Ухвала
від 14.09.2021 по справі 1/63
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

м. Київ

14.09.2021Справа № 1/63

Господарський суд міста Києва у складі судді Грєхової О.А., розглянувши скаргу Публічного акціонерного товариства Науково-технічний комплекс Електроприлад

на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ)

у справі № 1/63

за позовом Державного підприємства НВК "Електронприлад"

до ВБК "Мрія - 5"

про стягнення 26688,84 грн.

Без виклику представників учасників справи.

ВСТАНОВИВ:

13.09.2021 через відділ діловодства Господарського суду міста Києва представником Публічного акціонерного товариства Науково-технічний комплекс Електроприлад подано скаргу на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Розпорядженням керівника апарату Господарського суду міста Києва №05-23/1652/21 від 13.09.2021, у зв`язку зі звільненням судді Качан Н.І., призначено повторний автоматизований розподіл справи №1/63 для розгляду скарги Публічного акціонерного товариства Науково-технічний комплекс Електроприлад на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 13.09.2021 справу №1/63 скаргу Публічного акціонерного товариства Науково-технічний комплекс Електроприлад на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) передано на розгляд судді Грєховій О.А.

Розділ VІ Господарського процесуального кодексу регулює процесуальні питання, пов`язані з судовим контролем за виконанням судових рішень.

Зокрема, відповідно до ст. 339 Господарського процесуального кодексу України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Водночас, частиною 2 ст. 170 ГПК України визначено, що до заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Однак, жодних доказів в підтвердження направлення поданої скарги учасникам справи та ДВС, скаржником не надано.

Частиною 4 ст. 170 ГПК України унормовано, що суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

За наведених обставин, оскільки подана скарга не містить належних доказів надіслання поданої скарги учасникам справи та ДВС, суд дійшов висновку про необхідність повернення поданої заявником скарги без розгляду.

Суд зазначає, що відповідно до приписів статті 6 Конституції України органи судової влади здійснюють свої повноваження у встановлених цією Конституцією межах і відповідно до законів України.

При цьому, доступ до правосуддя в контексті пункту 1 статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та прецедентної практики Європейського суду з прав людини не може бути абсолютним і підлягає державному регулюванню й обмеженню. Кожна держава встановлює правила судової процедури, зокрема й процесуальні заборони та обмеження, зміст яких - не допустити судовий процес у безладний рух. Доступ до правосуддя здійснюється шляхом точного, послідовного і неухильного дотримання процесуального алгоритму, що передбачений Господарським процесуальним кодексом України.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 170, 234, 334 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Скаргу Публічного акціонерного товариства Науково-технічний комплекс Електроприлад на дії начальника Шевченківського районного відділу Державної виконавчої служби у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) повернути без розгляду.

2. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в апеляційному порядку до Північного апеляційного господарського суду через Господарський суд міста Києва шляхом подачі апеляційної скарги протягом 10 днів з дня набрання нею законної сили.

Суддя О.А.Грєхова

Дата ухвалення рішення14.09.2021
Оприлюднено16.09.2021
Номер документу99601221
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —1/63

Ухвала від 03.11.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 20.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 21.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 14.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Грєхова О.А.

Ухвала від 25.10.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Г.В. Захарченко

Ухвала від 04.07.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

О.О. Уханьова

Ухвала від 25.03.2013

Господарське

Господарський суд Донецької області

Демідова П.В.

Ухвала від 25.01.2010

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мельник В.І.

Ухвала від 28.09.2011

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Гарник Л.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні