Ухвала
від 03.11.2021 по справі 300/5547/21
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

"03" листопада 2021 р. справа № 300/5547/21

м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський окружний адміністративний суд у складі судді Тимощука О.Л., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання про розгляд з викликом сторін адміністративної справи

за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Екоенергетика

до Вигодської селищної ради

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Марчук Мар`яна Ігорівна (надалі, також - представниця позивача), в інтересах Товариства з обмеженою відповідальністю Екоенергетика (надалі, також - позивач, ТОВ Екоенергетика ), 27.09.2021 звернулася в суд із позовною заявою до Вигодської селищної ради про визнання протиправним та скасування рішення від 03.08.2021 №702-8/2021 Про скасування рішення Вигодської селищної ради від 22.04.2021 №337-5/2021 Про надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється .

Підставою звернення до суду стало протиправне, на переконання представниці позивача, прийняття Вигодською селищною радою оскаржуваного рішення, яким скасовано раніше прийнятий відповідачем індивідуальний акт, що вже виконаний ТОВ Екоенергетика .

Ухвалою суду від 01.10.2021 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без проведення судового засідання та повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) в порядку, визначеному статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі, також - КАС України).

На адресу суду 29.10.2021 від представника Вигодської селищної ради надійшло клопотання про розгляд справи з викликом сторін. На переконання заявника, розгляд цієї справи у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін є необхідним для повного і всебічного встановлення обставин справи.

Відповідно до частин 5 та 6 статті 262 КАС України, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін:

1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу;

2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Суд зазначає, що подане представником Вигодської селищної ради клопотання не містить належного обґрунтування підстав для розгляду цієї справи у судовому засіданні із повідомленням сторін. Натомість, вивчивши матеріали справи, предмет та підстави позову, враховуючи відсутність, на думку суду, особливої складності справи, а також те, що для її розгляду пріоритетним є швидке вирішення, суд не вбачає підстав для розгляду справи у судовому засіданні.

Водночас, суд звертає увагу на те, що ні позивач, ні відповідач не позбавлені можливості висловлювати свої доводи та заперечення стосовно спірних правовідносин шляхом подання відзиву на позов, відповіді на відзив заперечення чи інших письмових пояснень. При цьому, розгляд справи судом за правилами письмового провадження жодним чином не порушує принципу рівності сторін, оскільки сторони наділені свободою в наданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості; суд оцінює докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об`єктивному дослідженні. Жодні докази не мають для суду наперед встановленої сили.

За таких обставин, суд вважає необґрунтованим клопотання представника відповідача про здійснення розгляду справи у судовому засіданні.

Крім цього, варто наголосити, що у зв`язку із погіршенням епідеміологічної ситуації у місті Івано-Франківську та Івано-Франківській області, з огляду на негативну динаміку захворюваності викликаної коронавірусною хворобою (COVID-19), з метою запобігання можливого поширення гострої респіраторної хвороби, пріоритетним є розгляд справи саме у порядку письмового провадження.

На підставі наведеного, керуючись статями 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

ПОСТАНОВИВ:

У задоволенні клопотання Вигодської селищної ради від 23.10.2021 №1846/10-06 про розгляд адміністративної справи №300/5547/21 у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін - відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя /підпис/ Тимощук О.Л.

Дата ухвалення рішення03.11.2021
Оприлюднено05.11.2021
Номер документу100783350
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —300/5547/21

Постанова від 29.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 01.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 01.06.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 01.05.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Ухвала від 27.03.2022

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Хобор Романа Богданівна

Рішення від 04.01.2022

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Рішення від 15.12.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 03.11.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

Ухвала від 01.10.2021

Адміністративне

Івано-Франківський окружний адміністративний суд

Тимощук О.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні