Ухвала
від 21.10.2021 по справі 757/48447/21-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/48447/21-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 жовтня 2021 року Печерський районний суд м. Києва у складі

головуючого судді Литвинової І. В.,

при секретарі судових засідань Орел А. О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві у залі суду клопотання представника відповідача Громадської організації Федерація дзюдо Києва - Мінко Андрія Валентиновича про залучення третіх осіб у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах малолітнього ОСОБА_2 до Громадської організації Федерація дзюдо Києва , третя особа Департамент молоді та спорту виконавчого органу Київської міської державної адміністрації, про визнання дій протиправними та стягнення відшкодування матеріальної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

09 вересня 2021 року до Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява, яку передано судді, згідно з протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями, у відповідності до пункту 15 Розділу XIII Перехідні положення Цивільного процесуального кодексу України від 18 березня 2004 року № 1618-IV (у редакції Закону № 2147-VIII від 03 жовтня 2017 року), для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

13 вересня 2021 року ухвалою судді у справі відкрито провадження для розгляду справи у загальному провадженні.

21 жовтня 2021 року на електронну поштову скриньку суду надійшло клопотання представника відповідача ГО Федерація дзюдо Києва Мінко А. В. про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Артем Київського міського фізкультурно-спортивного товариства Україна і викладача-тренера ОСОБА_3 . В обґрунтування клопотання вказано, що безпосередньо на змаганнях ОСОБА_2 супроводжував особистий тренер-викладач КДЮСШ Артем ОСОБА_3 . Результат розгляду цієї справи може вплинути на права та обов`язки Школи і тренера-викладача ОСОБА_3 , оскільки у майбутньому до них може бути пред`явлено позов про відшкодування завданої ОСОБА_2 шкоди.

Сторони і їхні представники, представник третьої особи у справі у судове засідання не з`явилися.

Суд, вивчивши клопотання, дослідивши матеріали справи у межах ініційованого питання, дійшов до наступного висновку.

За приписами частини першої статті 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи, яка повинна містити підстави, на яких належить залучити їх до участі у справі, що встановлено частиною четвертою вказаної статті.

Якщо суд при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, як передбачено частиною третьою статті 53 ЦПК України.

Судом встановлено, що спір виник у зв`язку із отриманням 06 березня 2021 року малолітнім ОСОБА_2 під час участі у Відкритому чемпіонаті м. Києва з дзюдо серед юнаків та дівчат, 2009-2010 року народження, травми під час проведення сутичок на татамі у вигляді закритого перелому правої кістки у ділянці хірургічної шийки із зміщенням уламків. ОСОБА_2 був допущений до участі у Чемпіонаті у складі команди Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Артем Київського міського фізкультурно-спортивного товариства Україна на підставі поданої Школою іменної заяви, відповідно до якої ОСОБА_2 лікарем КНП Центр спортивної медицини міста Києва ОСОБА_4 було надано допуск до змагань.

Відповідно до пункту 9 Регламенту проведення відкритих чемпіонатів міста Києва з дзюдо серед юнаків та дівчат 2009-2010 року народження і юніорок до 21 року (2001-2006 року народження), відповідальність за наявність страхового полісу несе представник команди, особистий тренер-викладач спортсмена та керівник організації, який підписує заяву та відряджає спортсменів на змагання.

Таким чином, вбачається, що судове рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи Артем Київського міського фізкультурно-спортивного товариства Україна і викладача-тренера ОСОБА_3 , тому їхнє залучення до участі у розгляді справи є доцільним.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1-20, 43, 48-51, 53, 54, 258-261, 274-279, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд,

УХВАЛИВ:

Залучити в якості третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, Комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу Артем Київського міського фізкультурно-спортивного товариства Україна (код ЄДРПОУ 26200185, адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Мельникова, буд. 2/10), викладача-тренера ОСОБА_3 .

Роз`яснити третім особам у справі, що не заявляють самостійні вимоги на предмет спору, право на ознайомлення з матеріалами справи у приміщенні Відділу організаційного забезпечення розгляду цивільних та адміністративних справ, відповідно до положень статті 43 ЦПК України, та встановити строк для подання пояснень на позов та відзиви сторін, що не перевищує двадцяти днів з дня отримання ухвали про залучення.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяІ. В. Литвинова

Дата ухвалення рішення21.10.2021
Оприлюднено26.10.2021
Номер документу100567773
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання дій протиправними та стягнення відшкодування матеріальної шкоди

Судовий реєстр по справі —757/48447/21-ц

Постанова від 11.03.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 30.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Постанова від 17.05.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 27.04.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 30.03.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 13.03.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Немировська Олена Віленівна

Ухвала від 23.02.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Коротун Вадим Михайлович

Ухвала від 17.01.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Приходько Костянтин Петрович

Рішення від 06.12.2022

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Литвинова І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні