Ухвала
від 04.11.2021 по справі 398/2460/21
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2460/21

провадження №: 2/398/1460/21

УХВАЛА

Іменем України

"04" листопада 2021 р. Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області у складі:

судді Нероди Л.М.,

за участі секретаря Шаповал І.Ф.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали цивільної справи №398/2460/21 за позовом ОСОБА_1 до Приютівської селищної ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із зазначеною заявою, у якій просить суд визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 права та обов`язки забудовника на житловий будинок з надвірними забудовами за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 03.06.2021 року було відкрито провадження у справі, справу призначено до судового розгляду в порядку загального позовного провадження, призначено підготовче судове засідання.

У судове засідання сторони не з`явилися, про час та місце проведення підготовчого судового засідання повідомлені належним чином.

Представник третьої особи - Олександрійської державної нотаріальної контори Кіровоградської області надав до суду клопотання, у якому розгляд справи проси провести за його відсутності.

Представник третьої особи КП Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації надав до суду клопотання, у якому розгляд справи проси провести за його відсутності.

Представник позивача подала заяву, у якій просила суд провести підготовче судове засідання за її відсутності та за відсутності позивача.

Крім того, 31.08.2021 року представник позивача подала до суду заяву, у якій просила суд замінити первісного відповідача по справі - Приютівську селищну раду Кіровоградської області на належного відповідача - ОСОБА_3 . Вказане клопотання обґрунтоване тим, що ОСОБА_3 є донькою померлого спадкодавця, якою до нотаріальної контори не подавалася заява про відмову від прийняття спадщини.

Дослідивши матеріали справи, судом встановлено наступне.

Позивач просить суд визнати за нею права та обов`язки забудовника на житловий будинок з надвірними забудовами за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 . При цьому відповідачем по справі визначено Приютівську селищну раду Олександрійського району Кіровоградської області.

Проте, з матеріалів справи вбачається, що у померлого було дві дочки: ОСОБА_4 , яка відмовилася від прийняття спадщини після смерті батька ОСОБА_2 , та ОСОБА_3 , яка не відмовлялася від прийняття спадщини.

Таким чином, судом встановлено, що належним відповідачем у даній справі є саме ОСОБА_3 , як спадкоємець померлого ОСОБА_2 , яка не відмовлялася від прийняття спадщини.

За ч.2 ст. 51 ЦПК України якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Оскільки підготовче провадження у справі не закрито, суд приходить до висновку, щодо необхідності заміни первісного відповідача Приютівської селищної ради Олександрійського району Кіровоградської області на належного - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РОНКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 .

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно ч. 3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому засіданні судом були вирішені питання та вчинені процесуальні дії, передбачені ст. 197 ЦПК України , необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Так, дослідивши матеріали справи, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження, призначити справу до розгляду у відкритому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Керуючись ст. 51,197,200 ЦПК України , суд, -

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання представника позивача про заміну неналежного відповідача належним у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Приютівської селищної ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування.

Замінити неналежного відповідача у цивільній справі №398/2460/21 за позовною заявою ОСОБА_1 до Приютівської селищної ради Олександрійського арйону Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування, а саме Приютівську селищну раду Олександрійського району Кіровоградської області на належного - ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РОНКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_2 .

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду на 22 листопада 2021 року о 09 годині 10 хвилин, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали має право подати відзив разом з доказами, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем, та документами, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву з доданими до нього документами повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити особам, які беруть участь у справі, що після залучення до участі у справі співвідповідача справа за клопотанням залученого співвідповідача розглядається спочатку.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: Л.М. НЕРОДА

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.11.2021
Оприлюднено04.11.2021
Номер документу100809036
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/2460/21

Рішення від 06.12.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні