Ухвала
від 20.10.2021 по справі 1/63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

20.10.2021Справа № 1/63

Господарський суд міста Києва у складі судді Пукшин Л.Г., за участі секретаря судового засідання Демидової А.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали

скарги Публічного акціонерного товариства "Науково-технічний комплекс "Електроприлад"

на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) у справі № 1/63

за позовом Державного підприємства НВК "Електронприлад"

до Виробничо-будівельної компанії "Мрія - 5"

про стягнення 26688,84 грн

За участю представників сторін:

від стягувача (скаржника): Вербицький В.В.

від боржника: не з`явились

від виконавчої служби: не з`явились

ВСТАНОВИВ:

20.09.2021 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва представником Публічного акціонерного товариства "Науково-технічний комплекс "Електроприлад" подано скаргу на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду міста Києва №05-23/1697/21 від 20.09.2021, у зв`язку зі звільненням судді Качан Н.І., призначено повторний автоматизований розподіл справи №1/63 для розгляду скарги Публічного акціонерного товариства "Науково-технічний комплекс "Електроприлад" на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 20.09.2021 справу №1/63 скаргу Публічного акціонерного товариства "Науково-технічний комплекс "Електроприлад" на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) передано на розгляд судді Пукшин Л.Г.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 21.09.2021 суд прийняв скаргу Публічного акціонерного товариства "Науково-технічний комплекс "Електроприлад" та призначив до розгляду на 06.10.2021.

У судове засідання, призначене на 06.10.2021, з`явився представник скаржника. Представники боржника та виконавчої служби в судове засідання не з`явились, про причини своєї неявки не повідомили.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.10.2021 суд ухвалив відкласти розгляд скарги на 20.10.2021, витребувати у Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження № 436/0505-в22 з примусового виконання наказу №1/63 від 05.08.2002 (у випадку знищення матеріалів виконавчого провадження, надати відповідні докази), а також докази звернення Відділу державної виконавчої служби у Шевченківському районі на підставі постанови від 15.05.2003 року до Першої київської державної нотаріальної контори про накладення арешту на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Богдана Гаврилишина (колишня назва Ванди Василевської) буд. 27/29 та повторно запропонував Шевченківському районному відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в строк до 18.10.2021 надати суду письмові пояснення щодо поданої скарги.

У судове засідання, призначене на 20.10.2021, з`явився представник скаржника. Представники боржника та виконавчої служби в судове засідання не з`явились, про причини своєї неявки не повідомили.

Відповідно до ст. 2 ГПК України завданням господарського судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів, пов`язаних із здійсненням господарської діяльності, та розгляд інших справ, віднесених до юрисдикції господарського суду, з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності.

Сторони та інші особи, які беруть участь у справі, обґрунтовують свої вимоги і заперечення поданими суду доказами.

Відповідно до ч. 10 ст. 11 Господарського процесуального кодексу України, якщо спірні відносини не врегульовані законом і відсутній звичай ділового обороту, який може бути до них застосований, суд застосовує закон, що регулює подібні відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - виходить із загальних засад і змісту законодавства (аналогія права).

Відповідно до положень ст. 74 Господарського процесуального кодексу України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень. У разі посилання учасника справи на невчинення іншим учасником справи певних дій або відсутність певної події, суд може зобов`язати такого іншого учасника справи надати відповідні докази вчинення цих дій або наявності певної події. У разі ненадання таких доказів суд може визнати обставину невчинення відповідних дій або відсутності події встановленою. Докази подаються сторонами та іншими учасниками справи. Суд не може збирати докази, що стосуються предмета спору, з власної ініціативи, крім витребування доказів судом у випадку, коли він має сумніви у добросовісному здійсненні учасниками справи їхніх процесуальних прав або виконанні обов`язків щодо доказів.

У зв`язку з невиконанням ухвали Господарського суду міста Києва від 06.10.2021, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду скарги, суд дійшов висновку відкласти розгляд скарги та повторно зобов`язати Шевченківський районний відділ Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) надати належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження № 436/0505-в22 з примусового виконання наказу №1/63 від 05.08.2002 (у випадку знищення матеріалів виконавчого провадження, надати відповідні докази), а також докази звернення Відділу державної виконавчої служби у Шевченківському районі на підставі постанови від 15.05.2003 року до Першої київської державної нотаріальної контори про накладення арешту на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Богдана Гаврилишина (колишня назва Ванди Василевської) буд. 27/29.

У відповідності до по положень ч. 2 ст. 202 Господарського процесуального кодексу України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав: 1) неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого немає відомостей про направлення йому ухвали з повідомленням про дату, час і місце судового засідання; 2) перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; 3) виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; 4) необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження.

Керуючись ст. ст. 81, 202, 234, 340 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Розгляд скарги відкласти на 03.11.2021 о 11 год. 45 хв. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького 44-Б, зал судових засідань №22.

2. Викликати у судове засідання представників стягувача, боржника та Шевченківський районний відділ Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ). У відповідності до ст. 60 ГПК України надати документи, що підтверджують повноваження представників учасників справи.

3. Повторно витребувати у Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) належним чином завірені копії матеріалів виконавчого провадження № 436/0505-в22 з примусового виконання наказу №1/63 від 05.08.2002 (у випадку знищення матеріалів виконавчого провадження, надати відповідні докази), а також докази звернення Відділу державної виконавчої служби у Шевченківському районі на підставі постанови від 15.05.2003 року до Першої київської державної нотаріальної контори про накладення арешту на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Богдана Гаврилишина (колишня назва Ванди Василевської) буд. 27/29.

4. Запропонувати Шевченківському районному відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) в строк до 29.09.2021 надати суду письмові пояснення щодо поданої скарги.

5. Попередити, Шевченківський районний відділ Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), що у відповідності до ч. 8 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, судом будуть застосовані заходи процесуального примусу, передбачені пунктом 4 частини 1 статті 132 Господарського процесуального Кодексу України.

Ухвала набирає законної сили 20.10.2021 та оскарженню не підлягає.

Суддя Л. Г. Пукшин

Дата ухвалення рішення20.10.2021
Оприлюднено21.10.2021
Номер документу100423369
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/63

Ухвала від 03.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 25.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.В. Захарченко

Ухвала від 04.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.О. Уханьова

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова П.В.

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні