Ухвала
від 10.09.2021 по справі 569/18537/21
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/18537/21

1-кс/569/6230/21

У Х В А Л А

10 вересня 2021 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судових засідань ОСОБА_2 , з участю старшого слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ Головногоуправління Національноїполіції вРівненській області ОСОБА_3 про проведенняобшуку укримінальному провадженніза ч.3ст.229 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

До слідчого судді Рівненського міського суду надійшло клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , яке погоджено в.о. прокурора відділу Рівненської обласної прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку у транспортному засобі марки «FIAT DOBLO», білого кольору, 2018 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить для ТОВ «ФОРПАК» (код ЄДРПОУ: 41780881).

В обґрунтування клопотання вказав, що надійшла заява директора ТОВ «Сімейний Сад» ОСОБА_5 про те, що група осіб, діючи на території Рівненської області, здійснює виготовлення та збут фальсифікованих гербіцидів на яких незаконно використовуються торгівельні марки, зокрема: «Мобіль», «Турбо Престо», «Сімейний Сад» та інші, права на використання яких належать ТОВ «Сімейний Сад», при цьому Товариство не надавало будь-яким особам на території України право на використання належних йому торгівельних марок, шляхом виготовлення продукції та її реалізації, діями вказаної групи осіб для ТОВ «Сімейний Сад», заподіюється матеріальна шкода в особливо великому розмірі, крім того, дії вказаних осіб негативно впливають на репутацію Товариства та можуть привести до заподіяння тяжких наслідків особами, які здійснюють придбання та використання фальсифікованої продукції.

Допитаний вякості представникапотерпілого директорТОВ «СімейнийСад» ОСОБА_5 ,вказав,що данеТовариство євласником знаківдля товаріві послуг:«Мобіль»,що посвідчуєтьсясвідоцтвом №223598від 10березня 2017року,«Турбо-престо»,що посвідчуєтьсясвідоцтвом №258749від 10травня 2019року,«Сімейний Сад»,що посвідчуєтьсясвідоцтвом №210347від 11квітня 2016року,(виданіДержавною службоюінтелектуальної власностіУкраїни,відповідно доЗакону України«Про охоронуправ назнаки длятоварів іпослуг»)та інших,тобто препаратипід торговимимарками Товаристває такими,що захищенізаконодавством Українипро захистінтелектуальної власності,а такожхімічний складцих препаратів(пестицидів)є таким,що захищенийзаконодавством Українивідповідно доЗУ «Пропестициди таагрохімікати».

Проте,в квітні2021року придослідженні працівникаминаявності тапопиту натовар ТО«ѳмейний Сад»у роздрібніймережі буловиявлено,що вмагазині « ІНФОРМАЦІЯ_1 »(фізичнаадреса роздрібноїмережі: АДРЕСА_1 ),представлено дляпродажу гербіцидиіз зображеннямзнаків длятоварів іпослуг,права наякі належатьТОВ «СімейнийСад»,також на зворотній стороні зазначено реквізити ТОВ «Сімейний Сад» (07403, Київська обл., м. Бровари, вул. Кутузова, 61) - виробника та власника товарного знаку і суб`єкта реєстрації препаратів, зразки такого товару були придбані безпосередньо працівниками Товариства, при дослідженні зовнішнього виду товару встановлено, що даний товар є в неоригінальній упаковці, яка не пропонується Товариством до продажу.

Вказаними діями організованої групи осіб, з виготовлення та продажу гербіцидів із незаконним використанням торгових знаків права на які належать ТОВ «Сімейний Сад», вказаному суб`єкту заподіюється матеріальна шкода в особливо великому розмірі, крім того, дії вказаних осіб негативно впливають на репутацію Товариства та можуть призвести до заподіяння тяжких наслідків особами, які здійснюють придбання та використання фальсифікованої продукції.

Також, в ході здійснення досудового розслідування, встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення причетні ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , житель АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 , ( ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_3 , фактично проживає за адресою: АДРЕСА_4 ) ОСОБА_8 ( ІНФОРМАЦІЯ_4 , зареєстрований за адресою АДРЕСА_5 , фактично проживаєза адресою: АДРЕСА_6 ).Зокрема,останні зметою свогонезаконного збагачення,із залученнямінших осібяким невідомийзлочинний умиселфігурантів кримінальногопровадження,здійснюють виготовленняфальсифікованих гербіцидівіз зображеннямзнаків длятоварів іпослуг,права наякі належатьТОВ «СімейнийСад»,у нежитловихприміщеннях,що знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_7 ,та розташованіна земельнійділянці зкадастровим номером:5624683300:07:030:0003,та вподальшому реалізовуютьдану продукціючерез мережу спеціалізованих магазинів « ІНФОРМАЦІЯ_1 », де здійснюють господарську діяльність ФОП ОСОБА_9 (дружина ОСОБА_10 ) та ФОП ОСОБА_8 , які розташовані за наступними адресами:

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою АДРЕСА_1 на земельній ділянці з кадастровим номером: 5610100000:01:006:0045, де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_9

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_8 , на земельній ділянці з кадастровим номером: 5610900000:03:001:0393, де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_11 ;

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , на земельній ділянці з кадастровим номером: 5623855100:01:006:0372, де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_11 ;

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_9 , на земельній ділянці з кадастровим номером: 5624655300:01:001:0579, де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_8 ;

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_10 , на земельній ділянці з кадастровим номером: 5624655300:01:001:0340, де здійснює господарську діяльність ОСОБА_11 ;

-приміщення магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що знаходиться за адресою: АДРЕСА_11 , на земельній ділянці з кадастровим номером: 5624655400:02:018:0001, де здійснює господарську діяльність ФОП ОСОБА_8 ;

Також буловстановлено щофальсифікована продукціядоставляється нанаступних транспортнихзасобах: марки «VOLKSWAGEN CADDY», сірого кольору, 2012 року випуску, д.н.з. НОМЕР_2 , який на праві власності належить ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_5 ; марки «VOLKSWAGEN TRANSPORTER», білого кольору, 2012 року випуску, д.н.з. НОМЕР_3 , який на праві власності належить ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ; марки «FIAT DOBLO», білого кольору, 2018 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить для ТОВ «ФОРПАК».

Згідно отриманих відомостей, у приміщеннях за вказаними адресами, за місцем проживання фігурантів та у зазначених транспортних засобах зберігається, незаконно виготовлена, фальсифікована продукція (гербіциди) на яку нанесено знаки для товарів і послуг права на які належать ТОВ «Сімейний Сад», сировина для її виготовлення, рідини, етикетки, тара, яка використовується для виготовлення та упакування даної продукції, документи (договори купівлі продажу продукції, сировини, тари, товарно транспортні накладні, чеки, сертифікати якості, свідоцтва, дозволи (ліцензії), щодо надання дозволу на використання знаків для товарів і послуг, тощо), чорнові записи, мобільні телефони, комп`ютерна техніка, носії інформації, що містять відомості, які мають значення для досудового розслідування, грошові кошти, здобуті в результаті вчинення кримінального правопорушення, а також фальсифікована продукція інших торгових марок та інші речі та документи, які можуть містити в собі сліди злочину та мати значення речового доказу у вказаному кримінальному провадженні.

Згідно інформації з Національної Автоматизованої Інформаційної Системи МВС України, право власності на транспортний засіб марки «FIAT DOBLO», білого кольору, 2018 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить для ТОВ «ФОРПАК» (код ЄДРПОУ: 41780881).

З метою відшукання та вилучення вищевказаних речей та документів, які можуть містити в собі сліди злочину та зберігатись у зазначеному транспортному засобі, а також мають доказове значення у даному кримінальному провадженні, оскільки їх неможливо отримати іншим способом, так як наявні ризики їх знищення або підміни, слідчий просить клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив суд його задовольнити з підстав наведених у ньому.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого в судовому засіданні, який клопотання підтримав, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Рівненській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні № 42021180000000079 від 06.05.2021, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України.

Згідно інформації з Національної Автоматизованої Інформаційної Системи МВС України, право власності на транспортний засіб марки «FIAT DOBLO», білого кольору, 2018 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить для ТОВ «ФОРПАК» (код ЄДРПОУ: 41780881).

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Так, клопотання слідчого відповідає вимогам встановленим ч. 3 ст. 234 КПК України.

До клопотання додані копії документів, якими слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального правопорушення, в рамках якого подається клопотання.

Обставини на які покликається слідчий, стверджуються дослідженими в судовому засіданні: документами, протоколами допиту свідка та потерпілого, а також протоколами інших слідчих дій проведених у вказаному кримінальному провадженні.

При цьому, враховуючи зміст клопотання та додані до нього матеріали, пояснення слідчого, надані під час розгляду клопотання в суді, слідчий суддя вважає, що є достатні підстави вважати, що відшукувані речі та документи, про які йде мова в клопотанні, знаходяться за вказаноюадресою та мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах, можуть бути доказами під час досудового розслідування та судового розгляду.

На підставі викладеного, керуючись ст. 234-235, 309, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчим, що входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за №42021180000000079 від 06.05.2021 на проведення обшуку у транспортному засобі марки «FIAT DOBLO», білого кольору, 2018 року випуску, д.н.з. НОМЕР_1 , який на праві власності належить для ТОВ «ФОРПАК» (код ЄДРПОУ: 41780881),з метоювідшукання тавилучення: незаконно виготовленої, фальсифікованої продукції (гербіцидів) на яку нанесено знаки для товарів і послуг права на які належать ТОВ «Сімейний Сад», сировини для її виготовлення, рідин, етикеток, тари, які використовуються для виготовлення та упакування даної продукції, документів (договори купівлі продажу продукції, сировини, тари, товарно транспортні накладні, чеки, сертифікати якості, свідоцтва, дозволи (ліцензії), щодо надання дозволу на використання знаків для товарів і послуг, тощо), чорнових записів, мобільних телефонів, комп`ютерної техніки, носіїв інформації, що містять відомості, які мають значення для досудового розслідування, грошових коштів, здобутих в результаті вчинення кримінального правопорушення, а також фальсифікованої продукції інших торгових марок.

Встановити строк дії ухвали терміном на 20 днів з моменту постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала в апеляційному порядку оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя Рівненського міського суду ОСОБА_13 ОСОБА_14

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення10.09.2021
Оприлюднено22.12.2022
Номер документу100827101
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —569/18537/21

Ухвала від 04.11.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 24.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 25.08.2022

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Крижова О. Г.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

Ухвала від 09.06.2022

Кримінальне

Рівненський апеляційний суд

Збитковська Т. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні