Ухвала
від 05.02.2020 по справі 661/3178/18
НОВОКАХОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 661/3178/18

Провадження № 2/661/6/20

У Х В А Л А

05 лютого 2020 року м. Нова Каховка

Новокаховського міського суду Херсонської області

Суддя - Ведяшкіна Ю.В.

секретар судового засідання - Бірючова О.В.

у цивільній справі №661/3178/18 за позовом Приватного підприємства Афіна-Палас до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Товарної біржі Українська міжрегіональна спеціалізована , ОСОБА_1 , Державного реєстратора виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко Ілони Ігорівни, третя особа: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області про визнання правочину недійсним та відновлення становища, яке існувало до порушення прав позивача.

У підготовчому судовому засіданні брали участь:

представник позивача - Куркіна Л. ОСОБА_2 ,

представник позивача - ОСОБА_3 ,

представник відповідача Головного управління ДФС у Херсонській області - П`ятигорець Д.А.,

представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 ,

в с т а н о в и в:

Представник ПП Афіна Палас звернувся до суду із зазначеним позовом в якому просив суд визнати недійсними результати цільового аукціону, що оформлено протоколом № 1 проведення повторного цільового аукціону (податкова застава), затверджений 04 січня 2018 року, та договір купівлі-продажу №18/1 від 16 січня 2018 року, укладений між Приватним підприємством Афіна-Палас , ЄДРПОУ 35994387, від імені якого діяло Головне управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, в особі заступника начальника Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області Квасневського Миколи Анатолійовича, та ОСОБА_1 , ІПН НОМЕР_1 ; відновити становище, яке існувало до порушення прав Приватного підприємством Афіна-Палас , ЄДРПОУ 35994387 шляхом зобов`язання державного реєстратора скасувати реєстрацію права приватної власності на нежитлову будівлю, склад виробничої бази, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 в, за ОСОБА_1 , ІПН НОМЕР_1 та поновити реєстрацію права власності за попереднім власником - Приватним підприємством Афіна-Палас , ЄДРПОУ 35994387.

05 вересня 2018 року ухвалою суду відкрито провадження у справі в порядку загального провадження з призначенням підготовчого судового засідання.

В підготовчому судовому засіданні представники позивача позов підтримали, проте заперечували проти закриття підготовчого судового засідання, посилаючись на те, що не надійшли відповіді на ухвали суду про витребування доказів.

Представник відповідача Головного управління ДФС у Херсонській області - П`ятигорець Д.А. в підготовче судовому засіданні позовні вимоги не визнав та не заперечував проти закриття підготовчого судового засідання.

Представник відповідача ОСОБА_1 - ОСОБА_4 в підготовчому судовому засіданні позовні вимоги не визнала та подала до суду письмове клопотання про закриття підготовчого судового засідання, посилаючись на те, що в матеріалах справи наявні докази щодо всіх суттєвих умов оспорюваного правочину, але не дивлячись на це представники позивача, на її думку, навмисно затягують розгляд справи, підготовче засіданні по якій триває понад рік та представниками позивача не заявлялось клопотання про продовження строку проведення підготовчого судового засідання.

Відповідач Державний реєстратор виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко І.І., в судове засідання не з`явилась у адресованій суду заяві просила розгляд справи проводити у її відсутність.

Представник третьої особи: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області в судове засідання не з`явився з невідомих суду причин хоча про день час та місце розгляду справ повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: з`ясовує наявність підстав для відводів; з`ясовує, чи бажають сторони укласти мирову угоду, передати справу на розгляд третейського суду або звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; у разі необхідності заслуховує уточнення позовних вимог та заперечень проти них та розглядає відповідні заяви; вирішує питання про вступ у справу інших осіб, заміну неналежного відповідача, залучення співвідповідача, об`єднання справ і роз`єднання позовних вимог, прийняття зустрічного позову; може роз`яснювати учасникам справи, які обставини входять до предмета доказування, які докази мають бути подані тим чи іншим учасником справи; з`ясовує, чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; з`ясовує, чи надали сторони докази, на які вони посилаються у позові і відзиві, а також докази, витребувані судом чи причини їх неподання; за клопотанням учасників справи вирішує питання про забезпечення позову, про зустрічне забезпечення; вирішує заяви та клопотання учасників справи; призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті; встановлює порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи по суті, про що зазначається в протоколі судового засідання; з`ясовує розмір заявлених сторонами судових витрат; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Так, заслухавши думку учасників цивільного процесу, вивчивши матеріали справи, враховуючи, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований; підстави для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі відсутні. Клопотання про залучення до участі у справі інших відповідачів, третіх осіб, витребування доказів, судом розглянуті, інших клопотань до суду не надходило, тобто, підстави для відкладення підготовчого судового засідання відсутні, та на сьогодні всі необхідні дії для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті здійсненні, суд закриває підготовче провадження та призначає справу до розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 189, 196, 197, 198, 200, 223 ч. 1 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі №661/3178/18 за позовом Приватного підприємства Афіна-Палас до Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Товарної біржі Українська міжрегіональна спеціалізована , ОСОБА_1 , Державного реєстратора виконавчого комітету Каховської міської ради Херсонської області Вермієнко Ілони Ігорівни, третя особа: Управління Державної казначейської служби України у м. Новій Каховці Херсонської області про визнання правочину недійсним та відновлення становища, яке існувало до порушення прав позивача та призначити справу до судового розгляду по суті на 13 березня 2020 року о 14.00 години, 27 березня 2020 року о 14.00 години та 03 квітня 2020 року о 14.00 години.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Ухвала набирає сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя Ю. В. Ведяшкіна

СудНовокаховський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення05.02.2020
Оприлюднено09.02.2020
Номер документу87439763
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —661/3178/18

Ухвала від 20.12.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 24.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Ухвала від 01.11.2021

Цивільне

Херсонський апеляційний суд

Радченко С. В.

Рішення від 13.08.2021

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 27.03.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 05.02.2020

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 18.09.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

Ухвала від 07.06.2019

Цивільне

Новокаховський міський суд Херсонської області

Ведяшкіна Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні