натурі (на місцевості);

- визнати протиправною бездіяльність ДП Красноградський лісгосп Красноградського району Харківської області (63343, вул. Промислова, 124-а, с. Наталине, Красноградський район, Харківська область, ЄДРПОУ 00993159) та зобов`язати ДП Красноградський лісгосп відповідно до вимог чинного законодавства України забезпечити організацію проведення робіт із винесення меж частини загальнозоологічного заказника місцевого значення Російський Орчик площею 413 га, який знаходиться на території Малоорчицького старостинського округу Зачепилівської селищної ради Красноградського району Харківської області (колишньої Малоорчицької сільської ради Зачепилівського району Харківської області) та закріплення його меж в натурі (на місцевості).

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 19.08.2021 було відкрито спрощене провадження по справі та запропоновано відповідачу надати відзив на адміністративний позов у п`ятнадцятиденний строк з дня одержання копії даної ухвали.

Ухвалу Харківського окружного адміністративного суду від 19.08.2021 відповідачем отримано 26.08.2021.

Відповідно ч. 1 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно ч. 3 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

08.10.2021 представник Зачепилівської селищної ради надав до суду клопотання, в якому просив суд витребувати у Головного управлінні Держгеокадастру в Харківській області накази про передачу земельних ділянок, що знаходяться на території загально-зоологічного заказника Російський орчик з державної власності в приватну власність та накази про передачу земельних ділянок, що знаходяться на території зоологічного заказника Російський орчик в оренду.

Згідно ч. 2 ст. 79 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

Отже, клопотання про витребування доказів подано представником відповідача з порушенням строку встановленого ч. 2 ст. 79 та ч. 1 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України, тобто пізніше п`ятнадцятиденного строку після отримання ухвали про відкриття провадження, тому задоволенню не підлягає. Поважних причин порушення даного строку з клопотання судом не встановлено.

Таким чином, враховуючи викладене суд приходить до висновку про відмову в задоволенні даного клопотання представника Зачепилівської селищної ради про витребування доказів.

Керуючись статей 72, 77, 79, 80, 241, 243, 248, 256, 370 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника Зачепилівської селищної ради про витребування доказів по адміністративний справі за позовом Керівника Красноградської окружної прокуратури Харківської області, Харківської обласної державної адміністрації до Зачепилівської селищної ради Зачепилівського району Харківської області, Державного підприємства "Красноградське лісове господарство" про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.М.Панов

Дата ухвалення рішення18.10.2021
Оприлюднено21.10.2021
Номер документу100404310
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —520/15522/21

Ухвала від 26.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 12.12.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 25.01.2022

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Ухвала від 26.11.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Подобайло З.Г.

Рішення від 20.10.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 18.10.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

Ухвала від 19.08.2021

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Панов М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні