Ухвала
від 08.12.2021 по справі 661/3178/18
ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

08 грудня 2021 року м. Херсон

Єдиний унікальний номер справи: 661/3178/18

Номер провадження: 22-ц/819/1986/21

Херсонський апеляційний суд у складі колегії суддів з розгляду цивільних справ:

головуючого - Радченка С.В.,

суддів: Вейтас І.В., Полікарпової О.М.

секретар: Юськів І.В.

учасники справи:

представник Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області - Оперчук О.О.,

представник ОСОБА_1 - адвокат Горяшко Л.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Херсоні апеляційну скаргу приватного підприємства "Афіна Палас" на рішення Новокаховського міського суду Херсонської області від 13 серпня 2021 року, ухваленого під головуванням судді Ведяшкіної Ю.В., у справі за позовом Приватного підприємства Афіна-Палас до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Товарної біржі Українська міжрегіональна спеціалізована , ОСОБА_1 , Державного реєстратора виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко Ілони Ігорівни, третя особа: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області про визнання правочину недійсним та відновлення становища, яке існувало до порушення прав позивача,

ВСТАНОВИВ:

У липні 2018 року позивач звернувся до суду з позовом, посилаючись на те, що ПП Афіна-Палас на праві приватної власності належало нерухоме майно - нежитлова будівля, склад виробничої бази, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 ; яке у зв`язку з наявністю податкового боргу, 16 листопада 2015 року внесено до акту опису. 10 жовтня 2017 року керівником ПП Афіна-Палас отримано копію звіту про незалежну оцінку майна від 27 липня 2017 року, відповідно до якої ринкова вартість нерухомого майна з ПДВ складає 953 449 грн; не погоджуючись з якою, 20 грудня 2017 року на замовлення ПП Афіна-Палас складено звіт про оцінку майна, згідно якого ринкова вартість спірного нерухомого майна з ПДВ складає 4 087 340 грн. 04 січня 2018 року відбувся цільовий аукціон по реалізації спірного нерухомого майна ПП Афіна-Палас , переможцем яких став ОСОБА_1 , який запропонував за спірне нерухоме майно 850 997,86 грн. 16 січня 2018 року посадові особи ГУ ДФС запропонували керівнику ПП Афіна-Палас підписати договір купівлі- продажу нерухомого майна, на що отримали відмову. 20 лютого 2018 року керівником ПП Афіна-Палас отримано інформаційну довідку від 20 лютого 2018 року № 114574686, згідно якої право приватної власності на нерухоме майно зареєстровано (номер запису про право власності 24748529) державним реєстратором виконавчого комітету Каховської міської Ради Херсонської області Вермієнко Ілоною Ігорівною 05 лютого 2018 року за ОСОБА_1 на підставі договору купівлі-продажу майна від 16 січня 2018 року та акту прийома-передачі нерухомого майна від 16 січня 2018 року. Посилаючись на те, що результати цільового аукціону з реалізації спірного майна є недійсними, оскільки вказаний аукціон було проведено з рядом порушень вимог чинного законодавства просили визнати недійсними результати цільового аукціону, що оформлені протоколом № 1 проведення повторного цільового аукціону (податкова застава), затвердженого 04 січня 2018 року, та договір купівлі - продажу № 18/1 від 16 січня 2018 року, укладеного між Приватним Підприємством Афіна-Палас , від імені якого діяло Головне управління Державної фіскальної служби, в особі заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Квасневського Миколи Анатолійовича та ОСОБА_1 ; відновити становище, яке існувало до порушення прав ПП Афіна-Палас , шляхом зобов`язання державного реєстратора скасувати реєстрацію права приватної власності на нежитлову будівлю, склад виробничої бази, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , за ОСОБА_1 та відновити реєстрацію права власності за попереднім власником - ПП Афіна-Палас .

Рішенням Новокаховського міського суду Херсонської області від 13 серпня 2021 року відмовлено в задоволенні позову .

На зазначене рішення суду ПП Афіна-Палас подало апеляційну скаргу, в якій просить рішення суду скасувати і ухвалити нове яким позовні вимоги задовольнити, посилаючись на неправильне застосування судом першої інстанції норм матеріального права та порушення норм процесуального права.

06 грудня 2021 року через канцелярію суду керівник ПП Афіна-Палас ОСОБА_2 подала клопотання про відмову від апеляційної скарги та просила закрити провадження у справі.

Перевіривши матеріали справи та доводи клопотання про відмову від апеляційної скарги, апеляційний суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з таких підстав.

Відповідно до частин четвертої - шостої статті 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги, суд за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження. У разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається. Суд апеляційної інстанції має право не приймати відмову від скарги або її відкликання з підстав, визначених у частині п`ятій статті 206 цього Кодексу.

Згідно з частиною п`ятою статті 206 ЦПК України суд не приймає відмову позивача від позову, визнання позову відповідачем у справі, в якій особу представляє її законний представник, якщо його дії суперечать інтересам особи, яку він представляє.

Відповідно до пункту першого частини першої статті 362 ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги.

Враховуючи, що клопотання про відмову від апеляційної скарги подано керівником ПП Афіна-Палас , повноваження якої перевірені судом, до закінчення апеляційного провадження та відсутні підстави не приймати відмову від апеляційної скарги, передбачені частиною п`ятою статті 206 ЦПК України, апеляційний суд приходить до висновку про прийняття такої заяви та закриття апеляційного провадження відповідно до частини четвертої статті 364 ЦПК України.

Також колегія суддів вважає за необхідне роз`яснити ПП Афіна-Палас , що у разі закриття апеляційного провадження у зв`язку з відмовою від апеляційної скарги на судове рішення повторне оскарження цього рішення особою, що відмовилася від скарги, не допускається.

Керуючись статтями 362, 364 ЦПК України суд -

ухвалив:

Прийняти відмову приватного підприємства "Афіна Палас" від апеляційної скарги і апеляційне провадження у справі за позовом Приватного підприємства Афіна-Палас до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Товарної біржі Українська міжрегіональна спеціалізована , ОСОБА_1 , Державного реєстратора виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко Ілони Ігорівни, третя особа: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області про визнання правочину недійсним та відновлення становища, яке існувало до порушення прав позивача - закрити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з дня її прийняття та може бути оскаржена у касаційному порядку відповідно до чинного законодавства.

Головуючий С.В. Радченко

Судді І.В. Вейтас

О.М. Полікарпова

Дата ухвалення рішення08.12.2021
Оприлюднено09.12.2021
Номер документу101746503
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —661/3178/18

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Рішення від 13.08.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні