Ухвала
від 21.07.2021 по справі 398/2460/21
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/2460/21

провадження №: 2/398/1460/21

УХВАЛА

Іменем України

"21" липня 2021 р.

Суддя Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області Нерода Л.М., розглядаючи матеріали позовної заяви ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Гаморя Марина Вікторівна до Приютівської селищної ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася до суду із зазначеною заявою, у якій просить суд визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 права та обов`язки забудовника на житловий будинок з надвірними забудовами за адресою: АДРЕСА_1 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Відповідно ч. 3 ст. 200 ЦПК Україниза результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Сторони у підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце його проведення повідомлялися належним чином, надали до суду заяви у яких просили суд провести підготовче судове засідання по справі за їхньої відсутності, закрити підготовче провадження у справи, та призначити справу до судового розгляду.

Крім того, представник позивач - адвокат Гаморя М.В. подала до суду клопотання про витребування доказів, у якому просила суд витребувати від Олександрійської державної нотаріальної контори, що знаходиться за адресою: 28000, Кіровоградська область, м. Олександрія, вул. 6- го Грудня,138, належним чином засвідчену копію спадкової справи, що заведена після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ч. 1 ст. 84 ЦПК України вказує, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу . Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 3 ст. 84 ЦПК України у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобовязані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом пяти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обовязку подати витребувані судом докази.

Згідно ст. 8 Закону України Про нотаріат №3425-12 від 02.09.1993 року , довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв`язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов`язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу, а також на обґрунтовану письмову вимогу державного виконавця, приватного виконавця за виконавчим провадженням з обов`язковим зазначенням номера виконавчого провадження та реквізитів виконавчого документа, на підставі якого здійснюється виконавче провадження.

Таким чином, з метою справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду та вирішення цивільної справи, а також з урахуванням того, що позивачем наведено достатньо підстав для виклику свідків та витребування вказаних доказів та неможливості їх одержати самостійно, суд дійшов висновку, що наявні підстави для задоволення клопотання і необхідності витребувати докази, а саме копії спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка знаходиться в Олександрійській районної державній нотаріальній конторі.

Керуючись ст. ст. 197 , 200 ЦПК України , -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у справі за позовом ОСОБА_1 в інтересах якої діє адвокат Гаморя Марина Вікторівна до Приютівської селищної ради Кіровоградської області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: Комунальне підприємство Олександрійське міжміське бюро технічної інвентаризації , Олександрійська державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання права забудовника в порядку спадкування , та призначити справу до судового розгляду на 25 серпня 2021 року о 09 годині 30 хвилин, встановивши загальний порядок дослідження доказів у справі.

Зобов`язати державного нотаріуса Олександрійської районної державної нотаріальної контори до 25.08.2021 року надати суду копію спадкової справи, відкритої після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Копію ухвали про призначення справи до судового розгляду надіслати учасникам справи.

Запропонувати заінтересованій особі у п`ятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надіслати :

- суду пояснення щодо заяви, які мають відповідати вимогам ч. ч. 3, 6 ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), що підтверджують пояснення;

- заявнику копію пояснень та доданих до них документів.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1118/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, та оскарженню не підлягає.

СУДДЯ: ЛЮДМИЛА МИКОЛАЇВНА НЕРОДА

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення21.07.2021
Оприлюднено22.07.2021
Номер документу98480851
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/2460/21

Рішення від 06.12.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 04.11.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

Ухвала від 03.06.2021

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Нерода Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні