Ухвала
від 12.11.2021 по справі 661/3178/18
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Єдиний унікальний номер справи: 661/3178/18

Номер провадження: 22-ц/819/1986/21

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження у справі

12 листопада 2021 року м. Херсон

Херсонський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

головуючого Радченка С.В.,

суддів: Вейтас І.В., Полікарпової О.М.

розглянувши матеріали апеляційної скарги приватного підприємства "Афіна Палас" на рішення Новокаховського міського суду Херсонської області від 13 серпня 2021 року у справі за позовом Приватного підприємства Афіна-Палас до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Товарної біржі Українська міжрегіональна спеціалізована , ОСОБА_1 , Державного реєстратора виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко Ілони Ігорівни, третя особа: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області про визнання правочину недійсним та відновлення становища, яке існувало до порушення прав позивача,

встановив:

13 серпня 2021 року Новокаховський міський суд Херсонської області ухвалив у зазначеній справі рішення, на яке 28 вересня 2021 року ПП "Афіна Палас" подало апеляційну скаргу.

11 листопада 2021 року на адресу апеляційного суду, на виконання ухвали про залишення апеляційної скарги без руху, надійшло клопотання ПП "Афіна Палас" про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду в якому заявник просить визнати причини пропуску строку поважними, посилаючись на те, що повний текст рішення отримано заявником 02.09.2021 року.

Частиною 1 ст.127 ЦПК України визначено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ст.129 Конституції України, ст.17 ЦПК України держава гарантує учасникам справи, а також особам, які не брали участь у справі, якщо суд вирішив питання про їх права, свободи, інтереси і обов`язки, право на апеляційний перегляд справи та у визначених законом випадках - на касаційне оскарження судового рішення.

Згідно положень ч.1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручене у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду ( п.1 ч.2 ст. 354 ЦПК України).

Враховуючи викладені в клопотанні обставини, а також, зважаючи на визначений цивільним процесуальним законодавством принцип цивільного судочинства щодо забезпечення права на апеляційний перегляд справи, причини пропуску строку наведені у клопотанні вважаю поважними, а тому пропущений процесуальний строк підлягає поновленню.

Оскільки форма та зміст апеляційної скарги відповідає вимогам, встановленим ст.356 ЦПК України, підстав для повернення скарги особі, яка їх подала, не вбачається, а тому відсутні перешкоди для вирішення питання про відкриття апеляційного провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 127, 356, 359, 360 ЦПК України, -

ухвалив:

Клопотання приватного підприємства "Афіна Палас" задовольнити, поновити строк на апеляційне оскарження рішення Новокаховського міського суду Херсонської області від 13 серпня 2021 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі.

Скаржнику надіслати копію ухвали про відкриття апеляційного провадження, а іншим учасникам справи разом із копією ухвали про відкриття провадження надіслати копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів.

Для реалізації учасниками справи права на подання до суду апеляційної інстанції відзиву на апеляційну скаргу в письмовій формі встановити строк у сім днів з дня вручення ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та роз`яснити, що відзив повинен відповідати вимогам ст. 360 ЦПК України і до нього мають додаватися докази надсилання (надання) копій відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала набирає законної сили з дня її підписання і оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Головуючий С.В. Радченко

Судді І.В. Вейтас

О.М. Полікарпова

Дата ухвалення рішення12.11.2021
Оприлюднено12.11.2021
Номер документу101028815
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —661/3178/18

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Рішення від 13.08.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні