Ухвала
від 03.06.2021 по справі 398/2460/21
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2460/21

провадження №: 2/398/1460/21

УХВАЛА

Іменем України

"03" червня 2021 р.

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Нерода Л.М., розглядаючи матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстрована: АДРЕСА_1 ) в інтересах якої діє адвокат Гаморя Марина Вікторівна (адреса робочого місця: АДРЕСА_2 ) до Приютівської селищної ради Кіровоградської області (юридична адреса: 28034, Кіровоградська область, Олександрійський район, смт. Приютівка, вул. Шкільна, 4), треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації (юридична адреса: 28000, Кіровоградська область, Олександрійський район, м. Олександрія, просп. Соборний, 51), Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області (юридична адреса: 28000, Кіровоградська область, Олександрійський район, м. Олександрія, вул. 6-го Грудня 138) про визнання права забудовника в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до Олександрійського міськрайонного суд Кіровоградської області з позовною заявою до Приютівської селищної Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування.

Позовна заява подана з дотриманням вимог ст. ст. 175-177 ЦПК України, справа підсудна Олександрійському міськрайонному суду Кіровоградської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення заяви або відмови у відкритті провадження не встановлено.

Відповідно до ч. 2, 4, 6 ст. 19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного); 3) окремого провадження. Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімум для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи приписи ч. 6 ст. 19, ч. 3, 4 ст. 274, ч. 7 ст. 277 ЦПК України, вимогу позивача, зазначена справа не підпадає під ознаки малозначної справи та віднесена до категорії справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження.

Тому суд приходить до висновку про те, що справа підлягає подальшому розгляду в порядку загального позовного провадження відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 19, 187, 274, 277, 278, 353, 354, 355 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти позовну заяву та відкрити провадження в порядку загального позовного провадження у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Гаморя Марина Вікторівна до Приютівської селищної ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування.

Призначити підготовче судове засідання у приміщенні Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області на 19 липня 2021 року о 14 годині 30 хвилин (Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. Григорія Сокальського, 76), зал судових засідань №2, про що повідомити сторони.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву 15 днів з дня вручення даної ухвали суду.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву необхідно додати докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтується заперечення відповідача та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Направити учасникам справи копію ухвали про відкриття провадження у справі, а відповідачу також копію позовної заяви з додатками.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі для подання відзиву на позов, який має відповідати вимогам ч. ч. 3, 6 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: Л.М. НЕРОДА

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення03.06.2021
Оприлюднено05.06.2021
Номер документу97423718
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/2460/21

Рішення від 06.12.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні